Madejahdissa ja uusi tuttavuus - Säätämisen määrä on

Lähde: 

Retkikunta ja uudet tuttavuudet Niko ja Kaneli
Mikä sinulle on tärkeintä kalastuksessa? Monelle se on saalis ja luonnossa koetut hetket. Itselleni tärkeimmäksi vuosien varsilla on tullut ystävät ja kalakaverit. Yhdessä koetut retket palaavat muistoihin vuosienkin päästä ja varsinkin uudet tuttavuudet, joita tapaa retkillä. Tämän madereissun kokoonpanossa oli mukana perinteisen retkikaverin Timin lisäksi Kalamaratonista tutut Niko V ja Lassi. Tiimissä Töt-törö kisaavat Kalamaraton -konkarit ovat joka vuosi kilpailun voittotaistelussa mukana.Kalapaikka oli katsottu etukäteen Timin ja Nikon toimesta ja suuntimat sekä aikataulu oli selvä. Kahdelta meiltä startti ja siitä kohti itää. Saavuimme parkkipaikalle ja heti meidän peräämme saapui parkkiin myös vihreä henkilöauto. Autosta ensimmäisenä tervehtimään riensi innokas pentukoira, joka halusi leikkiä kanssamme. 
Tässä vaiheessa sotasuunnitelmani oli selvä. Kyseessä voisi olla paikallinen, tai aikaisemmin paikalla käynyt kalastaja ja näin voisimme saada paikkatietoa, eikä meidän tarvitsisi lähteä sokkona tutustumaan täysin uuteen vesialueeseen.
”Moi, oletko madepilkille menossa?”
Avasin keskustelun. Kyllä, tuli vastaukseksi. 
Vaihe yksi suoritettu. Vakioselitykset, olemme pk-seudulta, uudet vedet, eikä meillä ole paikkatuntemusta ja kun syötti oli vedessä tuli aika kysymyksen; 
Saisimmeko liittyä seuraasi? 
Mikä ettei, vastasi ystävällinen mies.
Sanoimme käsipäivää ja esittelin itseni ja herrasmies sanoi nimekseen Niko ja koiran nimeksi Kaneli. 
Niko tunnustautui myös seuraavan blogiani ja tämä lämmittää aina sydäntä, kun tapaa jonkun, joka on lukenut mieleni tuotoksia vuosien varsilta. Loppu retkikuntamme esitteli itsensä Nikolle ja sen jälkeen lähdimme kulkueena kohti ottipaikkaa.
Perille saavuttua kävi ilmi, että Niko V oli jättänyt autollensa pilkkivapansa sekä kaulurinsa, joten lainasin omaa tasurivapaani sekä repussa ollutta tuubihuivia. 
Hetki tästä vapa oli jo meren pohjassa ja yritimme sitä live-luotaimen ja tasapainopilkin kanssa naarata ylös, onnistumatta. 
Ilta pimeni, Niko V pilkki samassa reiässä, jonka alla pilkkivapa oli. Meni hetki, jos toinenkin kun luotaimen näytölle piirtyi kaloja. Ensiksi Niko V:lle ja sen jälkeen minulle. 
Nyt on kiinni!!!
Kuului Niko V:n huutavan. Oli siinä jengillä naurussa pitelemistä kun, made oli mollukasta suusta kiinni ja toinen pohjassa maannut vapa oli siiman ympärillä. Tuplatärppi kirjaimellisesti. 
71 cm matikka osui Nikolle

Peli oli auki. Itse sain ensimmäisen kontaktin kalaan ja jopa ylös asti Holmesin Jonesin kull.. pituisen matikan. Lajipiste numero kahdeksan kuluvalle vuodelle, tästä ensimmäisestä yksilöstä en tajunnut ottaa kuvaa.
Nyt on iso!
Huutaa Niko, riennämme Timin kanssa auttamaan ja kala on oikeasti iso. Takavasemmalla pilkkii muita kalastajia ja tiedustelen huutamalla, olisiko heillä nostokoukkua? Koukku löytyi, mutta se on lopulta turha, kun reilu 2 kg made sätkii jäällä. Timi oli napannut kalaa alaleuasta ja saanut sen nostettua jään paremmalle puolelle.
Kairailin reikiä ympäriinsä ja kiersin niitä muutaman minuutin vaihtosyklillä. 
Tutum!!! 
Aivan jäätävä tälli! Pimeässä ilman otsalampun valokeilaa nostan kalaa ylöspäin. Jokainen käsieni liike tuo kalaa lähemmäksi ja kuin ihmeenkaupalla saan kalan nostettua jäälle vaikka anturinjohto on siiman ympärillä ja koko luotain boxi on kaatuneena avannon suulle. 
+2 pistettä toi tämä upea mammamatikka
Siinä se sätkii, mahdollisesti meille enemmän pisteitä tuova kala Pilkkikuu kilpailuun. Mittaamme Timin toimesta kalan ja nappaan kuvan todisteeksi. Kalan pituus 67 cm, eli kaksi pistettä enemmän jolloin 12.2.2023 päivämäärällä pisteemme on 203,20. 
Punnitsin vielä kalan ja paino jäi joitain kymmeniä grammoja alle kolmen kilon. Nikon kala painoi 2,76 kg ja oli noin 71 cm pitkä.
Hetki ennen lähtöä annoin oman mateeni Nikolle ja kiitin samalla opastuksesta tälle madepaikalle. 
Keksi kuvateksti ja kommentoi popstauksen alle
Retkessä oli jotain hienoa ja upeiden mateiden lisäksi paras saalis oli ehdottomasti Niko ja häneltä saamat vinkit. Kireitä siimoja Niko ja toivottavasti palaamme kalaretkien parissa yhteen jollain toisella reissulla.