Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

Minulle edullinen

"Kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehekalastusmaksu yhdistetään kalastonhoitomaksuksi, jonka maksavat kaikki 18- 64-vuotiaat kalastajat, jotka harjoittavat muuta kuin ongintaa ja pilkintää. Maksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vieheellä koko maassa. Maksun suuruus on 39 euroa/vuosi, 12 euroa/viikko ja 5 euroa/vrk. Silakkalitkalla kalastaminen muuttuu maksuttomiksi yleiskalastusoikeuksiksi."

Minulle tämä on oikein edullinen.

39e koko suomen entiset

39e koko suomen entiset läänikohteet vuodessa, paljon parempi mulle.
Huomattavasti halvempi, helpompi ja vaivattomampikin kuin edellinen kuvio meidän perheelle.
Rahat isommissakin asioissa on loppu ja Sailaksen "paperia" ootellessa ihan kelpo ratkaisu asiaan.
Hyvin nuo omat lapsoseni ainakin kalaan pääsee edelleen kesät talvet.
Paremmin kuin edellisen systeemin aikana.
Ei tartte kesälomareissulla lääniluvilla 7e vko muutaman heiton vuoksi vanhempien pelleillä tilapäiselläkään kopasulla lasta opastaessaan jos muutaman heiton virvelillä taukopaikalla järveen heittää reissun kevennykseksi jäseniä oikoessaan.
Tehkäämme voitavamme , kuten tuo presidenttikin uudenvuoden puheessa mainitsi.
Maksuhan ei ole pakollinen ja ongella tai pilkillä se köyhempikin eineheksi jotain saa.
Mieluummin näin kuin pakko maksaa persaukisenkin joka ei kalastamaan pysty verona sairaalan sängyssäkin kunnes kuolo armahtaa.
Onnellisinta olisi tietenkin vapauttaa kaikki maksuistaan ja napata rahat vaikkapa paratiisisaarelle siirretyistä veromiljardeista joita vieläkin valunee ulos enemmän kuin kalastonhoidolla kerätty raha tuottaa.

menee kalakantojen hoitoon

mä en nyt oikeen ymmärrä. ennen koko suomen luvat on maksaneet joku 130e, ja nyt vingutaan ku hinta tippuu 39euroon??
helpompi se on myös harrastuksen aloittajalle käydä toi yks lupa hakemassa eikä miettiä että missä minkäkin läänin raja menee, mikä luvan tarvii mökillä, minkä kotona, minkä kaverin luona jne... ainoo miinus on että varsinainen kortti pitää sit laminoida ite.

Oma napa tärkehin, niinhän se

Oma napa tärkehin, niinhän se menee. Kovin on vaikea muuta näköjään ymmärtää.

En tiedä oletko tyhmä, vai etkö vain halua ymmärtää. Pitänee vääntää rautalangasta;

Jos sinulla lupahinta laskee (eli ostit koko suomen lääniluvat), ei se tarkoita että että se hinta laskee kaikilta.

Aikaisemmin ainoastaan n. 10 % kalastajista osti jonkin lääniluvan, joten 90 % kalastajista joutuu maksamaan kaksi kertaa kalliimman luvan.

Joko ymmärrät? Veikkaan että et vaan halua ymmärtää, koska kaikkien läänilupien ostajia tuskin on aikaisemminkaan ollut, joten tuo sun laskelmatkin on täyttä puppua....

KAIKEN LISÄKSI, täällä on keskusteltu viehekalastuksen vapauttamisesta tuollaisesta typerästä lupamaksusta. Muualla Euroopassa ei noita maksuja juuri haluta kerärä, ja palaute on ollut ainoastaan positiivinen.

Täällä tosin änkyrät valittaa että eivät halua muita heidän kalavesilleen ja lupamaksuja pitäisi heidän mielestään varmaankin vaan nostaa. Viis kalastusharrastuksen tulevaisuudesta, pääasia että heille riittäisi mahdollisimman paljon papitettavaa....

Samaa änkröintiä oli pilkinnän vapauttamisesta, kuulemma tuhoaa kalavedet, ja kuulemma luulisi jokaisella 2 kertaa vuodessa pilkkivällä olevan varaa maksaa mikä maksu tahansa....

Ajat onneksi muuttuu, änkyröinti ja pamppupenat vaihtuu kalaston kehittämiseen ja vastuulliseen kalastamiseen. Saatiinhan nyt sentään kaikki läänit jo yhdistettyä valtaisasta vastustuksesta huolimatta.

Vapaata vavanheilutusta?

Kukahan täällä on se änkyrä?

"Aikaisemmin ainoastaan n. 10 % kalastajista osti jonkin lääniluvan, joten 90 % kalastajista joutuu maksamaan kaksi kertaa kalliimman luvan."

Aikaisemmin suuri osa satunnaisista lomakalastajista (joita on valtaosa vapaa tässä maassa heiluttavista) jätti luvat OSTAMATTA, kun "systeemi on niin vaikee" tai maksoi parhaassa tapauksessa kalastuksenhoitomaksun "lupa on hoidettu, siis kalaan".

Uusi systeemi on helpompi kaikille ja siksi lupia myydään taatusti enemmän kuin aiemmin. Tämä ei muutu miksikään, vaikka muutaman kympin vuosimaksu on sun mielestä sikakallis ja kuinka kiljut ja poljet jalkaa.

Jos et ymmärrä, miksi vapakalastusta ei vapautettu, niin suosittelen menemään MMM:n sivuille tutustumaan vaikkapa rahoitusjaoston pöytäkirjoihin.

Mitä tulee täällä kailottamaasi "Euroopan vapaaseen vapakalastukseen", niin rannikoita lukuun ottamatta sellaista ei ole käytännössä missään - luvallisesti. Ei edes Irlannissa, vaikka näin jopa lukee joidenkin vesien kohdalla maan kalapaikkaoppaissa.

Useimmissa Euroopan maissa vapakalastus on helkkarin paljon tiukemmin säädeltyä kuin Suomessa, törkeä kallista, ja joissakin tapauksissa lähivesille pääsee vain liittymällä kalastusklubiin, ja jäsenyys on yhtä helppo nakki kuin stadilaishipsterin liittyminen pohjoissavolaiseen hirviporukkaan...

Mitä tulee rannikkokalastuksen vapauteen Pohjois-Euroopassa, koskee se yleensä Atlantin ja Jäämeren rantoja. Onkohan Ruotsia lukuun ottamatta rannikkokalastus luvista vapaata missään Itämeren alueella? Saksassa ja Tanskassa lupa on ainakin pakollinen.

Tuo 90 % joka ei läänilupia

Tuo 90 % joka ei läänilupia ostellut monelta tosiaan unohtuu. Jotenkin hankala varmaan tajuta/ymmärtää niinkin monimutkainen asia että Suomesta löytyy kalastajia jotka ei virvelöi :D :D

Ainakin Norjassa on sisävesillä kalastus paikallisille vapaata. Toimisi Suomessakin jos vastaan "änkyröijille" ulkomaalaisten pelko aiheuttaa sen kovan vastustuksen.

Tosiaan, Saksa on Suomen lisäksi niitä harvoja Euroopan maa, jossa rannikolta kalastamiseen vaaditaan lupia.

Olishan se ihan kauheaa jos sisäsvesillä saisi usitinta heittää ilman lupaa. Siinähän saattaisi joskus jopa hauenpuikkari tarttua! Tuosta kauheampi skenaario olisi vain pilkinnän salliminen. Eiku....

Freedooommm!

"Ainakin Norjassa on sisävesillä kalastus paikallisille vapaata. Toimisi Suomessakin jos vastaan "änkyröijille" ulkomaalaisten pelko aiheuttaa sen kovan vastustuksen."

Käsittämätöntä! Kun Suomessa on vielä niin paljon paremmat kalakannatkin. Ottaisivat Norjassa mallia meiltä, miten kalavesiä hoidetaan, niin ei olisi ongelmaa joka paikkaan tunkevista taimenista.

"Tosiaan, Saksa on Suomen lisäksi niitä harvoja Euroopan maa, jossa rannikolta kalastamiseen vaaditaan lupia."

Tosiaan, joo... ja kun tässä nyt on täysin olennaista se, puhutaanko Itämeren vaiko Atlantin ja Jäämeren rannikkovaltioista, niin lisätäänpä Itämeren listaan myös alkajaisiksi Tanska, Puola, Liettua, Latvia ja Viro, joissa kaikissa heittokalastaja tarvitsee luvan myös rannikolla. Venäjästä en tiedä.

Niin, että kyllä sä saat käsittääkseni kalastaa Suomen Atlantin ja Jäämeren rannalla ihan ilmaiseksi. Ja Norjan Itämeren rannikolla kalastus on sekin aivan ilmaista...

loppuisi

luvista itkeminen, kun olisi valtio vaikka laittanut kaikille kalastusvälineille "haittaveron", ja tehnyt samalla kalastuksesta ilmaista. Se olisi toteutettu vaikka arvonlisäveron nostamisella esim 30%:in.
Ja uistinpaketissa, verkoissa,... ym olisi varoitusteksti tupakka-askin malliin: "käyttö saattaa aiheuttaa kärimystä kaloille";)

Laitahan se tilinumero

Laitahan se tilinumero tännekkin niin makselen minäkin.....
Miksi muuten ei tilille voi maksaa tai tilinumeroa esillä?
Ainoastaan puhelinpalvelu ja nettiin kirjautuminen josta tiedot myydään markkinointiinko??
Nettiin ei jostain syystä lähetettyä salasanaa huolinut /hyväksynyt ja puhelinta en edes kokeillu sitä pankkisiirron tilinumeroa ootellessa.
Tilisiirto olis respektii ilman pelkoa markkinointi vyörystä ym. Mahdollisesti ylimääräisestä vaivan näöstä.
TXT viesti numeroon x ja paluuviestinä lupa puhelimeen sopisi myös minun pirtaan.
Kuten jo useimmissa korttikoskissakin on mahdollista moinen.
Aivan loustava uudistus mulle muilta osin.
Kalaan pääsee niin nuoret kuin vanhemmatkin tässä perheessä ja huomattavasti useammin lomaillessa kuin aiemmin!

Ensi vuonna helpottuu

Ei auta pelkkä tilinumero koska pitää olla myös viitenumero laskua maksaessa. Pitää saada nimi rekisteriin niin tulee sitten se ensi vuoden lasku automaattisesti vuoden lopussa. Korttikin tulee sitten todisteeksi maksetusta laskusta, joten tämä kuitti homma pelleily on vaan tänä vuonna.

Kalastonhoitomaksun suorittaminen

"Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Kalastuslaki edellyttää, että kun kalastaja maksaa kalastonhoitomaksun ensimmäistä kertaa, hänen tulee rekisteröityä. Maksun yhteydessä kalastajilta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika (ei henkilötunnusta)." Eräluvat.fi, kalastuscominkin etusivulta tuonne pääsee, ei voi olla vaikeata. Eli mitään tilinumeroita on turha etsiä.

Siis täh?

Nimi, synt.aika(ei sotua) ja osoite. Nämähän annettiin aiemminkin...onko jotenkin vaikeeta?

Nyt on 39euroa maksettu ja

Nyt on 39euroa maksettu ja odotellaan vain jäitten sulamista.
Olisihan sen maksamisen voinut tehdä yksinkertaisemmaksi: vaatii monta klikkausta ja välillä sähköpostissa käyntiä, mutta onnistui lopulta vanhalta ukoltakin.

Ei mene ulosottoon.

Ei mene ulosottoon.

Tilaa 39e maksukuitti sähköpostiisi ja kalasta sillä, maksamatta.

Jos lupaa kysytään, pyydä näyttömääräys. Rikesakkoa 100e et tule saamaan jälkikäteen.

Tätyypi varmaan jotenkin

Tätyypi varmaan jotenkin lämmitellä näinkin kovilla pakkasilla😃!
Juu, yrittelin maksaa säköpostiini tulleen salasanan turvin ja jotain män pieleen.
Eipä hyväksy lähetettyä salasanaa😳
Näinkin voi käydä näkäjään,vaan eipä anneta periksi vieläkään!

Koitan puhelimella, kun en osaa kai kirjottaa josko puhumalla natsaa.
Varsinkin tuo ettei lisämaksuja puhelinlaskuuni laiteta alentaa kynnystä huomattavasti. Olispa melkonen luvanmyyjän monopoli jos 2e palvelulisä napattais kuten yleensä.
Muita myyjiä ei pahemmin kilpailemassa vielä?
Eiköhän tuo meikäläisenkin hoitomaksu kesään mennessä vielä onnistu vaikka netti vetikin juntturaan😎!
Jos ei niin kostoksi tyhjään onkimalla laikki mestat missä ei aiemmin virpalla mitään tullukkaan😄!
Luvatta en suostu virvelöimään edelleenkään.

Hyvä lupa vaikka netti ny mulle yleensäkkin on aina arvoituksia täynnä.

Oikeuden mujaisempi tämä 39e vapaa ehtoisesti jos ei kalastakkaan kuin pakollinen yleveron tyyppinen kolhoosihomma kalastit tai et minun mielestä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
ankeria_: