Hyppää pääsisältöön
Kalastus.com
Etusivu
Keskustelu
Kalenteri
Galleriat
Kalaruoka
Kalastuksen ABC
Kalastusvideot
Kalastuslinkit
Suvasveden kalapaikat
abborre
20.06.2005 - 19:23
Keskustelualueet
Kaikkea kalastuksesta
Mainostus sallittu
Uutisia
Viritykset ja rakentelu
Raportteja kalavesiltä
Kalastusvideot
Uusimmat viestit 2h
Uusimmat viestit 12h
Uusimmat viestit 24h
Lisää uusi viesti
Kirjautuminen
Käyttäjätunnus tai sähköposti
*
Salasana
*
Luo uusi käyttäjätili
Pyydä uutta salasanaa
OMAT TIETONI
Muuta asetuksiasi
Muuta profiiliasi
Netiketti
Omat galleriat
Omat ilmoitukset
Foorumihaku
Vai että näätänmaalle. Siinä on loistavia hauki paikkoja lähellä eikä niitä tartte ees neuvoo ku kiertelet kaislikoita ni luulis löytyvän
Vai mitä kaloja sulla oli tarkotus kalastaa?
Isoa Haukee, Siikaa ja Taimenta jos löytyy lähistöltä.
Haukee kannattaa kokeilla mustinlahdesta ja taimenta suvas selältä selkälehtosen ja jakaumasaarien väliseltä alueelta ja korkeasaaren edustalta. Nii ja jos pensa riittää niin käy kukkarin puolella.
Kiitoksia vinkeistä. Lisää vinkkejä saa laittaa. Ottipelit? Yms.
Järvilohta Suvasvedeltä
Sikäli, kun järvet ovat enää marraskuussa kunnolla auki, uistelijoiden ehdoton käyntipaikka on Vehmersalmen Suvasvesi ja sen Kukkarinselkä. Kolmen viimeisen syksyn kokemukset ovat vakuuttaneet järven erinomaisuudesta.
Suvasveden Kukkarinselälle tulijan kannattaa ajaa traileriyhdistelmänsä Enoniemen kalasatamaan, joka sijaitsee selän luoteiskulmassa. Kalasatamaan johtava tie on hyvin kapea ja huomaamaton, joten ensikertalaisen kannattaa seurata karttaa hyvin tarkasti, jottei aja risteyksistä ohi. Kalasatamasta löytyy puusee, betoninen laskuluiska, nuotiopaikka, roskapönttö ja parkkitilaa noin kymmenelle traileriyhdistelmälle.
Uistimet kannattaa laskea veteen vaikka heti satama-altaasta lähtiessä, sillä suuriakin järvilohia on tullut joskus aivan sataman suulta. Varmimpia paikkoja taimenen ja järvilohen tavoittamiseksi Kukkarinselällä ovat:
1. Lokimantereen eteläpuoli Saaren eteläranta on hyvin jyrkkä ja jo parinkymmenen metrin päässä saaren rannasta on n. 20 metriä syvää vettä. Tämä on lähes varmin paikka tavoittaa kookkaampaa lohikalaa Suvaksella. Syynä lienee Lokinmannerta ympäröivät syvät vedet sekä saaren länsipuolelle jäävä ilmeisesti virtaava salmi. Täällä kannattaa olla kuitenkin tarkkana, sillä Lokinmantereen luona on lähes aina muikkuverkkoja, joita ei ole läheskään aina merkitty asianmukaisella tavalla.
2. Linja Lokinmantereen itäpäästä etelään kohti selän itälaidalla olevaa länsiviittaa Tällä linjalla järvilohi tai taimen nappaa usein veneen itäpuolelle jäävän erittäin pienen, isoista kivenlohkareista koostuneen saaren kohdalla (saarta kutsutaan usein Kukkapurkiksi, mutta virallista nimeä sillä ei tietävästi ole). Tämänkin saaren rannat ovat erittäin jyrkät, sillä aivan parinkymmenen metrin päässä rannasta on yli 30 metriä syvä monttu, jossa luotain piirtää aina runsaasti kalaa välivedessä.
