Oletko ansainnut kalastuksella rahaa?

Kommentit

Rahat on tiukassa Suomen

Rahat on tiukassa Suomen syrjäseuduilla. Keräily- ja vaihdantataloutta harjoitetaan kylän miesten välillä. Kuka ottaa traktorin korjaamisesta jotain ja kuka sitten myy kalasaalistaan. Järki käteen. Jos Hesan vesillä joku haluaa tehdä järjestelmällistä kalastuspisnestä verkkosaaliillaan, on aivan toinen juttu Juupajoen takana, jossa joku haluaa ansaita kaloillaan roposia. Samat tyypit, jotka luulevat pelastavansa ihmiskunnan kaloja suojelemalla, näkevät vaan sen oman asiansa oikeellisuuden. Mutta kai se on sitä politiikkaa..

Niin...

"Onko eläimen laiton myynti verrattavissa punaisiin kävelyyn?"

Niin, onko? Kuinka vakavana oikeasti pidät esim. viiden tai kymmenen kuhakilon myymistä?

Ihan vaan sitä, että jos

Ihan vaan sitä, että jos järvellä X vaikka kymmenen verkkopasua myy 5kg kuhaa kolme kertaa viikossa, niin se on aika paljon. 150kg viikossa, 600kg kuukaudessa ja 7800kg vuodessa laskennallisesti. Ja myyntifisuhan voi olla pelkkää filettä.
En tahtoisi mun kalavesille tuollaista suhmurointia, jätetään kalanmyynti veroja maksaville ammattilaisille.

Sienet ja marjat on Suomessa alihyödynnettyjä, mutta esim. petokalakannat ovat keskimäärin aika persiillään. Särjen, lahnan, pikkuaffenen jne. myynnin ymmärrän.

Joillekkin lainsäätämisen ja

Joillekkin lainsäätämisen ja lain noudattamisen perusideologia tuntuu olevan vaikeaa. Sääli sinäänsä. Edelleenkin, kun moraali on liian löyhä, tulee laki apuun. Jos lakia ei noudateta, sitä kiristetään. Yksinkertaista.

Just.

Itse suosin oman moraalin mukaan toimimista. Jos se on jonkun mielestä löyhä, ei voi minkään.

"Edelleenkin, kun moraali on liian löyhä, tulee laki apuun. Jos lakia ei noudateta, sitä kiristetään. Yksinkertaista."

Tai sitten typerää.

Haha!

"Ihan vaan sitä, että jos järvellä X vaikka kymmenen verkkopasua myy 5kg kuhaa kolme kertaa viikossa, niin se on aika paljon. 150kg viikossa, 600kg kuukaudessa ja 7800kg vuodessa laskennallisesti. Ja myyntifisuhan voi olla pelkkää filettä.
En tahtoisi mun kalavesille tuollaista suhmurointia, jätetään kalanmyynti veroja maksaville ammattilaisille."

Entä jos kaikki kiinalaiset hyppäävät samaan aikaan ilmaan??

Entäpä muuten sitten, jos nämä sinun "verkkopasusi" laskennallisine saaliineen olisivatkin "veroja maksavia ammattilaisia"? Lopputulema olisi joka tapauksessa sama, vai kuinka?

Kyllähän se mukava on kun

Kyllähän se mukava on kun kalaa tulee reilusti ja tietää että ostajia löytyy niin vedellä kaksinkäsin rannalle. Niin kuhaa, ahventa kuin lohtakin. Talvisin matikka tekee parhaiten kauppansa itärajalla. Saahan niillä hiluilla päivitettyä joka kausi kalavehkeet, näin myös paikalliset verkkokaupat hyötyvät tästä.

Edelliset kommentoijat

Edelliset kommentoijat viihtyisivät varmasti hyvin Venäjällä, jossa kukaan ei samalla tavoin välitä mistään mitään. Tapetaan siis vaan mekin kaikki riista ja pyydetään äkkiä kaikki kalat turhaan lisääntymästä vesistä, jä mielellään jätetään mahdollisimman paljon jätettä jälkeemme, ja siirrytään sitten seuraavaan paikkaan sotkemaan, koska eihän sillä ole mitään väliä!
Onneksi meillä sentään on lait (joita ei niitäkään tarvittaisi jos oltaisiin fiksuja muutenkin) ja ennekaikkea vähän järkeä ajatella omaa nenäänsä pidemmälle, ainakin suurimmalla osalla.
Kenenkään mökkiläisen ei nykyisin tarvitse kalastaa toimeentulonsa vuoksi. Jos näin kuitenkin olisi, lienee parasta myydä mökkinsä ja ostaa sillä rahalla vaikkapa sitten kaupasta veronsa maksaneen ammattikalastajan saalista.
Ajattelinpa keväällä ottaa pari sopivaa videopätkää tapahtumista ja mittauttaa sitten tuon asian oikeellisuuden ensin vaikkapa paikallisella kalastuksenvalvojalla, ja ehkäpä sitten kysäistä vielä ohimennen verottajaltakin.

