Mercury 150efi vaihto v6
08.09.2020 - 13:32
Kalastusveneessä tällä hetkellä viiden vuoden ikäinen 150efi. Koneena toiminut kuin kello ja sopii kalastukseen erinomaisesti.lähinnä heitto kalastusta tulee harrasteltua merellä. Nyt kutkuttaisi päivittää vanha sotaratsu uuteen.muut merkit jämähtäneet kehityksessä joten seuraavakin on mercury, jo pelkän ulkonäön perusteella.Onko jollakulla kokemusta v6 fourstoke mallistosta kuitenkin jo jokusen vuoden myyty?
Kertoo sen että, suurin osa mennyt jo valimon kautta kaljatölkeiksi.
Onhan uudet mercuryt tyylikkään näköisiä, mutta pelkäämpä vaan että vikaherkkyys on säilynyt. Toivitaan että osaavat jossain vaiheessa tehdä luotettavan koneen.
Ei helvata mitä juttua! Mistähän perseestä olet tuon epäluotettavuuden oikein repinyt? Ei tolla mitään kosketusta kyllä reaalimaailmaan ole. Optimaxeissa vähän tuota epäluotettavuutta oli, mutta ei niitä enää ole.
Optimaxit tais olla varmimpia mercuryjä.
Vaikka Optimaxit oli varmimpiia DFI koneita, niin ei ne silti kovin varnoja olleet.
Kyllä se vaan valitettavasti näyttää siltä ettei Mercury ole täysin päässyt eroon maineestaan epäluotettavana koneena.
Aika kautensa parasta Mercury tarjosi mielestäni 2T moottoreissa takavuosina.
Melkein Yamahan luotettavuuteen ylsi ainakin ne 30-60 hp nelipyttyiset 80-90 luvun moottorit.
Nykyään Suzuki on paljon edistyksellisempi moottori valmistaja että Mercury tuntuu hiukan vanhan aikaiselta.
Niin ne epäluulot istuu sitkeänä, kun Merkkuri ei joskus ollut se kaikkein luotettavin merkki, niin onhan sen pakko olla epäluotettava vieläkin, vaikka se kelpaa tuosta vaan viranomaisillekin nykyään. Ja on kelvannut jo ainakin vuosikymmenen tai kaksi.
Ei noista nykyisistä valtamerkeistä 4-t kaudella kyllä yksikään ansaitse epäluotettavuusleimaa, kun vertaa epäluotettavuuteen menneisyydessä silloin kun liikuttiin kaksitahtisilla.
Tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Niillä nilkutettiin yleensä rantaan, koska tekniikka oli yksinkertaista. Nyky vehkeet menevät paljolti mykiksi, kun boxi viat, säätimet sulavat.....
:-) Jep. :-)
Omasta mielestäni ei ole parasta materiaalia veneeseen, on vain erilaisia materiaaleja joissa on hyviä ja huonoja puolia.
Helpomminhan se alumiini menee paskaks tommoisessa kivikkoon ajautumisessa kuin muut materiaalit ja sitten toinen juttu, jos on iso vene, niin karilleajossa alumiini repeää helposti pitkältä matkalta kuten sille Porvoossa uponneelle partioveneelle kävi. Mutta on sillä alumiinilla kyllä hyviäkin puolia perus kalaveneessä.
Alumiini potkuri ainakin ihan kuraa, heti piloilla kun vähän kiveä nuolaisee. Terästä se kuuluu olla
Eihän sitä akselia muuten saa kieroon, teräspotkuri oltava.
Ei vaikutusta akselin kestoon potkurilla
On vaikutusta akselin kestoon potkurilla. Teräksellä saa isommat rasitukset akseliin, sekä kivilleajohetkellä ja sen jälkeen, jos ajaa epätasapainossa olevalla potkurilla.
Nyt on Esson paarissa taas tiedetty....
Jos ajaa jo kolhitulla potkurilla, mistä akseli tietää onko epätasapainossa oleva materiaali terästä vai alumiinia?
Teräs on painavampi kuin alumiini, ja kun se menee epätasapainoon kolauksen ansiosta, niin epätasapainon aiheuttamat voimat on suurempia.
Teräspotkurilla olen kuullut katkaistun lukuisia akseleita, eikä pelkästään pintapotkurikäytössä. Alumiinilla en kertaakaan.
Ainahan perämoottorikeskustelu ajautuu täällä samalle radalle.
Yamaha on paras koska oli 80-luvullakin paras, vaikkakin siitä hajoilee trimmit ja on tehty Kiinassa. Joka toisen serkku omistaa hajonneen Yamahan.
Mercurynkaan laatu ja ominaisuudet eivät ole voineet mitenkään muuttua toisen maailmansodan jälkeen, samaa sekundaa edelleen. Jos lähtee käyntiin niin hajoaa viimeistään keskelle selkää.
Muista on turha puhuakaan, kun ovat kiinalaisia kaikki. Paitsi Honda, mutta se onkin painava, kallis ja tehoton.
Helppo muisti sääntö niille ketkä haluavat palata omaan laituriin hengissä.
1- laita veneeseen luotettavat (mm. ketju jakopää) tupla mosat.
Ihan urpoilua. Ei nykykoneet jätä merelle. Eikä ajallaan oikein vaihdettu OEM hihna katkea. Kun huoltaa tai huollattaa niinkuin pitää, niin eikun turvallista matkaa. Ei noita tuplakoneita ole juuri kellään. Apukoneita joillain vielä on, mutta nyky 4-t koneet on niin luotettavia, että näkyy apukoneetkin olevan katoavaa kansanperinnettä.
Ei nykyvalmistajien 4-t perämoottoreissa ole keplotteluja. DFI koneet oli vähän keplotteluja, mutta ei niitä enää ole.
Hihnalla toteutettu jakopää on nyky aikana keplottelua, oli sitten kyse rutkusta autosta tai matkailu vankkurista.
Onhan oikein mitoitettu ketju parempi joo, mutta hihna on hiljaisempi, ja on kyllä TOOODELLA harvinaista että asiallisesti huollatetun koneen hihna katkee.
BMW omistajilta voi kysellä kuinka kivaa se on kun jakoketju venyy. Menee kone paskaksi.
Ketjujen venyminen ei ole pelkästään bmw.n ongelma, samaa esiintyy mersuissa, nissaneissa ja vag tuotteissa. Osassa korjaussarja tulee hihnalla. Onneksi perämoottoreissa ei ole tullut vastaan ketjuongelmia.
Nyt jos menisin autokaupoille, niin ostaisin auton jossa hihnalla toteutettu jakopää.
Köyhät täällä rutisee ja ihmettelevät
Oli se hihna, ketju tai vaikka työntötanko. Niin uusi pesee ja linkoaa vanhan 2t käryttimen joka suhteessa.tietenkin jollei rahaa ole tai nuukuus vaivaa niin keksitään kaikkia syitä jolla puolustellaan vanhaa romua
Kun ajaa hurauttelee markkinoiden parhaalla koneella (e-tec), kuten meikämandoliini, ei tarvitse mietiskellä jakopään hihnoja tai ketjuja.
Sen kun ajaa vaan, ja nauraa samalla painavien ja huonosti kiihtyvien nelareiden omistajille.
Vaihtelevat oljyjä 100h välein, eli oikeasti vesillä viihtyvä tekee sen useamman kerran kaudessa. Ei mtn J:tä.
Evarilla sen kun ajaa porskuttaa, ensihuolto tehdään vasta viiden vuoden kohdalla :)
Jokohan noille löytyy suomessa hinta?
http://www.totalvene.fi/lue/moottoriveneet/ensiesittely/oxe-diesel-125-j...
Oxe 200hp kiisselikone painaa 350kg....
Meikämandoliinin 200hp e-tec 177kg....
Ainakin nuo ovat sikarumia.
Sivut
Lisää uusi kommentti