3. Kukkarinselän itälaidalla olevan länsiviitan ja viitan eteläpuolisen matalikon seutu Tämä paikka on vähintään yhtä varma kuin Lokinmantereen seutukin ja tänä syksynä sieltä ovatkin tulleet kaikki suurimmat kalat (järvilohet 4,74 kg, 3,7 kg, 3,5 kg ja useita yli kahden kilon kaloja). Länsiviitan itäpuolella on laaja matalikko, jonne ei kannata venettään ohjata ainakaan nyt matalan veden aikaan, mutta viitan eteläpuoleinen matalikko on pienempi ja kapeampi ja sen länsipuolelta voi uistella hyvinkin lähellä, jopa alle kahdenkymmenen metrin päässä matalikkoa. Nyt ko. matala onkin helppo paikantaa ainakin tuulisella säällä aaltojen murtuessa kivikkoon.
4. Hevoslahden suu Tämä alue on välitöntä jatkoa edelliselle etelään mennessä ja on etenkin alkusyksystä, mutta myös nyt vielä marraskuussakin erinomaista vetouisteluseutua.
5. Enoniemen rannat Taimenen mentyä matalaan kannatta em. saarten rantojen ohessa koluta kalasatamasta etelään jatkuvan Enoniemen rantoja, joilla taimenet luuraavat. Alkusyksystä taimenta ja joskus järvilohtakin on erinomaisesti Enoniemen etelä- ja kaakkoispuolella, noin 300-600 metrin päässä rannasta. Marraskuussa vesillä kannattaa ehdottomasti olla jo heti aamun valjetessa, sillä kala syö pitkin päivää. Kaikkein kuuminta aikaa on yleensä klo 11.00-13.00 välillä, joten ainakaan silloin ei kannata mennä rantaan tulille. Taimenta marraskuussa tulee lähinnä pinnasta sekä syvän päältä että matalalta. Taimenta tavoitellessa ei uistimia enää myöhäissyksyllä kannata laskea juurikaan yli neljän metrin syvyyteen.
Uistimista parhaita ovat olleet Ari Kolehmaisen ja Mika Pitkäsen vaaput, HK-varma 9 cm, Flutter Spoon 44, Matti Rialinnan pelti ja Purelure Iron Horn. Aurinkoisella säällä ylivoimainen väri missä tahansa em. uistimessa on ollut sini-kirkas-punainen ja kaukana perässä muut sini-kirkkaat sävyt. Myös perusmuikku on pätevä väri etenkin Mikan vaapuissa. Pilvisemmällä säällä näin loppusyksystä uistinten parhaita värejä ovat erilaiset marjapuurovärit sekä harmaa, kuoretta jäljittelevä väri. Esimerkiksi Flutter Spoonin väri rainbow tai Iron Hornin marjapuuro-kirkas-teipattu väri ovat parhaita.
Ja ylivoimaisin on ehkä täkyraksi, eli Anchovy Special -täkyraksiin muikku kiinni, siimaan 20-40 grammaa painoa ja parikymmentä metriä siimaa ulos. Vetouisteluvauhdin tulee olla hidas (n.1km/h).
Tällaista mtv3:n sivuilla...
On olemassa nettikartta Suvaksen ottipaikoista ja siihen on merkitty parhaat paikat mutta olen kadottanut linkin...
Olisi kevät talvella tarkotus tehdä 5 päivän pilkkireissu suvasjärvelle. Majoitus on vielä hakusessa, että mistä päin kannattaisi ottaa. Onko kalat isoilla selillä yleisesti ottaen tasaisilla hyllyillä vai penkkojen reunoissa? Youtubesta kahtoessa kaikki kalastaa isojen selkien keskellä 10-14m vettä. Se lienee se kalastussyvyys tuolla.
Lisää uusi kommentti