In Loving Memory of Nemo -

Lähde: 

Yksi on kuvasta poissa ❤Nemo - 29.5.2023 klo 14:12
Nemon kuten isäni vei autuaammille kalavesille keuhkoissa pahaa jälkeä tehnyt keuhkosyöpä.
Isäni sai tänään kalakaveriksi Nemon, resquekoiran Espanjasta, jonka elämästä perheemme sai nauttia lähes 10 vuotta.
Nemo oli uskomaton koira ensihetkistä lähtien. Takkuisena ja tokkuraisena hän saapui lennolla Espanjasta, kun olimme häntä vastassa lentokentällä, ja kotona ensi hetket menivät arkaillessa.
Lopulta Nemo tottui elämään kanssamme ja koimme hienoja hetkiä, mm. Herra J opetteli hänen kanssansa ensiaskeleet, koimme Lapin tunturit ja Norjan rannikot. Kalastimme pitkälle yöhön ympäri Suomea.

Toisaalla vaan loikoilimme koko perhe nurmikolla pilviä tuijotellen. 
Lepää rauhassa rakas ystävä ja perheenjäsen ❤

In Loving Memory of Nemo <3Pikkumies kasvoi Nemon kanssa reilut viisi vuotta.
Nemo - 29.5.2023 at 14:12
It is with the saddest regret that I have to let you all now that our beloved Nemo, just like my father, lost his battle against lung cancer.

Nemo accompanied our family for almost 10 years and was an amazing dog from the very moment he was born. Nemo arrived on a flight from Spain, snappy and stubborn, when we met him at the airport. His first moments at our home were spent being timid.
Nemo loved the sea breeze and the seaside. Nemo rakasti merta ja merituulta
Eventually Nemo got used to living with us and boy did we have some great time together! Nemo witnessed our Mr J taking his first steps, visited the fells of Lapland with our family and even saw the coasts of Norway. For so many times we fished together long into the night all over Finland and simply enjoyed life lounging on the lawn gazing at the clouds passing by.

Rest in peace, my dear friend.

You'll always be a part of our family ❤
Nemon muistoksi ajattelin kirjoittaa hänen matkansa meidän perheen mukana.
Kaikki alkoi, kun perheen naisväki oli saanut päähänsä koiran hankinnan. Koiraksi oli valikoitunut tietämättäni resquekoira Espanjasta ja hän kantoi nimeä Captain Nemo.
Olin pitkään koiran hankintaa vastaan, mutta kun äänestys päättyi 3-0, ei ollut paljoa vastaan sanomista. Minunkin ääni laskettiin kyllä ääneksi.
Nemon ja meidän ensi kohtaaminen

Nemo saapui Lahden resquekoira yhdistyksen toimittamana monen muun koiran kanssa Helsinki-Vantaa lentoasemalla 15.4.2017 lauantai iltana vähän kahdeksan jälkeen.
Kuljetuskopasta kömpi ulos tokkurainen, karvapallo, jonka silmiä ei näkynyt karvapeitteen alta. Ajoimme kotiin ja annoimme hänen tutustua rauhassa uuteen kotiinsa ja meihin, alkupäivät menivät tuhisten ja omaa paikkaansa etsien kunnes hän tiesi paikan olevan turvallinen.
Tuolloin toimimme lyhytaikaisena vastaanottoperheenä ja tärkein kriteeri oli, että koiran pitää tulla toimeen lasten kanssa. Nemo tuli. Lapset saivat vanuta hänen päällä ja jos alkoi ärsyttämään käänsi hän kylkeä tai nousi ylös, jolloin lapset lensivät kyydistä pois.
Perheemme kasvaessa Herra J:llä Nemo otti hänet laumaansa. Rouvan ollessa ylhäällä vahti hän sitterissä kiinni olevaa poikaa valppaana ja opetti pojan kasvaessa häntä kävelemään. Leikkihetket olohuoneen lattialla sujuivat yhdessä ja välillä karvaturri oli jättiläinen tai karvainen vuori. 
Herra J teki Nemosta DJ Nemon
Nemo oli ihana, hän hurmasi kaikki eikä kukaan voinut uskoa, että hän oli "katukoira". Todellisuudessa Nemo pelastettiin ensiksi pentutarhalta toiselle koiratarhalle josta hänet olisi siirretty ns. tappotarhalle jos vanha rouva ei olisi pelastanut häntä kotiinsa. Rouva kiertää koiratarhoja läpi ja jos hän löytää päästä "terveitä" koiria yrittää hän pelastaa ne.
Nemo päätyi ensiksi Lorenalle ja sieltä yhdistyksen kautta meille.
Äitini joka pelkää koiria oli aluksi kauhuissani, mutta heti ensi tapaamisesta lähtien hän rakastui Nemoon.
Nemo rakasti tuulta. Pää tuulen suuntaan sai karvat liehumaan ylväästi kuin leijonalla ja näkökenttä avautui. Hän inhosi vettä, silti Lauttasaaressa löysin hänet kahlaamassa vieressäni.
Yhtä rennosti otti myös isäntä

Nemo tiesi koska olin lähdössä kalalle. Edellisenä iltana tavarat eteiseen valmiiksi, kalakamat ja vaatteet. Siinä vaiheessa, kun kalastushousujen kahina alkoi kuulua, nousi hän viereeni odottamaan lähtöä. Innostus vain kasvoi, kun hän näki minun ottavan flexin tai hihnan koukusta. Tämä oli lähtölaukaus yhdessä ololle kanssani.
Nemo madepilkillä
Kalareissuilla Nemo kaivoi itselleen kuopan ja makasi siinä touhujani tarkkaillen. Talvella hän jäi yleensä ensimmäiselle pilkkireiälle ja vasta päivän päätyttyä tai eväiden kaivamisen aikaan kömpi takaisin luokseni. Vaikka kiersin järveä tai rantaa ympäri, oli Nemolla aina katse minuun päin ja varmasti tiesi koko ajan missä olen menossa.
Nemo rakasti kalareissuja ja tyhjänpyyntiä
Nemon kuten isäni vei, luotamme lopulta keuhkosyöpä. Molemmilla heillä kasvain oli tuhonnut toisen keuhkon lähes kokonaan. Nemon kohdalla tämä selvisi tutkimuksissa maanantaina 29.5.2023 ja lääkärin soittaessa kuvauksien tuloksista päätimme koko perheen voimin, että Nemon uni jatkuu kohti pilvenreunalla odottavaa isääni ja parhaimpia kalavesiä.
Kaksi rakasta on nyt autuaammilla kalavesillä.
Tuntuu oudolta miten lemmikki kasvaa osaksi perhettä ja tulee sen jäseneksi. Nemon myötä ymmärrän nyt sanonnan, että koira on ihmisen paras ystävä.
Tuki ja turva
Nemo kuunteli huolet ja murheet, jakoi kanssamme ilot ja surut vain olemalla läsnä. Hän aisti jos minua painoi joku tai olin allapäin. Huomasin nopeasti, kuinka kainaloon tuli iso valkoinen karvapallo, jonka kostea kuono koski poskeani merkiksi. Olen tässä.
Muistamme Nemo sinut aina. Katson valkoisia pilviä ja itken surusta, mutta myös tietoisena siitä ettei sinua satu ja voit lentää vapaana sieluna matkassamme.
Te acompaño en el dolor, erais almas gemelas💖- Lorena

Sinua kaivatenJuha, Tanja, Olivia, Herra J ja Rudi