Kotkalainen Petri Ristola lajikalastuksen Suomen mestariksi

Lähde: 

Kotkalainen Petri Ristola voitti lajikalastuksen Suomen mestaruuden sunnuntaina Helsingissä. Tämän vuoden mestaruuskilpailusta tuli poikkeuksellisen tiukka.
 
Lajikalastuksessa tavoitteena on saada saaliikseen mahdollisimman monta eri kalalajia. Kalojen koko tai paino ei siis kisassa ratkaise, tärkeintä on tietää, mistä, miten ja millä tietyn kalalajin onnistuu saamaan siimansa päähän.
 
Suomen mestaruus ratkottiin tänä vuonna nyt seitsemättä kertaa. Kilpailu käytiin Helsingin kalavesillä kahdeksan tunnin mittelönä. Kotivedet eivät olleet tällä kertaa pääkaupunkiseutulaisten etuna, sillä kaikki mitalisijat menivät ulkopaikkakuntalaisille.
 
Ahti ei todellakaan ollut antelias, sillä eri kalalajeja saatiin vain kolmetoista. Peräti neljä kilpailijaa pääsi yhdeksään lajiin, ja keskinäiset kärkisijoitukset ratkottiin ässä- ja aikasäännön perusteella. Ässä tarkoittaa lajia, jonka vain yksi kilpailija onnistuu pyydystämään kisassa.
 
Yleisimpiä kisalajeja olivat ahven, lahna, salakka, särki ja mustatäplätokko. Sen sijaan vain yhden kilpailijan koukkuun jäivät turpa, kolmipiikki ja seipi.
 
Mestaruus meni Kotkaan Petri Ristolalle, hopea Heinolaan Miika Kovaselle ja pronssi Mynämäkeen Olli Saloselle.
 
Lajikalastuksen SM-kilpailun järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura SKES ry.