Olen ostanut kalaa kaupasta viimeisen 3 kk aikana.

Kommentit

Kalaa

Pikkumuikkua ja Norjan lohta. Kuhaa tai ahventa ei tarvii. Ei kyllä hinnan puolestakaan ostaisi. Samalla hinnalla saa entrecoteeta vähintään jossei sisäfilettä.

norjan lohta en uskalla ostaa

norjan lohta en uskalla ostaa, koska se voi olla tosiaan chilen antibiooteilla kyllästettyä lohta. savusiika maistui kyllä tosi hyvälle eikä ole paha hinta. nyt ei tarvii sitäkään ostaa kun saa merestä ihan ite ongittua. mitään muitakaan kaloja ei tule ostettua.

en koskaan...

...ole ostanut kalaa kaupasta, muikkuja kiertelevältä kalastajalta kyllä kun tietää ett tuoreita. Syön kyllä kalaa, etenkin kuhaa viikottain(itse kalastettuja kesäkuhia/ahvenia vakuumipakattuina pakkasessa löytyy)

Ulkomaan kalaa

Kattelin eilen Cittarin tuorealtaan kalavalikoimaa. Kaikenmäköistä suomalaista kalaa siinä oli, mutta kiinnitin huomiota ulkomaan kaloihin. Toinen oli joku pangasius ja toista en muista. Valkolihanen kuotenkin. Kuka niitä toiselta puolelta palloa tuotuja kaloja ostaa? Oletteko maistaneet?

Itämeren lohi ostoboikotissa

Tuota Itämeren myrkkyä en ole ostanut kymmeneen vuoteen.Norja lohta(Norjalaista)parasta laatua(Jokisen eväät tuo maahan)ostan viikottain.

Punakampelaa,turskaa,seitä,kotimaista kasvatettua siikaa,ahventa,haukea silloin kun on tarjolla sekä silakkaa(pientä).Pohjanmereltä kalastettua silliä.Jostakin syystä tuo kuha ei maistu.Ovat niin mitättömän kokoisia,makukin hieman kitkerä.

En osta muuta kuin muikkuja,

En osta muuta kuin muikkuja, muut pyydän ite merestä verkoilla. Mahtaako Pääkkönen yrittää ens kerralla eduskuntaan vihreiden listoilta? Ei Merikalastajat ota lohista kuin pienen osan, jokien suista tarvis nousulohen kalastus kieltää kaikilla vehkeillä, mutta ne on niitä maanomistajien ikimuistoisia nautinta etuja, joista ei luovuta mm. ns kulkutus

Jatkoa ed... Kyllä Chilen

Jatkoa ed... Kyllä Chilen lohta voi tuoda norjalaisena Suomeen, lento Chilestä Gardemoenin kentälle kestää n. 13tuntia, rekalla se on Suomen tukussa 35 tunnin päästä. Silloin kun lohta sai kalastaa avomereltä verkoilla, kalastajat olivat merellä sään salliessa 4 päivää, jäitetyt kalat myytiin rannassa tuoreina

Tuoreus..

Tuo kalan tuoreus on vähän sellanen piirre johon jää koukkuun... tulee siis krantummaksi. Jos kala tuoksuu jollekkin -> pilalla (pl. silakka). Mitä tuoreempaa sen paremmalta maistuu. Ahven- ja kuhafileet tosin jääkaapissä vuorokauden ennen paistamista.

Tuleeko Chilen lohet tuoreina lentorahdissa ? Luulis että pakastettuina merirahtina...

Muje

Muikkuja ostin viime viikolla ja paistettuina voissa ne olivat hyviä. Minulla ei ole muikkuvieheitä, joten kerran pari vuodessa tulee muikkuja ostettua. Muuta kalaa ei tarttee ostaa.

Lentolohi

"Kyllä Chilen lohta voi tuoda norjalaisena Suomeen, lento Chilestä Gardemoenin kentälle kestää n. 13tuntia, rekalla se on Suomen tukussa 35 tunnin päästä."

Alkaa jutut olemaan kun suoraan Seiska lehdestä:))

ei kyllä uskalla ostaa kalaa

ei kyllä uskalla ostaa kalaa ollenkaan. mikä on myrkyllistä ja mikä taas eettisesti kestämätöntä, tuosta hiekkakuopasta saa puhdasta terveellistä ahventa sen minkä jaksaa syödä. älkääkä vaan sanoko että sekin on jotenkin huonoa.

http://www.marineharvest.com/

http://www.marineharvest.com/, tästä "Susi" Fredriksenin omistamasta yhtiöstä nähtiin Ulkolinjassa kattava saksalaisten tekemä dokumentti, siinä kerrottiin Chilen antibiottilohen kulkeutuvan myös Eurooppaan, Suomeen se voisi tulla Norjan kautta, enkä epäile lainkaan etteikö suomalainen tukkukauppa käyttäisi halvempaa, mutta norjalaisena myytävää kalaa, ahneus panee tekemään kaikenmoista, se on nähty moneen kertaan.

Chilen lohi

Kattoin kans sen ohjelman ja olihan se järkyttävää toimintaa. En usko, että Chilen lohia tuodaan Suomeen. Kaupassa alkuperämaaksi kerrotaan Norja ja kyllä siihen pitää luottaa.

nuo vahingot on ihan hyväksi,

nuo vahingot on ihan hyväksi, kassit pitää saada pois vuonoista, mielellään suljetun kierron kasvattamoihin. toisaalta tuossa näkee myös ihmisen taidon pyytää lohet loppuun ihan hetkessä jos siihen on hyvä syy, esim villinlohen hinnan nousu. hei 3päivää ja 50000 lohta. tornionjokeen nousi 70 tuhatta eli neljän päivän vapaa verkkopyynti ja tornionjokeen ei nouse yhtään lohta. nyt vaikka lohesta ei saa kuin muutaman euron kilo on silti yrittäjiä pilvin pimein ja osa pimeitä rosvopyytäjiä. jos hinta nousisi edes vähän olisi verkkoa meressä ja joessa niin paljon ettei lohikanta sitä kestäisi, kun ei se kestä tätäkään vähää mitä nyt on.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
kirjol_hi: