Predator Tournee
Kolme päivää kalastusta Suomen syrjäseuduilla paikoissa, joista ei ollut aikaisemmin mitään kokemusta. Kilpakalastuksessa menestyneet Saku Laaksonen ja Hannu Vesaranta tekivät paikkavalinnat Googlesta löytyneiden tietojen ja karttojen avulla. Tavoitteena oli kalastaa haukia ja kuhia alueilta, joissa liikkuu vähän kalastajia. Suomessa on lukematon määrä erilaisia vesistöjä. Kalastuspaine kohdistuu yleensä varsin samoille alueille. Tämä ohjelma osoittaa, että ennakkoluuloton uusien kalapaikkojen kokeileminen voi olla mielenkiintoista ja saalisrikasta.
Hauen ja kuhan kalastus painottuu Suomessa sisämaassa pääosin vetouisteluun, koska monessa vesistössä petokalat ovat järvien selkävesillä pelagiaalisesti ja ne voivat uida missä kohtaa vesipatsaassa tahansa. Sieltä niiden tavoittaminen heittokalastamalla on hankalaa. Uusi live kalastus mahdollistaa heittokalastuksen paikoissa, joissa kalojen löytäminen on aikaisemmin ollut vaikeaa.
Jigikalastus pohjan läheltä tai kaislikkolahtien heittokalastus toimii monissa järvissä, mutta on vesistöjä, joissa varsinkin suuret kalat eivät oleskele rantavyöhykkeessä tai pohjan tuntumassa.
__________________________________________________________________________
► SEURAA MEITÄ INSTAGRAMISSA. ISOJA KALOJA JA KALASTUSKUVIA
• KalastusKanava: https://www.instagram.com/kalastuskanava/
__________________________________________________________________________
Saku kertoo täsmäkalastuksesta
Täsmäkalastus on kalastusmuoto, missä kala sekä viehe on yhtäaikaa keilassa ja näin nähdään kalan reagointi vieheeseen täysin reaaliajassa.Täsmäkalastusta voi harrastaa missä vain ja kalastettava laji voi olla mikä tahansa sekä minkä kokoinen tahansa.Tämä tekee tästä kalastusmuodosta erityisen kiinnostavan, koska voit valikoida lajin ja koon ja uppoutua täysillä kaikuluotain kuvan tulkintaan sekä opiskeluun.
Tullaksesi hyväksi "täsmäkalastajaksi" sinun pitää opetella tietenkin oman luotaimesi tulkinta mahdollisimman hyvin, sekä pyrkiä jatkuvasti tekemään asioita tehokkaammin sekä paremmin.
Ehkä tärkein asia nyt varsinkin kun elektroniikan taso alkaa olemaan huikeaa on kumminkin se että opit hahmoittamaan valitsemasi vesistön erillaiset profiilit ja osaat jo ennalta luoda pois sulku strategian, ja tätä kautta ymmärtämään missä, miksi ja milloin suuret petokalat ovat.
Uistelu vai täsmäheitto?
Todennäköisyys, että uistin osuu uistellessa juuri oikeaan kohtaan, on häviävän pieni. Monesti on nähty, että viehe ui muutaman metrin päässä kalasta ilman, että kala liikutti eväänsäkään. Sen sijaan vieheen uintilinjan ollessa oikea, kala täräyttää heti kiinni. Ruskeavetisissä järvissä näkyvyys on niin kehno, että kala ei lähde hakemaan viehettä metrien päästä.
Aikaisemmin suomalaiset eivät osanneet kalastaa isoja kuhia. Tyypillisin kalastustapa on ollut järvillä vetouistelu ja pohjajigaus, jotka kumpikaan eivät ole tehokkaita kalastusmuotoja isolle kuhalle. Iso kuha käyttäytyy varovaisesti ja siitä pitää houkutella ottamaan useiden heittojen avulla. Onnistuneista osumista huolimatta se ei hyväksy uistinta kuin harvoin.