45 euron valtakunnallinen lupa on mielestäni

Kommentit

Kalastusluvan hinta nousee

Kalastusluvan hintaa on ehdotettu nostettavaksi 39 eurosta 45 euroon. Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt kalastonhoitomaksun hintaan korotusta, ja sittemmin hallitus hyväksyi ehdotuksen budjettiriihessä. Myös viikkolupa nousi 12 eurosta 15 euroon ja vuorokausilupa 5 eurosta 6 euroon.

Lähde Maaseudun Tulevaisuus.

Maksujen korotuksen arvioidaan kasvattavan vuotuista kalastonhoitomaksukertymää noin 1,4 miljoonalla eurolla. Vuonna 2018 kalastonhoitomaksujen kertymäksi arvioidaan 10,1 miljoonaa euroa.

Ministeriö ja Metsähallituksen välisessä tulossopimuksessa tavoitellaan, että ensi vuonna kalastuskortin ostaa 220 000 henkilöä. Tuleville vuosille tavoitellaan noin 10 000 kortin kasvutahtia.

Ministeriö arvioi, kalenterivuotta koskevia maksuja suoritettavan 210 000 kappaletta, viikkomaksuja 35 000 ja vuorokausimaksuja 22 000.

Mites eläkeläiset?

Eläkeläisten pitäisi maksaa puolet tuosta summasta.
Ei taida sotaveteraanit kalastaa, he saavat minun puolestani kalastaa ilmaiseksi niin kauan kun kunto antaa myöten.

Ottasivat tuloverosta tuonkin

Ottasivat tuloverosta tuonkin jos noihin kertymiin halutaan päästä.

Järjetöntä venyttää maksua ylemmäs ja ylemmäs kun tilanne jo aiemmin oli se, että 99% maksaa 1 % huvituksista. Tuossa 99% alkaa nostojen myötä maksuhalukkuus laskea.

Tuloverossa maksu jakautuisi tasaisemmin kaikille, ja ennen kaikkea pienemmillä kustannuksilla (Nykyiset myyntikulut yli 0.5 miljoonaa euroa). Tää maksu on aivan kuten TV-lupamaksu tai suunniteltuvenevero - typerän järjestelmän ylläpitoa.

oman rannan kalastja

on aivan älytöntä, että omassa rannassa (=vesialue) verkottava joutuu maksamaan muiden uisteluharrastuksesta. olisi järkevää eriyttää pelkkä pyydyskalastuslupa vieheluvasta kuten ennenkin oli. silloin maksuhalukkuutta löytyisi enemmän.

Lampaat sen kun uskovat

Aivan käsittämätön korotus. SVK on oikeassa puhuessaan huijauksesta.

Nyt kalaston hoitoon suunnataan entistäkin vähemmän varoja, ja vesienomistajien "korvauksiin" laitetaan 1.4 miljoonaa lisää saunailtarahaa.

Tuplaisivat samoin tein maksun ja laittaisivat rahat vaikka uusiin torkkupeittoihin. Makshalukkuuss pysyisi aivan samana.

Typerää edes miettiä onko

Typerää edes miettiä onko hinta ok, jos rahat eivät mene hyötykäyttöön. Tällä hetkellä sopiva maksu olisi n. 5 € - siis se osuus joka menee kalaston hoitoon.

Paras systeemi olisi, että verorahoilla minimaaliset korvaukset vesienomistajille, ja kaikki kalastus kortista vapaaksi. Idiottimaista kerätä maksua, josta suurin osa menee pienen porukan taskuihin, ja jonka keräyskulut ovat suuremmat kuin kalaston hoitoon laitettu summa. On tää kyllä änkyröiden luvattu maa.

Tiedoksi

Kalastusalueet ja vesialueen omistajat eli osakaskunnat ovat ne, jotka käyttävät saadut korvausrahat kalavesien hoitoon.

45€ huijaus/vedätys

Järkeviä mietteitä SVK:lta

http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/lausunto-hallituksen-esityksesta-kalas...

Alla taas parhaita paloja tuoreimmasta SVK:n tiedotteesta, toivotaan että päättäjät vielä harkitsisivat asiaa;

""SVKn tiedote: Kalatalouden suuri vedätys: kalakantojen hoitoon esitetyt lisävarat menossa omistajien kukkaroon

...Ennakoitu 1,4 miljoonan euron tulonlisäys väitetään käytettävän kalavesien hoidon vahvistamiseen, mutta se on kirjattu sataprosenttisesti omistajakorvauksiin. Vuonna 2018 omistajakorvaukset kattaisivat näin 40 prosenttia kalatalouden edistämisen määrärahoista....
...”On suoranaista valehtelua väittää, että kalastonhoitomaksun korotus johtaisi kalavesien hoidon vahvistumiseen”, jyrähtää toiminnanjohtaja Markku Marttinen Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöstä (SVK) ja jatkaa: ”Mihin katosi huoli kalakantojen hoidon turvaamisesta?”...

...”Tämä uusi vedätys tulee vaikuttamaan myös aktiivikalastajien luvanostointoon, joka voi pahimmillaan romahduttaa koko kalatalouskentän toimintaedellytykset tulevina vuosina”, ennakoi Marttinen....""

miten olisi?

Mietin että jos hintaa pitää nostaa 39,00€ uuteen 45,00€ niin olisivat tehneet niin että "Valtion kalastuksenhoitomaksu" olisi 39,00€ ja 6,00€ menisi lyhentämättömänä ostajan valitsemalle kohteelle. Olisi esimerkiksi listattu lupaa ostettaessa kohteet mille haluaa 6,00€ menevän. Virtavesien hoitoyhdistykset ym jotka kunnostaa jokia ym. Samalla olisi voinut perustaa järjestön jonka tarkoitus on kerätä varoja turhien patojen ostoa varten joita suomessa riittää. Ajatelkaa kuinka paljon enemmän olisi hyötyä että 6,00€ menisi suoraan jollekkin järjestölle jonka prioriteetti on kunnostaa jokia ja vesistöjä eikä valtion turhien kulujen kattamiseen. En ole ostanut lupaa tänä vuonna koska boikotoin turhaa maksua mistä ei kostu oikeasti tahot kenelle rahat kuuluisi. Murtoosa menee kalastuksenhoitoon ja muut valtion hölmölän kulujen kattamiseen

.

No niin on, tikusta asiaa. Kalastusoikeus vapavehkeillä kymmenillä tuhansilla järvillä + kymmenillä tuhansilla neliökilometreillä merta € 45 per vuosi. Ompas kallista!

Muualla maailmassa päivälupa yhteen veteen maksaa helposti tuon verren.

.

No niin on, tikusta asiaa. Kalastusoikeus vapavehkeillä kymmenillä tuhansilla järvillä + kymmenillä tuhansilla neliökilometreillä merta € 45 per vuosi. Ompas kallista!

Muualla maailmassa päivälupa yhteen veteen maksaa helposti tuon verren.

Vedätystä

Muualla maailmassa ei tuollaisia idioottimaisia maksuja edes kerätä.

Siellä misdtä puhut, päivälupa menee kokonaisuudessaan sen kalavesien hoitajan (yhdistys, kunta tai maanomistaja) kassaan josta palaa usein kertointen kanssa kalavesien hoitoon.

SVK:n kanta on kyllä oikea. tuolla vedätyksellä vaarannetaan kalavesien hoito ja tulevaisuus.

Kuulostaa melkoiselta kepuloinnilta se, että korotettu maksu lisää varoja vesienomistajien taskuun "korvauksina" kalastamisesta ja samalla kalavesien hoitoon käytettäviä varoja supistetaan.

Lupatuloilla pyöritetään isoa

Lupatuloilla pyöritetään isoa byrokraattista koneistoa. Se pitää olla olemassa, mutta olisiko tehostaminen paikoillaan? Jos yrityselämässä sisään tuleva raha ei riitä, pidetään yyteet ja tehostetaan toimintaa eikä nosteta hintoja tappion verran.

Eläkeläiset

Samaa mieltä noista eläkeläisistä.
Aika paljon noita näkyy vesillä ja jos he eivät ole valmiita maksamaan 2 euroa kuussa luvasta ni ei varmaan tarvi sit kalastaakaan!

1997 jälkeen....

Eläkeläisten (65v täyttäneiden) maksuvapautus on ollut voimassa lokakuusta 1997, kuinka se nyt on kynnyskysymys? Eläkeläiset on veronsa tähän Suomi nimiseen maahan jo maksanut.

Aha

Niin oot siis sitä mieltä että muut maksavat joka vuosi enemmän ja enemmän ja eläkeläiset vetää ilmaiseksi?

Lampaat ja tyhmempi kansanosa

Lampaat ja tyhmempi kansanosa katsoo vain euroja ja vertailee hintoja mihin sattuu- päätyen lopulta maksamaan ilman sen kummempia jurinoita.

Onhan kalastus halpaa jos vertaa perus kännäsreissuun lähiräkälään tai pakettimatkaan kanarialle. Mutta on idioottimaista perustella maksun korotusta aiheeseen liittymättömillä vertauskuvilla.

Maksussa ei ole mitään haittaa, jos se ohjattaisiin kalavesien hoitoon. Nyt kortus ohjataan maanomistajien korvauksiin kun samalla vähennetään kalaston hoitoa. Iso osa menee vielä IT-konsulttifirmojen vedätykseen ja muiden huijareiden taskuun.

Mielestäni parempi maksu olisi sellainen, joka menisi suoraan vesien hoitoon, tutkimukseen ja istutuksiin. Muut maksut ja rahastajat saisivat etsiä rahoittajansa muualta. Tällainen kivikautinen kalastukorttijärjestelmä ei vain toimi ja joutaisi monen muun maan tavoin kuopata.

Mutta mihin ne rahat häviää?

Mutta mihin ne rahat häviää? Vedenomistajien korvaus on ok, mutta mitä muuta lupatuloilla tehdään. Digitalisaation ansiosta monia palveluita pystytään tekemään halvalla.

Kyllähän se niin on, että

Kyllähän se niin on, että jokainen eläkeikään päässyt on maksanut tänne verotusparatiisin niin paljon veroa, että ei siitä kalastuksesta mun mielest enää tarvii mitään maksaa. Mutta muutenkin onhan tuo 45€ niin pieni raha että luulisi sen jokaisen voivan maksaa. Silti moni keski ikänen työssä käyvä ei sitä maksa, koska ajattelee rahojen menevän kankkulan kaivoon.

"Silti moni keski ikänen

"Silti moni keski ikänen työssä käyvä ei sitä maksa, koska ajattelee rahojen menevän kankkulan kaivoon."

Tässähän tämän korotukse/huijauksen pahin ongelma on. Vedenomistajta saivat kepuloitua itselleen lisää rahaa, ja kalastajat joutuvat täysin syyttöminä maksumiehiksi.

Herraskerhon toistuva kepluttelu erilaisten "korvauksien" moninkertaisesta maksamisesta saa koko homman sapettamaan. Verorahoista tällaista ei voitaisi koskaan ottaa, mutta nyt on keksitty hyvä lypsylehmä.

Khden lampaan hahmottamiskyky

Khden lampaan hahmottamiskyky on vain rajoittunut että ymmärtäisivät mistä on kyse.

Täytyy kyllä ihmisen olla säälittävä, jotta itseään viisaampia ja asiasta paremmin perillä olevia nimittelee puliukoiksi ja tenukepeiksi...

Tai tiedä sitten, onko SVK:n johdossa pummeja puliuukoja :D:D:D

...”On suoranaista valehtelua väittää, että kalastonhoitomaksun korotus johtaisi kalavesien hoidon vahvistumiseen”, jyrähtää toiminnanjohtaja Markku Marttinen Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöstä (SVK) ja jatkaa: ”Mihin katosi huoli kalakantojen hoidon turvaamisesta?”...

...”Tämä uusi vedätys tulee vaikuttamaan myös aktiivikalastajien luvanostointoon, joka voi pahimmillaan romahduttaa koko kalatalouskentän toimintaedellytykset tulevina vuosina”, ennakoi Marttinen....""

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
kiisk_: