Onko mateenpilkintä brutaali kalastusmuoto?

Kommentit

Mateen pilkintä, kuten myös

Mateen pilkintä, kuten myös kaikki muukin kalastus, on varsin brutaalia. Mutta niin on metsästys ja karjan ruoaksi muutaminenkin. Tappaminen on lähes aina varsin brutaalia toimintaa, mutta melko välttämätön osa liharuoan tuotantoa / hankkimista. Jos tämä jotakuta häiritsee niin syököön kiviä, sillä kasvitkin kuolee kun ne tapetaan!

kysymys

Onhan se, saamarinkin brutaalia. Kauniiksi kalastusmuodoksi sitä ei voi sanoa kukaan, eikä edes eritysen inhimilliseksi.
Karjan ruoaksi muuttamista tai metsästystä ei voi verrata tähän. En ole kuullut että teurastamolla viikatteella sokkona suhittais ja se joka jää terään kiinni on seuraava uhri. Ne ketä vaan hipoo, jäävät sinne odottelemaan kuolemaansa. Vai meneekse noin?

Valitettavasti noita ryökäleitä ei aktiivikonstein muuten saa ylös.

Mateen pilkintä

haralla ei ole sen brutaalinpaa kun kalan tukehduttaminen verkkoon tai kolkkaamatta jäälle tukehtumaan jättäminen. Näin jos oikein ajattelee kaikellainen kalastus on tavallaan epäinhimillistä.

Pilkintä ei ole brutaalia

Ei kovin brutaalia jos vertaa iskukoukkukalastukseen tai ylipäänsä koukkukalastukseen, varsinkaan elävällä syötillä. Mutta niillä mennään joilla kalaa saa.

Tapsipilkkikin toimii

Eettisempää on pilkkiminen tapsipilkillä ja kalanpalalla ennen kutua. Ihan hyviäkin saaliita on noin saatu. Pienet ja ylimääriset voi ceeärrättää näppärästi.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
meritai_en: