Kuinka monta uistinta menetit 2013?

Kommentit

Miten saa hukattua yli 50

Miten saa hukattua yli 50 jigiä? Itellä tais mennä pari, vaikka kalastus päiivä kertyy n.4 viikossa. Pilkeissäkin voi käyttää fc-tapsia, jotta ei hauki vie.

joko kalastat

joko kalastat puhdaspohjaisessa hiekkakuopassa tai sit muisti on vähän huono :) saatko muuten myös kaloja? yhtään jigiä ei hauki vienyt vaan ihan puhtaasti pohja rydöt kivet ym kolot joihin jigit kiilaa itsensä

Jigipäät

Jigejä menee 1-3 reissullansa eli ainakin 50 vuodessa. Syvässä ja kivikkoisessa jokiuomassa jigaaminen tekee yllättävän paljon kalustotappioita. Siksi teen jigipäitä itse..

Kaikkein eniten meni uistimia

Kaikkein eniten meni uistimia paskojen perukkeiden vuoksi. Kun heitto tyssäsi, poikki meni peruke eikä kuitusiima. Vähän sylettää maksaa 8 euroa perukkeesta, mutta eipähän mene rikki niin helposti. Fire linestä sellaista palautetta, että se kestää aluksi, mutta sitten alkaa rispaantumaan. Sen jälkeen se meneekin helposti poikki. Testaappas joskus esimerkiksi Power Prota.

yksi vaappu meni 2013,

yksi vaappu meni 2013, kalastin kirjolohta kuokkalankoskilla ja lehmän kokoinen toutain tarrasi vaappuun. fireline antoi periksi pari metriä rannasta ja naps vaan kuului. elämän ensimmäinen toutain ja kyllä vitutti. jarru liian kovalla oli loppupäätelmäni, paska kalamies, mutta opinpahan jotain. haavi lensi kyllä sen jälkeen ja pitkälle...

nämä uudet firet ei ole

nämä uudet firet ei ole vanhojen veroisia. onneksi tuli hamstrattua niitä vanhoja muutama puolallinen varastoon. sufix on välttävää mutta ei kestä niin kauaa kuin vanha fire

Hmmm... Perhoja jäi puihin

Hmmm... Perhoja jäi puihin/pohjaan varmaan parisenkymmentä. Jigejä suunnilleen samanverran. Meritaimenuistimiakin jäi 3 syksyllä (JK, forelli ja Ismo. Sitten perus lusikoita/lippoja/vaappuja ehkä 3-5.

Vastaus kysymykseen

Miten saa hukattua yli 50 jigiä? Itellä tais mennä pari, vaikka kalastus päiivä kertyy n.4 viikossa. Pilkeissäkin voi käyttää fc-tapsia, jotta ei hauki vie. Paljon riippuu minkälaisessa pohjassa kalastaa ,alkusyksystä ahven oli kivisessä pohjassa ja sattui olemaan maanantairulla punottua.Siimat meni vaihtoon ja ahvenkin painui syvemmille tasapohjille ,niin noi tappiotkin väheni. Ahventa kun pilkkii ,niin en viitsi käyttää perukkeita (kokeiltukin on ) joten hyväksyn noi tasuritappiot paremman ahvensaaliin muodossa.

Lisävastaus vielä

Jatkoa vielä edelliseen.Kyllähän hauet vei jigejäkin puolenkymmentä mutta kokeilujen jälkeen en siinäkään alkanut käyttämään perukkeita.Tosin itse kun valaa jigipäät ja tarjouksista rohmuaa pyrstöt niin ei se kovin kalliiksi tule .

fc-tapsi tarkoittaa

fc-tapsi tarkoittaa fluorocarbonia, joka täysin näkymätöntä vedessä vaikka paksuus olisi esim. 0,6mm. Se ei ahvenen ottia huononna eikä mene kalliit tasurit haukien suihin.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
s_ika: