Hong Kong Challenge myytiin loppuun kolmessa minuutissa

Lähde: 


Suomen suurin heittokalastuskilpailu Hong Kong Challenge powered by Yamaha myytiin loppuun kolmessa minuutissa
 
Hong Kong Challenge on Suomen suurin heittokalastuskilpailu, joka järjestetään vuosittain Lohjanjärvellä. Viidettä kertaa järjestettävään kilpailuun ilmoittautuminen alkoi tänään kello 18 Facebook-livelähetyksen saattelemana. Kilpailun 150 venepaikkaa myytiin loppuun noin kolmessa minuutissa. Ennätyksellisen kiinnostuksen taustalla on hyvä kilpailukonsepti, helposti omaksuttavat kilpailusäännöt, tapahtuman hyvä seurattavuus ja keskeinen sijainti.
 
Hong Kong Challenge -kalastuskilpailu järjestetään 8. syyskuuta Lohjanjärvellä viidettä vuotta peräkkäin. Kisakeskuksena toimii Lohjan Aurlahti, josta 150 venettä starttaa kisaan. Kyse on heittokalastuskilpailusta, jossa kisakaloina ovat kuha, ahven ja hauki. Kuhunkin venekuntaan kuuluu kaksi tai kolme jäsentä, joiden tavoitteena on saada mahdollisimman isot kalat kustakin lajista. Koska kyse on vastuullisesta kalastuskilpailusta, kalat vapautetaan mittaamisen ja kuvaamisen jälkeen. 
 
Kilpailun suosion taustalla on helposti omaksuttavat säännöt ja kilpailumuoto, jossa myös kokemattomammat voivat onnistua sekä hyvät palkinnot. Kisakeskuksesta alle 150 kilometrin säteellä asuu huomattava määrä suomalaisista aktiivisista heittokalastajista. Lisäksi Lohjanjärven keskeinen sijainti mahdollistaa kisaan osallistuvien ennakkoharjoittelun paikanpäällä. Kilpailun kiinnostavuutta on lisännyt myös sen seuraamisen helppous.

 
Kilpailun järjestäjätahon, Lohjan kalaseuran, kilpailun johtaja Tuomas Hutri kertoo: ”Tänä vuonna tapahtuman seurattavuuteen panostetaan vielä aiempaa enemmän. Paikalta toteutetaan Rapala Live -lähetys, jonka kautta kisatilannetta, kilpailijoiden tunnelmia sekä asiantuntijoiden spekulointia kisan edistymisestä voi seurata suorana lähetyksenä Kalastajan Kanavalla.”
 
Hong Kong Challengen tämän vuoden pääsponsorina on Yamaha ja nimisponsorina perinteisesti Hong Kong. Yhteistyössä ovat mukana myös Raymarine, Lowrance Finland, Venemyynti Lindberg, Navionics, Norfin sekä Abu Garcia ja mahdollisesti myöhemmin muita toimijoita. Lisäksi suurimpien kisakalojen pyytäjät palkitaan kolmen eri kalastusoppaan reissuilla – Timo Narisen, Markku Korhosen sekä Jani Ollikaisen toimesta.
 
Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Tuomas Hutri, p. 040 662 1771, heittokisa@gmail.com
 
Kilpailuun osallistuvat venekunnat:  http://www.lohjankalaseura.com/hkcosallistujat/