Onko kalastuslupasi tarkastettu tänä vuonna?

Kommentit

Tiedätte mitä lappuja vaatia lupien kyselijöiltä !

105 §
Kalastuksenvalvojakortti ja -tunnus

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus antaa kalastuksenvalvojaksi hyväksytylle kalastuksenvalvojakortin ja -tunnuksen. Kalastuksenvalvojan on pidettävä kortti sekä 107 §:ssä tarkoitettua valtuutusta koskeva asiakirja kalastuksenvalvontatehtävissä mukana ja esitettävä ne pyydettäessä. Kalastuksenvalvojan on lisäksi käytettävä kalastuksenvalvontatehtävissä kalastuksenvalvojatunnusta.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella säädetään kalastuksenvalvojakortin sisällöstä sekä kalastuksenvalvojatunnuksen ulkoasusta.

onneksi ei, kun ei ole mitä näyttää

ole tarkastettu, sillä ei ole näyttää mitään lupaa.

Maksoin talvella luvan ja odottelin, että tulisi postista joku lappu maksetusta luvasta, niin kuin vanhaan hyvään aikaan ... vaan eipä ole näkynyt.

sitä tässä

vähän epäilen, että kellekköhän ne rahat meni, kun ei mistään löydy sitä tilinumeroa, ei googlella ... ei edes mmm:n sivuilta

Jos netissä maksoit, sieltä

Jos netissä maksoit, sieltä tiliotteestahan tuo selviää.
Maksutapahtumasta voi ottaa kännykuvan tai tulostaa paperille.
Se jo kelvannee näytöksi maksusta, mulla ainakin kelpasi.
Käteismaksusta lakisääteinen kuitti, jos ei myyjä tarvitsetko kuittia kysy , ilmota verottajalle ja saat vielä palkkion pimeän bisneksen ilmoittelusta😉!

Jep, netissä maksoin, ensin

Jep, netissä maksoin, ensin täytettiin osoite ym tietoja ja sitten valittiin pankki.
Tiliotteessani on pelkkä tilinumero ja siinä lukee, että mitä maksusysteemiä on käytetty, kuten yleensä nettikaupoissa.
Kaippa se luvantarkastaja tietää, että mikä on oikea tilinumero, kun sitä tilinumeroa näyttää (varsinaista lopullista saajaahan siinä ei lue).

jep

Yli 30v meni että kysyttiin ensimmäisen kerran, joka tapahtui tänä kesänä juhannuksen aikoihin Tornionjoella.

aina lupa kunnossa

Taivassalossa viime La kiertelivät ja eivät kyllä sen paremmin itseään esitelleet ?Ehkä laki ei sitä heiltä erikseen vaadikkaan.

Toisen tunnistin kyllä muutenkin ja toinen kertoi olevansa ely.n hommissa.

Nämä itseään esittelemättömät

Nämä itseään esittelemättömät lupien kyselijät ovat omilta kalavesiltä saaneet äkkilähdön. Jokainen on tajunnut lähteä ns. "ajoissa", eikä edes pahemmin ole ääntään tarvinnut korottaa (paitsi kerran, heh).

Parilla pikaisella uistelureissulla (saunan lämmetessä muutaman sadan metrin soutulenkki) on sattunut oikea valvoja, ja kummallakaan kerralla ei luvat mukana.

Eivät ole kirjoittaneet näyttömääräyksiä, eivätkä oikeastaan ole edes halunneet nähdä lupia. Näköjään oikeat valvojat osaavat hommansa ja ovat ollet aina kohteliaita. Ilmeisesti kokenut valvoja näkee jo päältä päin, onko luvat kunnossa, eikä lähde turhaan terrorisoimaan.

Verkkolupia nuo pääosin ovat

Verkkolupia nuo pääosin ovat olleet tarkastamassa.

Jotain kylän kateellisia juoppoja varmaat olleet, kunhan yrittävät jossain päteä kun ei ole varaa omiin verkkoihin.

Luvattomat

Luvat tarkastettu Suomessa 3 kertaa n. 40 vuoden aikana.

Itse ollut valvojana yli 15 vuotta. Yhtäkään luvatonta perhokalastajaa ei ole vastaan tullut, ei myöskään valikoivaa hauen tai kuhan kalastajaa, jolla ei olisi ollut luvat kunnossa.

