Arvostan seuraavista lajeista kalasaaliina eniten:

Kommentit

Miksi

listalla ei ole Rautua eikä Siikaa ja mitä ihmettä hauki tekee tuossa listalla???

Äänestän siis tyhjää!

Jos listan "arvokalojen" tila

Jos listan "arvokalojen" tila olisi parempi, eivätkä ne keikkuisi uhanalaisuuslistojen kärjessä, olisi ne toki ykkösvalinta. Mutta kun näin ei ole, ja itseäni ei huvita jahdata harvinaisia lajeja on ykkösvalintana Kuha ja Ahven.

Miten valmistat kiisken?

Mitä kiiskestä tekisi, jos niitä kotiin asti tulisi otettua? En epäile yhtään makua, mutta niiden käsittely voi tulla työlääksi. Kiisken mädistä olen kuullut puhuttavan.

Olen aika pitkäjänteinen

Olen aika pitkäjänteinen kaveri, joten yleensä kun talvikatiskassa on kiiskiä, otan ne kotiin ja vedän fileiksi. Onnistuu näppärästi kirurginveitsellä, filetti on vähän turhan paksu. Nahattomia ja ruodottomia fileitä keräilen, ja kun on noin 500g-1kg fileitä, sulatan fileet sekä pakastetut ruodot ja nahat, keitän ruodoista ja nahoista liemen ja samalla toisessa kattilassa pottuja, siivilöin ''roskat'' pois liemestä, lisään potut ja vihannekset sekä fileet liemeen ja annan hautua 10-15 min, ja voila. Olen myös piruuttani kokeillut savustaa kiiskiä sekä erinäisiä simppulajeja. Sekä simput että kiisket olivat savustettuna herkkua, tosin syöminen on hieman räpimistä, sekä meni vähän aikaa oppia savustamaan ne niin etteivät kuivu. Myös pannussapaistetut simput sekä kivennuoliaiset ovat maittavia.

Arvostan eniten...

Kuten edellä jo oli mainittu, jos tarkoitus syödä, niin kuha tai ahven. Siihen listaan lisäisin vielä harjuksen. Siinähän ne parhaat ja maukkaimmat kalat on.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
_iiski: