Silakkasesonki hyvässä vauhdissa

Lähde: 

Silakkaa tulee just nyt esimerkiksi Ruoholahdesta Helsingistä. Silakan litkaukseen ei tarvita edes kalastuslupaa. Ongen voi tehdä todella helposti tai kaupasta sen voi ostaa parilla eurolla.
🎣
Ota siimaa noin 120 cm. Sido siihen yksihaaraisia koukkuja. Hopeat koukut toimivat sellaisenaan hyvin. Jos käytössäsi on tummapintaisia koukkuja, voit sitoa koukkuun pienen nipun valkoista nailonlankaa. Laita solmukohtaan pieni tippa pikaliimaa. Valkoinen haituva houkuttelee kalaa. Langan tilalla voidaan käyttää kimalteita esimerkiksi joulukuusen koristeita.
🎣
Painoksi käy pieniä päärynäpaino. Jos sellaista ei ole, voidaan käyttää esimerkiksi mutteria, hylsyä tai vaikka tulppaa. Ihan mikä vaan käy painoksi.
🎣
Litka menee helposti sekaisin, joten sen voi kieputtaa esimerkiksi kananmunarasian sisälle.
🎣
Onki sidotaan mihin vaan virveliin. Ei kannata ehkä ykkösvirppaa ottaa käyttöön, koska jos tulee paljon kaloja, suomut sotkee sen helposti.
🎣
Parhaimmillaan silakat ovat ihan rannassa kiinni ja onki voidaan tiputtaa siitä alas. Se lasketaan pohjaan ja nostellaan rauhallisesti ylösalas. Jos kala ei tärppää siinä, onki voidaan heittää ulos rannasta. Silloin sitä kelataan rauhallisesti pohjan lähellä ja nostellaan vavalla silloin tällöin.
🎣
Silakoita varten kannattaa ottaa ämpäri ja laittaa sen sisään muovipussi. Kaloista irtoaa paljon suomuja ja ne jäävät ämpäriin muuten kiinni.

Katso video aiheesta: https://youtu.be/_psxGRpzWJY