Käytätkö akkuporakonetta kairassa?

Kommentit

Tietenkin

Kirjoitan tätä tietokoneella, liikun paikasta toiseen autolla, soitan kännykällä, menen pilkille mönkijällä tai moottorikelkalla, lennän ulkomaille lentokoneella, ruoka valmistuu sähköliedellä. Kun on tekniikkaa käytettävissä, miksi siis sitä ei käyttäisi. Jos joku laite helpottaa elämää, silloin sitä käytetään.

Eipä taida olla huolta

Eipä taida olla huolta terveydestä, eikä ylipainosi haittaa.

Minä ainakin kävelen usein, pyöräilen lyhyemmat asiointimatkat ja kairaan reikiä mahdollisimman usein. Ruuhkassa joap nopeampaa kuin autolla.

Mönkijä-akkukairareissut on sitten aivan eri kerroilla, silloin urheilujuomanakin on eri tavaraa:D

Auto, lentokone ja sähköliesi on kyllä ihan hiton lapsellinen ja provosiva vertaus. Hävettääkö edes?

entarvii

Pullamössöporukka tarvii sähkö- ja bensavempeleitä joka asiaan. Seuraavaksi varmaan hengityskone ettei tarvi itse hengittää...

Tavallaan ymmärrän

Tavallaan ymmärrän sähkökairan jos jäätä on ihan pirusti ja terä on 8 tuumainen. Tai jos pilkkiukon terveys ei kairaamista kestä. Muuten hieman naurettavan turha vempain.

Ilman muuta käytän

Miksi ihmeessä en käyttäisi, kun sellainen apuvempain on keksitty ja tullut myös hankittua jo vuosia sitten. Vanhoja aikoja ihannoivat voivat vaihtaa vintiläkairansa tuuraan tai vaikka kivikirveeseen, jos nykyajan "hömpötykset" aiheuttavat ahdistusta..

Päijänteellä

Pärjää 3 tuuman kairalla ja pystypilkillä. 2,5 tuuman kairallakin pärjäisi mutta niitä on melko huonosti myynnissä.

Akkukone on kyllä kätevä kun peltikattoa asennetaan.
Ei pyöri roikka jaloissa.

Entinen naapuri oli samaa mieltä.

Miksi ihmeessä en käyttäisi, kun sellainen apuvempain on keksitty ja tullut myös hankittua jo vuosia sitten. Vanhoja aikoja ihannoivat voivat vaihtaa vintiläkairansa tuuraan tai vaikka kivikirveeseen, jos nykyajan "hömpötykset" aiheuttavat ahdistusta..

Nyt haudassa, nuorena meni. Kunto petti. Motto oli: "mitä sitä hikoilla kun koneet on keksitty".

Kertokaapa nyt sitten ihan

Kertokaapa nyt sitten ihan oikeasti, että mimmoinen vempele tuo on - millaisen terän ja koneen vaatii, jotta metriseen teräsjäähän saa muutaman reiän?

Meillä joillakin kun saattaa olla erinäisiä vammoja, jotka estävät tämän sinänsä suositeltavan liikuntamuodon.

Kaira

Minulla ainakin olkapää senverran sökönä, että akkukaira tuo melkoista helpotusta pilkkihommiin !

Vaatii kovan koneen.

Vaatii kovan koneen.

Aiemmassa ketjussa joku väitti että 60 Nm kone tarvittaisiin. Toiset puhuivat että reilu 40 Nm riittäisi.

Eli ilmeisesti edes ammattikäyttöön suunnatut järeät akkukoneet eivät riittäisi, vaan pitäisi ostaa helkutin iso ja painava kone.

Tiedä sitten miten käytännössä menee.

Akkukone

Tästä aikaisemminkin "keskusteltu". Itsellä koneessa hitaillakierroksilla vääntö 68 Nm, riittää 6" kairan käyttöön, kaksi 3 Ah Lion akkua, riittää melkein päiväksi omaan käyttöön, jää n. 50 cm. Kahva mukaan ja vaihto kun akut loppu, pakkanen heikentää kestoa. Jos käyttää 5" tai jopa 4" kairaa , niillä tekee paljon enemmän reikiä, yksi akku riittää 4" käytössä pitkään. Varovainen käyttäessä PITÄÄ olla, kone sammutettava kun / jos sohjoa poistettaessa nostaa sen liian ylös, eli tulee pois reijästä. Jos käynnissä yrittää takaisin saappaiden/jalan "puukotus" suurena riskinä.

Mulla on olkapää vaiva,

Mulla on olkapää vaiva, jaksan kyllä käsin kairata 30 reikää 30 sentin jäähän, mutta jään vahvistuessa otan akkukairan käyttöön. Koneena on Ryobin 18 V kone, joka vääntää 50 Nm, 4 Ah akulla poraa 40 sentin jäähän 40 reikää 4" UR:llä, 6" UR:lläkin saa 30 reikää. Ilman konevoimaa jäis muuten käymättä.

Olkapäät saa punttireenillä

Olkapäät saa punttireenillä kuntoon. Punnerrukset tangolla
vinopenkistä vahvistaa rintalihaksien yläosaa ja epäkkäiden etuosaa, vipunostot sivulle on myös hartioille mainio vahventaja ja muokkaava liike.

Hartia ja rintalihasten ollessa keskimääräistä paremmassa kunnossa ei 4 tuumaista juuri erota 6 tuumaisesta poraamisesta. Suosittelen kyllä reeniä, käy elo helpommaksi. Naisetkin tykkää!

No 70-vuotias peruspilkkjiä

No 70-vuotias peruspilkkjiä joutuu ne naiset jokatapauksessa ostamaan jos sellaista haluaa.

Muutoin kyllä heidänkin on hyvä pitää lihakset kunnossa. Ehkä ei ihan noilla ohjeilla, mutta ylipäätään liikunnalla (myös anaerobisella).

Siinä vaiheessa kun heikottaa, ei akkukairassa ole mitään vikaa. Samaa sarjaa rollaattorin ja sähköpyörätuolin kanssa, kyllä ne vanhuksen menoa helpottaa.

No nyt tuli kalakomin pohjat

No nyt tuli kalakomin pohjat ikinä jäpikkäältä!!! Seuraavaksi se varmaan linkittää kuvan jortikastaan mittanauhan kanssa! On se jumankauta kova on se!!!
*huutonaurua*

Siitä

vaan pullukat perässä. Kun olette niin kovia käsikairalla reikiä tekemään. Lässykät saa reikää edes puukolla juustoon ja täällä niin kovia leikkivät olevinaan.

Urpoja naurattaa oma

Urpoja naurattaa oma yksinkertaisuutensa. Jäpikäs on rautaa näihin naurajiin verrattuna niin jutuissa kuin kaikessa muussakin.

Minä

kirjoitan omalla tunnuksella, enkä nimettömänä kuin nää persereiättömät vänisijät. Siitä vaan salille ja kokeilet ensin yhden vatsalihasliikkeen ilman mitään painoja. Kyllä se vuoden päästä saattaa mennä ja parikin kertaa. Säälittäviä paskahousuja tuollaaset nimettömät itkupillit. Olen varma ettei tuomoiset kairalla saa reikää edes juhannuksena. Näin se vaan on ja siitä vaan nauramaan. Ei tämä itkuksi ole tarkoitettukaan. https://www.facebook.com/kalaharri/videos/vb.1005042642/1020377556984211... pellehermannit siitä lisää.

Vois kokeilla

Käsipelillä on toistaiseksi porailtu, eikä ole konetta tarvittu.

Kokeilisin kyllä mielelläni akkukonetta kevätjäillä haukihommissa. Siinä tuliisivat varmaan edut esiin, kun siihen kerrostuneeseen sohjömössöön pitää aamusella alkajaisiksi jurskuttaa se 30-40 reikää 6-8-tuumaisella. Kalassa ei pitäisi olla kiire, mutta kyllä tuossa jo aikaakin kuluu vintilän varressa aika tavalla.

Jopasejoo,

Jopasejoo,
Minäkin käytän akkukonetta kairassa, viimeksi viime talvena kun
rakensin huussia mettäkämpälle.
Jäpikäs, sinä kun oot niin ylivertainen meihin muihin nähden niin ei sinun kannata täällä roikkua turhan päiten.
Kannattaa hakeutua sellaisiin paikkoihin missä on muitakin kaltaisiasi lihaskimppuja, anna meidän ruipeloiden olla omissa hauskoissa leikeissämme. me täällä riudumme sitten omaan hiljaisuuteemme.
Toisaalta onhan se hyvä, että jostakin saamme pientä piristystä odotellessamme kalavesien , ennenkaikkea Tenon aukeamista ja pääsemistä väsyttelemään niitä 8- 10 kilon lohia, suurempiahan me emme pysty saamaan.
Mutta hyvä niinkin, eiku eteenpäin sano.............

Sivut