Luvattomat ja rauhoitusalueilla heittelevät ovat olleet satunnaisia virvelimiehiä ja -poikia sekä jonkin verran piittaamattomia paikallisia "peräkammarinpoikia", joille salakalastus on harrastus ja periaatekysymys.

Yhdenkään mihinkään ryhmään kuuluneen henkilön nimi ei ole ollut Jasper.

Luvat

Yhdellä erityiskalastusalueella kysytty luvat pari kertaa. Riittänyt, että on osannut kertoa mistä hankittu. Kaveri oli kerran mukana ilman lupia ja riitti selitykseksi, että oli opettelemassa kalastusta.

Porkkalassa kerran vissiin yritti joku Busterilla liikkeellä oleva kaveri päästä lupia kyselemään loppiaisena vajaa kymmenen vuotta sitten . Ainakin yritti sinnikkäästi päästä maihin juuri minun lähelläni. Silloin ei omia henkilökohtaisia lupia ollut vielä hankittu. Kaveri kyllästyi kai jahtaamaan minua, kun kävelin aina pois hänen rantautumispaikastaan. Itse vasta silloin oivalsin, että oli luvat vielä hankintalistalla.

Luvat kunnossa, periaatekysymys!

Reilu 30v kalastettu, aina luvat ollut kunnossa, myös tarpeelliset vesialueen omistajan.

Oikea tarkastus tapahtunut kerran viime syksynä merikarvian joella, välipalalla grillikatoksessa oltiin ja tarinoiniin siinä muiden kalamiesten kanssa, kun eräs tarinoitsija esitteli itsensä paikallisen seuran jäseneksi ja pyysi kaikilta luvat.
Erittäin asiallinen kaveri. Kertoi kaikenlaista mitä seura tekee joen & kalakannan eteen tarkemmin jatkuvasti, lähioikoina, sekä pidempiaikaisia suunnitelmia 10 vuoden jaksolle.
Kertoi myös, että hän on seuran ainut aktiivi, joka tarkastelee lupia

Lupien tarkastusta tärkeämpää

Lupien tarkastusta tärkeämpää olisi valvoa alamittaisten kalojen kalastusta, verkkojen sijoittelua, verkkojen silmäkokoa ja yksityisten kalan myymistä. Ne aiheuttaa suoraa vahinkoa.

Jasperit tiämmä haluais vain

Jasperit tiämmä haluais vain verkot tarkastaa.
Vaan heitä ei osakaskunnat valtuuta valvojiksiksi, sehän olisi hulluutta.
Kaikki asiat lupia myöten pitää tarkastaa.

No onneksi osakaskuntien

No onneksi osakaskuntien jäärät ei kohta valtuuta enää yhtään ketään. Jatkossa kalatalousalueet valtuuttavat valvojat ja vanhat hyväveliperseilyt ei enää mene läpi ihan totuttuun tapaan.

Sitä, että osakaskunnat

Sitä, että osakaskunnat liitetään paljon suuremmiksi kalatalousalueiksi, jotka valtuuttavat jatkossa valvojat. Oliko se vuodesta 2018 eteenpäin. Samalla toivittavasti poistuu maan tapa kalastusasioissa, eli oman kylän perseilyjen sormien läpi katselu, esimerkiksi se mahdollisuus, että nurkkakuntainen osakaskunta voi päättää, että meidän vesillä ei sitten valvota. Vesialueitten tuotto pitää määrittää ja pyydysluvat suhteuttaa siihen. Tämän sitten hyväksyy tai hylkää ely ja valvoo puolueeton virantehnyt kalatalousalueen valvoja.

Lukekaa se uusi kalastuslaki, siellä nää on.

Olet nyt vähän väärässä.

Olet nyt vähän väärässä. Kalastusalueet muuttuvat kalatalousalueeksi joita muodostetaan noin sata. Kalatalousalueet tulee jatkamaan aika pitkälti samoja tehtäviä mitkä nyt on kuuluneet kalastusalueen tehtäviin esim. käyttö ja hoitosuunnitelmat. Sinänsä uusi laki ei tuo osakaskunnan toimintaan juuri mitään uutta, samoin valvonta menee niinkuin ennenkin.

Jäi vielä mainitsematta että

Jäi vielä mainitsematta että kalatalousalueen päätökset tekee juuri osakaskuntien ja vesialueen omistajien edustajat. Eli ei kalatalousalueet määrää marssijärjestystä osakaskuntiin vaan juuri päinvastoin.

Turha tästä on jankata, lue

Turha tästä on jankata, lue se laki.

Periaatteessa olet oikeassa. Kuitenkin siinä väärässä, että nykymeno ei muuttuisi. On kokolailla eri asia, tekeekö päätökset esim. Valvojien palkkaamisesta tai päästämisestä tietyille alueille muutaman paikallisen isännön saunaseura, vai n. 1/100 Suomen vesialueesta hallinnoiva alue. Yksittäisen omaa etua ajavan perseilijän valta kutistuu ja toivottavasti homma järkevöityy. Tässä tapauksessa esim. kutualueitten rauhoitus helpottuu aikalailla. Suuri muuton on myös se, että jatkossa juurikin kalatalousaluen valtuuttaa valvojat.

Mutta tosiaan, turha jänkätä täällä. Lue se laki.

Eli ei muutu miksikään. Lue

Eli ei muutu miksikään. Lue kumottu laki siellä kalastusalue ja osakaskunta valtuutti tutkinnon suorittaneet. Muutosta ainoastaan että kalastusalueista käytetään voimassaolevassa lakitekstissä nimeä kalatalousalue. Se siitä luetun ymmärtämisestä! Ps. voi vähän aikaa vierähtää ennenkuin palkatut valvojat kalatalousalueella ilmestyy. Itse ollut mukana osakaskuntatyöskentelyssä ja muutaman kerran valtuutettuna kalastusalueen kokouksissa. Ei niitten tilinpäätöksiä lukiessa löydy niitä euroja millä palkattaisiin vakituista valvontahenkilökuntaa. Mielikuvia voi tietty jokainen luoda päässään mutta kertokaa ensin mistä eurot valvojienkin palkkaamiseen niin jatketaan sitten keskustelua.

Eli kumottu lakipykä 98 ja

Eli kumottu lakipykä 98 ja nykyinen olikohan 108 ei muuta eroa kun kalastusalue muuttunut nimenä kalatalousalueeksi. Kannattaa lukea mitä sanoo kumottu laki ja verrata sitä voimassaolevaan ja kas kummaa mikään ei ole muuttunut valvonnan osalta.

Nää jasperit pistää omia

Nää jasperit pistää omia lakejaan, jatkossa edelleenkin omistajat antavat valtuuksia pyydys ja uistelupien valvontaan omistamilleen vesialueille. Samat hemmot toimivat kalatalousalueilla ja näiden valvojat valvovat yleisiä kalastusrikoksia, ei yksityisoikeudellisia.
Mikään ei ole muuttunut.

Eli palstan

Eli palstan elämänkoululailaisten mielestä pienen porukan perseilyjen salliminen nykymenon mukaan on yhtä helppoa jos valvonnasta päättää nykyiset 20 000 osakaskuntaa tai uudet 100 kalatalousaluetta? Ja voisiko olla myös niin, että kymmeniä tai satoja neliökilometrejä hallinnoivalla kalatalousalueella olisi vähän toisella tavalla rahaa järjestää valvonta? Tai tehdä järkeviä päätöksiä, esim. Rauhoittaa kalojen kulkureitti tai kutupaikka sen sijaan, että siitä perinteen mukaan pari verkkourpoa verkottaa kalaa pimeesyi myyntiin ja kylänmiehet katselee sivuun.

Tuntuu ihan siltä, kuin täällä ajatus valvonnasta omilla vesillä ahdistäisi osaa porukasta. Ihan mielenkiinnosta, miksi?

Ylimielinen jasperi taas

Ylimielinen jasperi taas tavallisten ihmisten kimpussa.
Jatka vaan samaan malliin.
ollo vain ei ymmärrä että kalatalousalueen ja osakaskuntien valvojilla on eri valtuudet. Alueen valvoja ei esimerkiksi saa verkkomerkkejä tarkastella muuta kuin osakaskuntien valtuutuksella.

Kalastusalueita nykyisin 223

Kalastusalueita nykyisin 223 joista muodostetaan ne 100 kalatalousaluetta. Toiminta alkaa 1.1.2019. Kalatalousalueiden toiminnasta päättää juuri nuo osakaskunnat ja vesialueiden omistajat edustajiensa välityksellä.Ilmeisesti epätietoisuutta havaittavissa mikä on kalastusalue jonka nimi muuttui kalatalousalueeksi ja mistä tulot muodostuu ja miten toimintaa pyöritetään.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
ta_men: