Oletko myynyt saalista tutuillesi?

Kommentit

Ei rahaa oo käsitelty,

Ei rahaa oo käsitelty, "naapuriapu" riittää, Esim. eilen naapuri leikkas meiän orapihlaja-aidan samaan "putkeen" omansa kanssa(paritalo). Ja mulla kun on suht isot savustusvehkeet, riittää naapurillekkin, jos saalista tulee annettavaksi asti. :)

Kalakauppaan

Turussa kalakaupat osti kuhaa venepilkkijöiltä 90 luvulla. Siihen tuli sorruttua, mutta enää en myisi.

En myy enkä anna, mutta

En myy enkä anna, mutta vieraille saatan tarjota erältä saatua ruokaa jos sitä sattuu olemaan. Son niin että ennenko kalaa on enempi ko pystyn syömään (ja tiettyjä kaloja säilömään), niin mie vejän siimat kuiville ja keskityn vaika tulistelemaan. Eipä tuo kuitenkaan ole kovin montaa kalastuspäivää vuodessa vähentänyt tai edes lyhentänyt, koska vapautan kaikki liian pienet (omat alamitat käytössä) ja muutamasta lajista lähes kaikki isot. Esimerkiksi yli kympin lohia olen ottanut viimeisen kuuden vuoden aikana vain yhden, vaikka joinain vuosina olisi ollut mahdollisuus useampaankin.Harjuksen alamittana olen pitänyt ~¨40cm ja mahdollisuuksian mukaan yli puolimetriset pääsee vapaaksi. Nykyään jopa sen kaliperin jänkäkoirat, jotka ennen laitoin puihin pääsee vapauteen vaikka se onkin herättänyt pahennusta.

Kalanmyynti

Usein tulee myytyä, lähinnä kuha filettä, saa hyvät bensarahat ja melkein palkankin... 15...20 ekee/kuhafile kilo, ja kuukaudessa 50 kg, mereltä pukkaa tota kuhaa tulemaan. Näin ainakin olen kuullut...

Ei rahaa oo käsitelty

Usein nää kalat tulevat kisoista, joiden aika mielestäni aikansa elänyt, kun puhutaan vain määrästä. Meillä ois paljon opittavaa maailmalta tässä asiassa. Pisa tutkimuksiin on turha vedota.

Ei saa myydä

En tietenkään myy enkä varsinkaan anna koskaan mitään kenellekään. Keskisormea näytän kaikille! Jos joku tulee meille kylään, niin lähtee kyllä tosi nopsaan kun näytän Swiboni. Luonto on tosi tärkeä ja minulla sitä luontoa piisaa -- saan yleensä aivan tolkuttomasti kalaa ja siksi pilkkaan kaikkia muita, jopa niitä jotka luulee ettei se muka olisi tärkeää!

Kalastus on harrastus ei rahastus!

Kalat annataan ilmasiksi tutuille ei niitä myydä. Jos niitä alkaa myymään niin sit kannattaa miettiä pitäskö ne pyytäessä laskea takasin kasvamaan. Ja kalaliikkeet yms. Mille jotkut ihmiset myy niin ne ei ole mitään tuttuja!!! Kalastus on harrastus millä ei rahasteta. Ja harrastukset maksaa.

haistattelen

Olen niin ylimielinen persläpi että nakon mehtää ennemmi ku myyn tai syön.ajan ajan mustalla audilla mehtäteitä ja näytän sormea kaikille jokka ajaa vastaan siellä koska minun ei kuulu väistää ja minulla on kiire keskustan kalatorille josta isoin kala kyytille jotta saa vaimolle kehua.joskus hajen valmiiksi savustettua jota vien naapurille omana, jos esim haluan että naapurin ystävällinen vanha herra leikkaisi pensasaitani.

Sen harvan kerran kun kalaa

Sen harvan kerran kun kalaa tulee enempi kun itse käyttää ,niin olen antanut ja välillä jopa myynyt ahven / kuha filettä esim.työkavereille suoraan sanottuna pilkkahintaan . Ei tosiaankaan ole keltään pois jos sitä muutaman kilon vuodessa myy .Nämä ostajat eivät varmaan sitä kaupasta ostaisi 35 e / kg elikä ei ole ammattikalastajiltakaan pois tuo "harmaa myynti" . Verottajakaan tuskinpa kiinnostuu meikäläisen muutaman kympin lisäansioista . Edelleenkin olen tasan yhtä hyvä tai huono urheilukalastaja kuin keskimäärin täällä kirjoittelevat tosikalastajat.

annetaan

Siis ihan oikeesti, myykö joku tosiaankin kalojaan tutuilleen.
Pitää olla tosi huonija tuttuja tai kavereiya jos pitää myydä.

Joo, on tullut _annettua_ ylimääräisiä kaloja tutuille, jäävätpähän sitten kiitollisuuden velkaan, jos joskus tarvitsee vastapalveluksia :)

joo saa olla melko "tuttu" :D

joo saa olla melko "tuttu" :D että pittää hintaa saada ahvenesta tai hauvesta.kirjolohesta ym voin" nimellise" korvauksen ymmärtää esim pullo kossua.joskus sillon tällön jos enempiki kuskaa sille "tutulleen"...

---Siis ihan oikeesti, myykö

---Siis ihan oikeesti, myykö joku tosiaankin kalojaan tutuilleen.
Pitää olla tosi huonija tuttuja tai kavereiya jos pitää myydä.---Tuossa ylempänä kirjoitin että filettä olen myynyt esim. Työkavereille. Sattuu oleen tehtaassa 400 vähemmän tai enemmän "tuttua" ihmistä,yhdellekkö vai kaikille pitäisi ilmaiseksi kalareissun päätteeksi fileroida kalaa ? Toinen juttu on että kun kalaan MONIEN valmistelujen jälkeen lähden ja perheen ruokakalat on hyvänä päivänä hetkessä tullut ,niin en tosiaankaan heti lähde mihinkään nuotiotulille tai kotiin aikaa tappaan ! Enkä ainakaan lappaa syötävänkokoista kalaa takaisin veteen ! Näissä kirjoituksissa täällä näkee kuinka kapeakatseisia ihmiset ovat .On vain oma tilanne esim.asuu lähellä rantaa jopa rannassa ,josta on helppo heittää lyhyt kalareissu kun ruokakalat on saatu...Niin jos pakkaseen laittais ylimääräiset...ai niin ei sitäkään saa kuulemma tehdä...senkin on tän palstan tekijämiehet tuominnut. Se on hieno että arvostatte itseänne hyvinä ja eettisinä kalamiehinä ja vielä jakelette neuvojanne täällä.Minä ainakin arvostan ja otan oppia teidän kirjoituksistanne.....aivan varmasti !

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
hauk_: