Sain 2012 paremmin kalaa kuin 2011?

Kommentit

Kaloja enemmän kuin aikaisemmin

Viime vuonna sain suunnilleen yhtä paljon kalaa kuin tänä vuonna. Mutta jos oltaisiin kysytty että sainko tänä vuonna enemmän kalaa kuin esim viisi vuotta sitten olisi vastaus selkeä kyllä. Ainakin merellä ahventa ja haukea on tullut paremmin. Verkkokalastus on kai vähentynyt tai sitten kalat ovat onnistuneet lisääntymään tehokkaammin. Tämä on ollut helppo huomata, koska viikonloput on tullut kalastettua samoilla paikoilla Tammisaaressa ja Inkoossa vuodesta toiseen. Viiden vuoden jaksolla kuhan tulo ehti olla surkeaa ja erittäin hyvää. Tänä vuonna kuhan osalta keskinkertainen.

Näin minulla

Vuodet eivät ole veljiä kalastuksessakaan. Harrastuksen mittaan itse kullekin tulee hyviä ja huonompia kalavuosia, eikä kahden perättäisen kalavuoden saaliita vertailemalla mielestäni vielä pääse oikein käsitykseen siitä, mistä erot saaliissa johtuvat. Vaikka oma kalavesi pysyisi samana vuodesta toiseen, olosuhteet luonnossa vaihtelevat ja kaloilla on evät uimista varten. Jos on itse tottunut mieltämään "kalapaikat" suppeasti yksittäisinä pisteinä, joissa kalastusta käydään harjoittamassa, saattaa joku tämän kesän varma ottipaikka olla ensi kesänä huonompi tai jopa tyhjä. Vuodesta toiseen, ajankohdasta toiseen ja reissusta toiseen tapahtuva kalojen hakeminen on mielestäni se juttu, jonka laiminlyöminen saattaa jättää kalastajalle tunteen "huonosta kalavuodesta", vaikka kalaa olisi ollut vesistössä tarjolla yhtä hyvin kuin ennenkin.

Joka tapauksessa, omalla kohdallani huomaan vuosien kalastuskirjanpidostani sen, mikä tunne on ollut vesilläkin, eli oma saalisvarmuus on parantunut hiljalleen koko ajan. Täysin tyhjiä reissuja tulee siis harvemmin kuin viisi, kymmenen vuotta sitten, harrastuksen alkumetreistä nyt puhumattakaan, jos kohta nykyiset kalavedetkin ovat paremmat kuin alussa. Onneksi niitä vaikeitakin reissuja tulee edelleen, että motivaatio kehittyä harrastuksessa säilyy.

--pikeye

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
k_iski: