Raportteja kalavesilta

Lähde: 

Blogin pitäminen on jäänyt vähälle, mutta tarkoitus ei ole ainakaan kokonaan lopettaa tänne kirjoittelua. Aikaa ei tahdo vain kovin usein tälle löytyä, mutta tarkoitus on jatkossa panostaa kisoista kirjoittamiseen ja jättää muut jutut vähemmälle. Viime keväältä jäi uupumaan pari kisaraporttia, mutta tässä niistä tiivistetysti: 25.3. Linnavuoren Urheilukalastajien mestaruuspilkki Mahnalanselällä. Lyhyesti, kauden huonoimmin mennyt kisani. Treenaamassa kävin useita lyhyitä iltapistoja ja osalla kerroista sain vähän kalojakin, yhtenä päivänä jopa peräkkäisinä kaloina 500g ja 400g ahvenet. Kisassa isommat ja myös pienemmätkin ahvenet loistivat poissaolollaan. Ainoastaan yksi treenattu kohta antoi muutaman pikkuahvenen. Noh hiljaista oli monella muullakin ja sijoitus 446g saaliilla yleisessä sarjassa 2/4. Kisan ylivoimainen oli veteraanisarjan Antti Käpynen 4288g saaliilla. 

Kauden päätöskisa viime keväänä oli Oriveden Eräjärvellä 7. huhtikuuta. Kairasin kiveen ennen kisan puoliväliä, joten loppukisa meni morritellessa vanhoja omia ja muiden reikiä. Kalantulo hiipui tasaisesti mitä pidempään kisa kesti. Kisan alussa alueella oli isompaakin kalaa, mutta itselleni niiden osalta oli tarjolla lähinnä karkuutuksia. Muutama yli 100g ahven löysi kuitenkin tiensä pilkkireppuunkin asti. Saalismäärät olivat kisassa vaisuja edellisvuoteen verrattuna ja ilmeisesti myös kalat aikalailla eri paikoissa, vaikka en vuotta aiemmin itse mukana ollutkaan. Saaliini 2580g riitti 4. sijaan saakka, vaikka erot kärkeen karkasivat suuriksi. Miesten sarjan voitti Väinö Rantanen yli 5kg saaliilla ja naisten sarjan Sirpa Vuohelainen 7,8kg saaliilla.Kokonaisuutena viime kausi ei varsinaisesti hampaankoloon paljoa jättänyt. Kaudelle oli kaksi pääkisaa, maajoukkuekarsinta ja Hämeen PM-kisa, jotka molemmat voitin. Tosin veteraanisarjassa oli molemmissa kisoissa isompi voittotulos. Tässä on siis edelleen aikaa oppia ja opetella. ;) Muuten edelliskaudesta jäi mieleen ensimmäinen ja myös toinen puhtaasti värikoukulla pilkitty kisan voitto...oli kyllä siis jo aikakin. Kaakkois-Suomen PM-kisoista tuloksena oli joukkuehopeaa ja 6. sija, erittäin "tarkalla" pilkkimisellä pienellä alueella. Pienen tauon jälkeen myös 20kg raja kisoissa rikkoutui Iso-Roineen 22,6kg voittosaaliilla. Yhteenvetona sanoisin, että tuo Iso-Roineen kisa oli koko viime talven parhaiten sujunut kisani, en usko että kovin paljoa isompaa määrää olisi ollut otettavissa kyseiseltä alueelta.Viime kevään viimeiset pilkkikerrat suuntasin jälleen kerran Vaasan ja Raippaluodon vesille. Kala osasi välillä olla tiukassakin, mutta myös onnistumisen hetkiä oli. Kala ei viime keväänä oikein päässyt nousemaan kutupaikoille jäiden aikaan, kun merivesi oli alhaalla ja jäätä paljon.Tämä pilkkikausi alkoi Pirkanmaalla osalla jo lokakuussa, mutta itse aloittelin marraskuussa. Hirveän montaa pilkkikertaa ei vielä ole takana. Viidesti olen pilkillä käynyt, joista vain yhden kerran yli 3 tuntia. Merikauden aloitin siis viime lauantaina Uudenkaupungin vesiltä reilun 18kg:n ahvensaaliilla. 

Kisakausi on vielä avaamatta, tärkeimmät kisat on jälleen etupäässä maaliskuussa. SM-pilkki Kuopiossa 2.3., Hämeen PM-kisa 10.3., Pohjoismaiden mestaruuskisa Norjassa 16.3. Pilkkimaajoukkuekarsinnan ajankohtaa vielä odottelen, mutta helmikuulle sitä on suunniteltu. Tarkoitus joka tapauksessa on kisata alkukausi hieman säästeliäästi, mutta silti kisatuntumaa ylläpitäen. Keväämmällä kun kisojen paljoudesta johtuen ei niin paljon kerkeä huvikseen pilkille, niin onneksi pääsee nyt kun jäät tulivat kerrankin aikaisin.Loppuun vielä hieman tilannetietoa ATTU-tapsimorreista. Morrikauppa on tänä vuonna alkanut käydä selvästi normaalia aikaisemmin, ja tarkoitus on saada varastoon täydennystä vielä loppuvuoden aikana etenkin vähissä olevista koon 14 tapsimorreista, mikä on itsellänikin todella yleinen kisakampe. Materiaalia olen näihin tilannut valmiiksi, ja hiljalleen olen saanut tuotteita lisättyä esille. Kysynnän vuoksi nyt mennään enemmän tapsimorrien ehdoilla, alan ketju- ja värikoukkuja valmistamaan sitten kun saan morrien varastot siedettävään kuntoon.