Millaisena pidät suomalaisia kalavesiä?

Kommentit

Liian simppeli

Jako on jälleen kerran liian simppeli.

Vastasin "huonoina", koska se olisi kokonaisarvosana koko maata ja merkittävimpiä saalislajeja ajatellen sekä veden laatukysymykset huomioiden.

Toisaalta luonnonkalakannat (ei istutuksilla pyöritettävät) ovat osin hyvässä kunnossa, meillä on mm. erinomaisia pikkutaimen- ja harjusvesiä pohjoisessa, kohtalaisia haukivesiä ympäri maata ja erinomaisia lahnan, pasurin ja särjen ongintapaikkoja loputtomasti.

Kysely olisi pitänyt tehdä pikemminkin alue- tai lajikohtaisena (tai lajiryhmä). Näin tulos olisi ollut mielenkiintoisempi.

Niin ja näin

Keskinkertaisena pienin varauksin. Paikoin tilanne on ihan hyvä varsinkin järvivesissä. Sitten on vastapainoksi luokattomia ratkaisuja kuluneilta vuosikymmeniltä, joilla on järjestelmällisesti tuhottu ainutlaatuisten kalakantojen elin- ja erityisesti lisääntymismahdollisuudet virtavesissä. Itämeren tila on myös katastrofaalisen huono suhteessa siihen mitä se voisi olla. Järvissä on myös näitä maa- ja metsätalouden täysin turhaan rehevöittämiä kohteita. Istutuksia on myös toisinaan käytetty huonosti ja harkitsemattomasti, osin toki hyvässä uskossa. Paljon olisi siis parantamisen varaa, mutta on täällä paljon hyvääkin. Huolestuttavaa on että politiikassa edelleen vesitetään hankkeita vaikka nyt pitäisi olla ehdoton ja viedä parannuksia läpi etenkin virtavesissä ennenkuin on myöhäistä. Hyvä puoli on tietysti se kun vesistöjä ja mahdollisia kalapaikkoja on niin paljon että kaikkia on ollut ihmisenkään vaikea saada vielä tuhottua.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
k_iski: