Pilkki 12 - Harjoittelu päiväkirja ja kilpailu

Lähde: 

1140 g ja 1070 g ahvenet, onnistuisimmeko kisassakin?
Vuosi 2022 oli ensimmäinen, kun Suomen Vapaa-ajankalastajat järjesti tammi-helmikuun vaihteessa Pilkki 12 -kalastuskilpailun. Tuolloin lähdettiin ystäväni Timin kanssa kilpailuun katsomaan mihin taidot riittävät. Vuoden 2022 Pilkki 12 ja Pilkkikuu -tarinat voi lukea kilpaillun nimeä klikkaamalla.2022 Pilkki 12 -kilpailun meidän suurin pistekala, 17 cm kiiski toi 64,6 pistettä.
Kilpailun idea on hyvin yksinkertainen, pilki kolme ennalta määritettyä kalalajia ja näiden yhteispituus kertoimin tasoitettuna on lopputuloksesi. Pilkki 12 -kilpailukalat, kertoimet ja PRO-sarjan alamitat ovat Suurimman yhteispituuden tämän listan lajeista kalastanut joukkue on voittaja: made 1 (45 cm), siika 1,4 (33 cm), ahven 1,8 (25 cm), särki 2,3 (20 cm) ja kiiski 3,8 (12 cm), Fiilistely-sarjassa ei alamittoja ole käytössä. Kilpailukalat kuvataan mittalaudan päällä. Kuvat ja saalistiedot lähetään puhelimella kisajärjestäjälle ohjeiden mukaan. Joukkueen tulokseksi lasketaan kolmen (3) pisimmän kalan yhteispituus, ja vain yksi kala/laji (esim. 1 särki + 1 ahven + 1 kiiski).  Tutustu tästä kilpailun sääntöihin. Lähtökohdat tulevaan kilpailuun ovat hieman toiset kuin ensimmäisenä vuotena. Nyt tiedämme tulostason ja millaisilla kaloilla kilpailun voi voittaa. Tätä tukemaan olemme saaneet molemmat onnistumiset yli kilon ahvenen pilkkimisestä Suurkalalistoillemme. Tuollainen ahven antaisi kilpailussa reilut 77 pistettä.
Jobinpostia välineistöön - Ison ahvenen etsimistä luotaamalla 8.1.2023Ahkio pakattu, päivä on päättymässä siirtymään autolle.
PK-seutu, pakkasta 7–10 astetta, puoli pilvistä. Loppupäivästä auringon paistetta.
Niin alkoi Pilkki 12 kisatreenit vähän turhan kovan pakkasen saattelemana. Metsätie päättyi sopivalle pysäköintipaikalle ja pienen siirtymän jälkeen edessämme avautui metsän takaa upea kirkasvetinen metsäjärvi.
Tiedossa oli, että järven syvyyksissä elelisi suuria ahvenia, jotka olisivat ulkomuodoltaan enemmän pitkiä kuin korkeita, eli myös vähemmän painavat olisivat pykälää pidempiä kuin meidän ykkös ahvenpaikassa. 
Järvellä oli lisäksemme muutama muu pilkkijä, joiden kanssa vaihdoimme päivän aikana kuulumisia ja saalistietoja. Päivän suurimmaksi jäi Timin saama 31 cm (55,8 pistettä) ahven ja toisen pilkkijän 34 cm  (61,2) kala. Hieman äksöniä aiheuttivat Timin tarjoamaan vertikaalijigiä ja isoa tasuria moikkaamassa käynyt + 1m hauet joita nähtiin kapeikossa kaksin kappalein. 
Jobinpostia välineistöstä tuli, kun Lowrancen Hook2 kaikuluotaimeni virtajohto oli katkennut rankemman siirtymän takia ja joutuu korjailuhommiin.
Upea järvi, joka jätti positiivisen muistijäljen, ehkä me palaamme tänne joskus toiste. Kisapaikaksi tästä ei meille ole. Johtopäätös treeninperusteella oli, että ahvenpaikka on nyt päätetty ja seuraavat treenit kohdistuvat neljän muun lajin pyyntiin.