Hyppää pääsisältöön
Kalastus.com
Etusivu
Keskustelu
Kalenteri
Galleriat
Kalaruoka
Kalastuksen ABC
Kalastusvideot
Kalastuslinkit
Jiesjärvi
kalamies 46
16.02.2007 - 15:09
Keskustelualueet
Kaikkea kalastuksesta
Mainostus sallittu
Uutisia
Viritykset ja rakentelu
Raportteja kalavesiltä
Kalastusvideot
Uusimmat viestit 2h
Uusimmat viestit 12h
Uusimmat viestit 24h
Lisää uusi viesti
Kirjautuminen
Käyttäjätunnus tai sähköposti
*
Salasana
*
Luo uusi käyttäjätili
Pyydä uutta salasanaa
OMAT TIETONI
Muuta asetuksiasi
Muuta profiiliasi
Netiketti
Omat galleriat
Omat ilmoitukset
Foorumihaku
Ota yhteyttä Lohensoutajat&Eränkävijät. Löytyy kaikki mahdollinen tieto.
Liki kymmenen käyntikerran myötä voin suositella ko. järveä ja sen ympäristön vesiä. Kalaa on paljon ja mahdollisuus ennätyksiin hyvinkin.
Harri puhuu totta Jiesjärvellä harrirekordit menevät uusiksi joka päivä.
Jiesjärvellä keskimäärin 3 vuorokautta kalastava porukka saa vähintään 3-4 kg:n taimenen ja yli 1,5 kiloisia harjuksia.
Minulla kaimarekordi tuolta 65 cm ja painoarvio 2,2 - 2,5 kg. On ne vesiä, on.
Pilkkimisestä en tiedä, mutta meitä oli kolme ainakin omasta mielestä varsin kokenutta (harrin)kalastajaa Jiesjärvellä vaeltamassa kesällä 1999 ja suurempi harjus oli kyllä todella tiukassa, isoja ei saatu lainkaan ja vain kaksi nippa-nappa kilon ylittävää taidettiin saada. Harrirekordeja ei siis edes kunnolla lähestytty. Kalaa oli kyllä yleisesti hyvin.

Reissussa oltiin muistaakseni kolme yötä/neljä päivää. Suht paljon liikuttiin, paljon kalastettiin. Suurimmat taimenetkin kuten myös raudut jäivät kilon pintaan. Keleistäkään ei ollut kiinni, ne olivat koko ajan mun mittapuullani melko hyvät, jopa erinomaiset.
--ako
Itse olen liikkunut tuolla mm. Gasadatjärven itäpuolella ja siinä on heti yhden kannaksen takana pieni lampi. Harrit olivat sellaisia keskipainoltaan 800 g. Gasadatjoen, joka laskee Iesjärveen, niskalla on huippupilkkipaikka, josta kiloharria tulee vaikka kuinka. Gasadatilta itään tulee Rveiccujärvet (lausutaan Rauddojävrit) ja siellä on jokivesissä isoa harria. Sitten aivan Iesjärven pohjoisosissa on huippupaikkoja, jotka tuossa kartassakin näkyvät n. klo 12 paikkeilla. Sieltä sain mm. oman ennätykseni. Siitä ylöspäin on pieniä lampia, jotka ovat puroilla yhteyksissä ja ne olivat täynnä isoa harria. Mutta aina kala ei ota onkeen samalla tavalla. Olen paljon vaeltanut noilla vesillä myös kesäisin ja kyllä sieltä kalaa on tullut, isoakin. Yli kolmen kilon taimenta, puolentoista kilon harria ja sellaista vajaan kilon rautua. Hauet olivat metrikkäitä.
Jep, kyllä Iesjärvessä kalaa on. Ja sinne pilkille menijän kannattaa heti alkuunsa unohtaa myynnissä normaalisti olevat pilkit. Siis vavat ja kelat, sillä niiden kanssa tulee Iesjärvellä vain paha mieli.
Vapa pitää olla joku 60-70 senttinen hiilikuituvapa ja siihen päälle pieni hyrräkelä ja kelalle kunnon siimat.
Itselläni on käytössä 70 cm vapa ja kelana 6500 dööri.
Ja kaira pitää olla minimissään 6 tuumainen, mieluummin saisi olla kahdeksantuumainen, että mahtuu ne isomuksetkin tulemaan jäälle.
Kiinnostavaa tekstiä. Mikä muuten mahtaa olla noin yleisesti lupien saanti suomalaisille? Olen aikaisemmin liikkunut Kautokeinon itäkairassa Guotkojärvillä ja länsipuolella Masin korkeudella Soadnjojärvellä ja Likcajärvellä.Saako lupia?
Ainakin Per Edvard hoitelee Iesjärvelle myös luvat. Häneltä saa järvelle varmasti kuljetuksineen ja majoituksineen sellaisen kokonaispaketin kuin haluaa. Ja hän tietää myös varmasti järven parhaat pilkkipaikat.
http://www.samitour.no/suomi/mollisjok/tilbud.html
Käy tutustumassa mainostus sallittu puolella pilkkireissuja Jiesjärvelle ja Paistunturille.
p.s meillä on 15 vuoden kokemus Jiesjärven kalastamisesta.
iesjärvestä vielä... olemme menossa sinne viikolla 17! Odotamme innolla... Tavoitteena ois saada elämämme ensimmäinen rautu, onko ajankohta optimaalinen?? Kuinka paksut siimat? (0,35mm)??? Kuinka syvältä ylipäätään nappaa jos nappaa... Jos jollakulla on halua kertoa kokemuksistaan, täällä on innokkaita lukijoita... kaikki vinkit ao. alueesta olisivat meille extraa ja tervetulleita!!! Oon (kirjoittaja) Turusta, kalastan täällä kotivesillä paljon, voin vastavuoroisesti avittaa tään alueen systeemeistä, sikäli kun osaan... Kiitti!!!
Jos rautua tavoittelet niin Guovdasullon (keskisaaren) ympäriltä löytyy järven parhaat rautupaikat, ja ykkös harjuspaikat löydät gasadat järven puronsuilta, ja taimen paikat Gasadat, Suolovuonoilta.
p.s kenen vieraaksi menet?
Kun nyt luen tätä viestisarjaa (valitettavasti vasta oman reissun jälkeen), voin vain todeta että ottakaa nyt hyvät immeiset tuosta Jlohen vinkistä vaari jos Iesjärvelle olette menossa.
Eli ei todellakaan kannata lähteä ihan köykäisimmillä pilkkivehkeillä liikkeelle tuonne.
( nimimerkillä, kokemusta on nyt )
Kiloista harria ja rautua ja parikiloista madetta ja pikkutaimenia kyllä nousi jään päälle mutta mutta....
voi hel...ti sitä siimojen paukkumista...
lisänä rokassa vielä yhden megaharrin karkuutus juuri ennen kuin se oli kiepsahtamassa jäälle, tosin tämä irtosi vain normaalisti koukusta...
No, Iesjärvi..joskus vielä tavataan..ja silloin on välineet toiset...
Jep, kyllä sinne kannattaa varustautua todella kunnon välineillä. Ei tämä ole mitään huupahuupa-juttua, eikä asiassa ole uhtään lapinlisää. Minulla on tuossa hyllyssä tallessa lehtikin, jossa on koko sivun kuva Per-Edvardista, joka poseeraa yli 9 kilon taimenen kanssa. Tarkkaanottaen 9,010 kiloa painoi tuo kala, ja se on Hänen suurin pilkkikalansa. Ja kertomansa mukaan hän on saanut useita yli 5 kilon kaloja Iesjärvestä pilkkimällä. Verkolla hän on saanut Iesjärvestä muutamia yli 10 kilon taimenia.
Minulla on ihan Iesjärveä varten oma pilkkipaketti, jossa on tällaiset vermeet: Kela: Ambassadeur 6500 C Syncro, Siima: 0,35 Stren ja Vapa: Ice Rod Spinning, lenght 0,7m. Siimaa olen välillä vaihdellut 0,30 ja 0,50 välillä.
Noilla pärjäisi kohtalaisesti muuten, mutta järvessä on myös todellisia jättihaukia (>10 kg), joiden kanssa tahtoo myös paksutkin simat paukkua ilman perukkeita. Kuitusiimaa ei ole tullut koskaan kokeiltua, miten se kestää hauen puraisuja...
Mihin kokemuksenne mukaan saattaisi jättiharri iskeä vapuntienoilla parhaiten, mulla on tarkotus ja tutina, että jos yli kilosen saisi... entäs taimenen kanssa??? Vinkeistä kiitokset,jos Turun alueelta tai Affenanmaalta haluatte tietoa, autan mieluusti, missä voin ja tiedän...
Minä tarjosin hyvällä tuloksella mutuleechejä sekä niiden kopioita. Parhaiten harrit napsivat morreja suuhunsa hieman ennen auringonlaskua. Ennätysharri tosin tuli rautulätkän alla keikkuneeseen, vihreään perhoon.
Taimen ottaa morreihin, liitseihin sekä myös lätkän alapuolella oleviin perhoihin. Taimenta kannattaa yrittää iltaisin, sillä silloin ne tuntuvat aktivoituvan. Ihan yölläkin on saatu, sillä silloinkin on melkoisen valoisaa.
Kun kalaa on paljon, se napsii kaiken syötävännäköisen pois viereksimästä.
Idioottivarma harripaikka on Gasadatjärven puolella, Jiesjärveen laskevan joen niskalla. Voisin syödä vaikka anopin vanhat villahousut, jos siitä niskamontusta ei muutamaa kiloharria tule.
Pölisytä pohjaa liitsillä ja nosta varovasti ylöspäin niin nasahtaa kiinni. Tietenkin kannattaa tirkata avantoon, niin näkee upean näytelmän. Tiukkoja siimoja.
kiitokset kalahartsa vinkeistä, eiku liitsi ja morrikauppaan, tuntuisi joenniska olevan melkosen varma paikka, siksi paljon uskalsit luvata!!! mahtaakohan sinne asti vaikuttaa tää aikainen kevät?
Oletko lätäsenolla kesällä kalastellut, ite oon menossa sinne heinäkuussa ekaa kertaa... ootan mielenkiinnolla!!!
Lisää uusi kommentti