Kuinka usein uusit siiman virveliin?

Kommentit

Siiman voi kääntää

Kuitusiima ei varsinaisesti haurastu tms ja lisäksi sen kunnon näkee helposti hapsuuntumisen määrästä. Jos näkee 10 minuuttia vaivaa ja kääntää siiman rullalla, saa käyttöön sen ihan iskemättömän puolan pohjalla olleen osan siimaa.

Pääsee ainakin omassa mittakaavassa erinomaisesille tuntipalkoille tuolla tempulla.

Normaali hinta ei käy minulle

Siksi ostan siiman, jigit, vaaput ym. aina syksyn alennusmyynnistä. Heitto siiman vaihdan kerran käännettyäni sen puolalla, noin 4-6 vuoden välein. Uitelumonofiiliä lyhennän keloilta aina uuteen kauteen sen 40 metriä. eli lisäystä tulee puolattua 5-6 kauden alussa.
Siinä 10-12 vuoden paikkeilla vaihdan sitten koko siiman uuteen, jos kela vielä kunnossa.

Vaihto kunnon mukaan

Käytössä useampia virveleitä, eikä mitään säännöllistä vaihtoväliä. Joissakin keloissa on pohjalla monofiiliä ja kuitua päällä vähintään 50 m, aluksi enemmän. Kuitua joutuu kauden aikana lyhentämään kulumisen mukaan ja jossian vaiheessa tulee tilanne, että puola ei ole riittävän täysi pitkiin heittohin, tai pohjasiima tulee heitoissa vastaan, niin sitten uutta tilalle.Kalastan paljon ja yleensä veneessä on mukana 3..4 vapaa, joista heittohommissa luonnollisesti yksi käytössä - uistellessa max 3 vapaa. No, joissakin uistelukäyttöön varatuissa vavoissa ei olekaan kuitusiimaa. Ehkä jotain 90..120 m uutta kuitua tulee keskimäärin vuosittain ostetuksi, ei ole tullut pidetyksi kirjaa. Pohjasiiman kanssa tuollaisesta 130+ metrin rullasta riittää kahteen vapaan.

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
kiisk_: