"Kivillä merkattu. Ihmeteltiin, et miks pellon laidassa on kiviä."

Lähde: 

"Kivillä merkattu. Ihmeteltiin, et miks pellon laidassa on kiviä." Tällaisen viestin ja kuvat sain eilen Keravanjoelta ulkoilemassa olleelta Atelta. #Keravanjoki #Vantaanjoki #salakalastus #verkko #puroaktiivi #Vantaa #Helsinki

Tästä eteenpäin asiat eteni nopeasti. Viestiä Vantaan kaupunki City of Vantaa Markku Tiusaselle joka toimii kaupungin kalatalousteknikkona sekä kalastuksenvalvoja. Yhteistyössä Aten opastuksella parivaljalla kävi nostamassa verkot pois joesta.

Vaelluskalojen kutunousun aikaan yksi tällainen verkko voi saada pahaa jälkeä aikaiseksi. Pidä siis silmäsi auki kun liikut jokien ja purojen varrella. Yhdessä olemme kalojen paras turva!

Atte:
Ihmeteltiin Samin kanssa, että miks kaks miestä käveli joen eri puolia ilman mitöön kalastuvälineitä tai kantamuksia. Pian syy selvisikin. Miehillä oli verkot viritettynä joen yli.

Illasta kun pääsin kotiin, laitoin viestiä @taimenmies, joka laittoi viestiä kaupungin kalastuksen nimismiehelle ja pian olinkin jo auton kyydissä matkalla joelle.

Tälläinen salakalastus on surullista. Jos huomaat vastaavaa, muista ilmoittaa asiasta kalastuksenvalvontaan tai poliisille.

Sillä on iso merkitys luontomme puolesta.

Kuvat: Atte Sakari