Tuota...

"Ajattelinpa keväällä ottaa pari sopivaa videopätkää tapahtumista ja mittauttaa sitten tuon asian oikeellisuuden ensin vaikkapa paikallisella kalastuksenvalvojalla, ja ehkäpä sitten kysäistä vielä ohimennen verottajaltakin."

Hahah! Kuulostaa melkoiselta stalkkaukselta, ettei nyt lähtenyt vähän laukalle? Ajattelit siis seurata "kohdetta" videokameran kanssa itse kalastustapahtumasta aina saaliin myyntiin asti ja koko matkan em. asioiden välillä, ja tietysti olet ensin varmistanut, ettei ko. henkilö ole ammattikalastaja? En keksi kuin kolme vaihtoehtoa:
A. Sinulta jäivät ninjaleikit väliin junnuna,
B. Sinulla ei oikein ole elämää,
C. Olet vain hieman yksinkertainen.

Ukin kanssa savossa aikoinaan

Ukin kanssa savossa aikoinaan 80-liuvulla verkolla saatiin kuhaa ja siitä suoraan ravintolaan myyntiin.. Kilosesta kuhiluksesta sai n. 20mk, siitä sai vähän karkki/hedelmäpeli/jasso rahaa...

Epäsuorasti kyllä

sillä tavalla laskien että jos neljänneksenkin fileista ostaisi kaupasta, säästöä siis pahuksenmoisesti. Eri asia sitten jos laskee veneen ja kalastusmatkojen pääoman kuoletukset ja käyttökustannukset (kilometrikorvaukset y.m.) mukaan. Mut ne on laskettava vapaa-ajan harrastusten piikkiin.

kalastuksella voi ansaita

kalastuksella voi ansaita rahaa, vaikka kalaa ei varsinaisesti myy. itselle rahaa tulee opashommista. luonnollisesti pensat menee vähennyksiin ja veneen muutkin kulut.

Vaan

Luulis ihmisillä olevan muutakin tekemistä kun yrittää valvoa muiden tekemisiä! Hoidetaan vaan ne omat pikku puuhastelut ja jätetään muiden asia rauhaan.

Muikun ja silakan myyminen

Muikun ja silakan myyminen pitäisi vapauttaa kaikille mahdolliseksi. Ihan liian vähän hyödynnettyä nykyään. Eikös muikku mene kaupaksi, jos vaan jostain saisi ihan tuoretta.

Tuhansia euroja on tullut

Tuhansia euroja on tullut tienattua kalastuksella. Hyvänä pilkkitalvena 1000e on helposti tienattu ahvenilla, hauilla ja kuhilla. Ei eläkeläiset osta kallista kuhafilettä jos tutulta saa saman fileen puoleen hintaan.

Aikamoista näpertelyä. Jos

Aikamoista näpertelyä. Jos tonnin tienaa pilkkikaloilla talvessa. Ja saisi vaikka sen kympin kilo fileestä, niin meinaa että kolmesataa kiloa pitää fileoida. Pilkkipäivien päälle, väsyneenä, sormet kohmeessa. Että jos vaikka pitkässä 10h päivässä tulisi 20kg, eli ihan kelpo pilkkipäivä. Siihen pari kolme tuntia fileointia päälle. Palkkaa se 60€. Tuntipalkka alle 5€. Juu, ei. Rahat tulee duunista ja sijoituksista, harrastukset erikseen.

Ei kukaan jikaile tai käy

Ei kukaan jikaile tai käy pilkillä tienatakseen elantoa. Ylimääräiset vasta myydään ja pyöreänä tietenkin.

Kukkoahvenia vein aikoinaan parille yh äidille ilmaaseksi, sainpa joskus maistella ahvenkukkoa kahvin kanssa, ja vähän muutakin ;-)

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
_eritaimen: