Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

"vähän niin kuin suomessa"

"vähän niin kuin suomessa"

Just juu, täällä ei ole kuin liian pienet alamitat ja niitäkään porukka ei haluaisi noudattaa. Uudessa laissa oli sentään alkuun yritystä, mutta sekin vesitettiin.

"Moniko maksoi tuplamaksun?

"Moniko maksoi tuplamaksun?

Jostain luin, että parhaina vuosina meillä oli vain yksittäisiä kahden läänin kalastajia. Jäärät käyttivät sitä jopa perusteena vanhan mallin jatkamiseen :D"

Löytyy toki marginaaliryhmä, joka kalastaisi vaikka maksu nostettaisiin 250 000 euroon! Mutta ehkä näillä hehkuttelu on tarpeetonta ja asiassa pitäisi osata miettiä kokonaiskuvaa"

Kyllä näitä kahden läänin tai useamman läänin maksajia on ollut tuttava-ja kaveripiirissä paljon, jotka maksoivat tupla-ja triplamaksuja. Kalastellaan järvillä sisävesillä, joilla, tai käydään merialueilla kalassa. On useampia mökkejä, sukulaisten kotipaikkoja etc.. Vai jostain luit, että parhaimpina vuosina meillä oli vain yksittäisiä kahden läänin kalastajia...

Mie kierrän joka vuosi suomee

Mie kierrän joka vuosi suomee, käy kukkarolle paljon paremmin kuin edellinen kalliimpi vaihtoehto.
Teki niin tai näin aina joku kätisee kumminkin.

Lasken miten vaan kyl yhel vaval ja vieheellä ongittuna on kuhafile halapaa ollut. Kalastuselämyksistä puhumattakaan.. Kyllä valtion pitäis fileet kotiin toimittaa ja kaikille saman verran ymv. Vaatii joku toinen ja ilmaseksi tottakai niistä maksetuista veroista, tosin verojakaan ei suostuttais maksamaan Jne... Perus settiä.

Oikea suunta!

Vaikuttaa, joidenkin synkistelystä huolimatta, siltä että systeemi on lunastamassa ainakin osin sille asetettuja odotuksia. Koko 2000-luvun viime vuoteen asti laskenut luvan lunastaneiden määrä on kääntynyt nousuun, tiedottaa tänään MMM.

Tämä on hyvä uutinen. Kun huomioidaan, että kyse oli ensimmäisestä vuodesta, ei liene väärin olettaa, että tiedon lisääntyessä määrä jatkaa edelleen kasvuaan.

Mainosta se on huonot

Mainosta se on huonot uutisetkin.

Pariisin ja Brysselin turismi takoo ennätyslukemia ja tuottoa, kun televisiossa näytetään ruuimiiden ja pommitusten keskellä näkyy turisteille kiinnostava ja "romanttinen" katukuva.

Kun kalastuskortin hinta kaksinkertaistettiin ja asia uutiosoitiin negatiiviseen sävyyn, tavoittivat uutiset silti suuren yleisön korvan. Itseltä jopa 70-kymppinen anoppi kysyi, että olethan maksanut kalastukortin kun sellainen iltauutisten mukaan pitää nyt kuulemma maksaa.

Silti kokonaisuutena ihan saatanan typerä maksu. Jotenkin tuntuu että tässä mennään ajassa taaksepäin ja - pahasti. Meillä päästiin jo jääräpappojen vastustuksest huolimatta pilkkimään jokamiehenoikeudella, ja esimerkiksi TV-luvasta ja sen ympärillä kukoistaneesta tarkastajabiseneksestä (opiskelijakylän tarkastajan provikat olivat aikanaan aivan käsittämättömän suuria) päästiin eroon. Nyt valtio sitten korottaa kalastajille tehtyä yhtä typerää "tarkastusmaksua".

Nyt mietityttää tämä

tuli tuo 2016 lupa maksettua, kalaa tuli yhtä vähän kuin ennenkin.
Jos ensi vuonnakin maksan, tuen Sipilän hallitusta.
Jos en maksa, en tieten kalasta, mut voin haistattaa pitkät hallitukselle.
Dilemma, tottamooses

Toivottavasti rahaa myös

Toivottavasti rahaa myös ohjataan kalastukseen takaisinpäin.Huvittavinta kuitenkin on että kansalaisilta saadaan enemmän euroja,kun jokien pilaajilta,jotka on saanut temmeltää satoja vuosia,kunhan muutaman kirren istuttaa jos muistavat

Niinpä

Käyttäjä maksaa, on periaate, vaikka se ei aivan oikein toteutunutkaan (65 v. vapautus). Kyllä sitä yleistä veroakin harkittiin (lue: vapauttamista), mutta todettiin oikeudenmukaisemmaksi olla maksattamatta kalastusta niillä, jotka eivät kalasta.

Ja, kuten yllä on jo aika seikkaperäisesti ja asian hyvin tuntien kerrottu, ei vapaa vapakalastus ole mikään yleiseurooppalainen käytäntö, vaikka kiihkeät "teinikommunistit" haaveissaan niin väittävät. Vapaata kalastus on yleensä vain rannikoilla, ja vielä lisäksi valtameren puolella.

maassa maan tavalla-

Tuo merikalastus on totta. Useimmiten juuri rannalta kalastus on ilmaista joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.

Toisaalta "teinien" vertaukset rannikon määrästä meidän tuhansien järvien määrään puoltaisi jokamiehenoikeuksien laajentamista meillekin. Hollannin ja Belgian rantaviiva taitaa olla Helsingin vastaavaa lyhyempi.

Sisävesissä useimmissa sivistyneissä länsimaissa tarvitaan jonkinlainen lupa ja Itämeren valtioista Tanskassa ja Saksassa vaaditaan lupa jopa merelle. Joten siksi Suomen tilanne ei ole mitenkään poikkeuksellista.

Mutta saivathan nuo "teinihuutelijat" aikanaan pilkinnänkin murrettua jokamiehenoikeudeksi ja läänikohtaisen vieheluvan aikaiseksi, vaikka vanhat jäärät yrittivät kaikkensa noiden estämiseksi. Parempaan päin mennään koko ajan, vaikka vielä ei jokamiehenoikeuksia laajennettukaan.

Entäpä sinä?

"Mutta saivathan nuo "teinihuutelijat" aikanaan pilkinnänkin murrettua jokamiehenoikeudeksi ja läänikohtaisen vieheluvan aikaiseksi, vaikka vanhat jäärät yrittivät kaikkensa noiden estämiseksi."

Pilkkilakia (1983) tai läänikohtaista viehekorttia (1996) eivät kylläkään saaneet aikaiseksi silloiset eivätkä nykyiset teinit, vaan juuri me, noina aikoina keskimäärin 30-40 vuoden iässä olleet ja nykyisin 50-70-vuotiaat alan järjestö- ja media-aktiivit, joita niin hauskasti vähän joka ketjussa haukut jääriksi sun muiksi.

Olen ollut aikoinaan omalta osaltani vaikuttamassa, ihan konkreettisestikin, näihin myönteisiin pykäliin, entäpä sinä? Pilkkilain voimaantuloa puhumattakaan sitä edeltäneestä ajasta et ole varmastikaan kokenut, mutta entäpä viehekortti? Olethan saattanut sentään kuitenkin olla viehekorttiväännön aikana jo yläasteella. Miten vaikutit käytännössä asiaan?

Anteeksi offtopic, mutt nyt

Anteeksi offtopic, mutt nyt pitää jo puuttua. En tiedä kehen viitannet, mutta kirjoitin vain edellisen viestin, enkä selvästikään ole se "teinihuutelija" johon viitannet. Pilkkilakia seurasin jäsenenä, mutta jälkimmäisten valmisteluun osallistuin järjestöjen päättävässä elimessä.

Olen osallistunut SVK:n/SKK:n piirihallituksissa molempien esitysten lausuntojen valmisteluun ja olen nähnyt näitä jääriä tämän palstan lisäksi ihan jäsenistössämme ja jopa piirihallituksessa. Vaikka järjestöjen osuus onkin ollut pieni, olen siis osallistunut jollain tapaa asioiden valmisteluun.

Rajamäen ansiot lääniluvan läpimenoon ovat kiistattomat, sitä ei voi kukaan kiistää. Silloinen päätös oli kovan poliittisen väännön tulos. Jos olisit ollut mukana asian valmistelussa, ymmärtäisit millaisesta "sodasta" oli kyse, etkä yrittäisi siirtää kunniaa medialle tai järjestöille. Vastapuoli ei ollut vielä luovuttanut edes pilkinnän vapauttamisen taistelustaan, ja koko lääniluvan käyttöönotto oli todella pienestä kiinni.

Tämänhetkisen lain esityksessä jokamiehenoikeudeksi yritettiin ensin saada sekä kelanonginta että viehekalastus, joista jälkimmäinen muutettiin kuitenkin korttiin sisällytettäväksi. Voit lukea alta kuinka SVK yritti muuttaa esitystä, muttei saantu tahtoaan läpi. Vieheluvan pakkomyynti oli ison keskustelun aihe, jossa järjestöt tällä kertaa hävisivät. http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?svk=76960

Nimeltä mainitsemattomat kansanedustajat ajavat edelleen kalastusalin kehittämistä ja jatkavat yhteistyötä järjestöjen kanssa, joten tulevaisuudessa jokamiehenoikeudet kasvanevat edelleen. Kelaonginta ensin ja vapakalastus perässä. Suomen jokamiehenoikeudet ovat suuri ylpeydenaihe, ja niiden merkitystä ei kannata väheksyä.

Muutoinhan kalastuslaki on loistava. Yleiskalastusoikeudet laajenivat ja verotulot lisääntyivät.

Kun huudetaan

Kun huudetaan jokamiehenoikeuksien perään unohtuu mistä rahat kalaston hoitoon ja vesialueiden kunnostuksiin. Jo nyt esimakua meillä päin. Muutamat osakaskunnat lopettaneet istutukset ja laittaneet rahat lähinnä osakkaiden muihin virkistysmuotoihin ( laivaristeilyt ym.) itse mielummin maksaisin luvista ja kalastelisin vesillä missä istutus+muut hommat kunnossa.

maksut

Vapahemmojen kannalta ok. Yhen iskukoun tai katiskan pitäjän kannalta p...erseestä. Jäätiin budjetista melkein 2 milj. kuten oli odotettavissakin. Ei ruvennu kalastuksehoitomaksun maksajat vapahemmojen ALEN MAKSAJIKSI.

Budjetti

Jaa, että jäätiin budjetista? Ehkä, mutta TULOA on ollut ENEMMÄN kuin aiemmin ja MAKSAJIA myös. Ensi kerran tällä vuosituhannella maksajien määrä kääntynyt selvään nousuun.

Taitaa kirvellä, kun meni pieleen arvio järjestelmän romahtamisesta?

Pistetäänkö pikku veto, että viimeistään kahden vuoden kuluttua on uusi kaikien aikojen ennätys myydyissä luvissa saavutettu? On meinaan enää alla 20 % vajaa.

Mamutko niitä lupia sitten ostaa, jos jotkut peräkammarin iskukoukkutumputtajat ovat jättäneet ne ostamatta?

En usko että saadaan enää yli

En usko että saadaan enää yli 20% nousua.

Mediamylläkkä tälle vuodelle oli valtava. Kalastuksenhoitomaksu päätyi useaan kertaan iltauutisiin, ja joka ikinen valtakunnallinen aikausi- ja sanomalehti käsitteli aihetta.

Kun mediassa saatiin aikaan tappelu maksun onnistumisesta/epäonnistumisesta, tarjosi se ennennäkemättömän mainosarvon.

Tästä seurasi, myös ennennäkemätön maksajien määrä, joten lokakampanja toimi kuten odotettiin.

Pääosinhan maksuhalukkuutta lisäsi lyhytaikaiset luvat, jotka hinoiteltiin aika mukavasti.

Maksut

Mitäs jos laskee luvan keskihinnan, vähän yli 32€, kertoo alakoulun matikan omaavalle paljon. Voihan sitä satuilla mitä vaan, kuten nikkarit mmm + börjet hätäpäissään koittaa. V. 2014 lupatulot oli yli 0,6 milj korkeemmat. 2015 oli selviö, heti kun uudistus julkaistiin. Ei muuta hinta jollain konstilla pilviin, mikä sekään ei auta. Et silleen.

Hienoa.

Ehdin jo huolestua osakaskunnan kesäpäivien tulevaisuudesta ja ennen kaikkea siitä miten, kuka ja millä osaamisella osakaunnan asioita enää hoitaisi, jos vuotuista 1000 euron kokouspalkkiota ei toimihenkilöille voitaisi enää maksaa!

Hyvä että rahahanat pysyvät auki.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
kirjoloh_: