Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

"Muualla Euroopassa

"Muualla Euroopassa vapakalastus on pääosin maksutonta, joten ihmetyttää tämä suomalainen änkyräasenne "saavat kyllä maksaa jos meirän vesille tulevat"."

Et sitten elämässäs ole muualla käynyt? Tää on täyttä puppua ainakin sisävesillä. Yleensä lupia saa vain esim. Yhdelle järvelle ja päivä maksaa saman kun suomessa vuosi.

Eka änkyrä siis ilmoittautu?

Eka änkyrä siis ilmoittautu?

Muualla sisävesiä on aika heikosti. Meren rannalta saa jopa Ruotsissa kalastaa vapaasti, aivan kuten lähes koko muussa Euroopassa.

Suomessa luulisi sisävesiä virvelöijille riittävän, vai pelkääkö änkyrät että kalapaikat loppuu kesken jos mökkiläiset saisivat sen kerran pari kesässä virvellä?

Todellisuudessa vapakalastus vapauttamalla ei harrastajamäärät lisääntyisi! Mutta sillä saataisiin harrastajakatoa edes hieman hidastettua.

Pilkinnän vapauttaminen aiheutti aikanaan hirveä vastarintaliikkeen ja änkyrät uhosivat että koko Suomi tyhjenee kaloista. Onko täällä samat heput taas äänessä?

Halpaa kuin saippua

39 € on käytännössä halpaa kuin saippua, samalla hinnalla saa vain yhden ruotsalaisen käsintedyn laatujerkin. Täytyy olla todella perse auki jos niinkin mitätön summa kuin 39 euroa vaikuttaa jotenkin omaan talouteen.

Koit nyt pe 21.34 löysätä

Koit nyt pe 21.34 löysätä vähän pipoa. Ei ole änkyröintiä korjata kun höpötät täällä pehmeitä.

Vai ei ole sisävesiä muualla Euroopassa. Vilases nyt alkuun vaikka Ruottin tai Norjan karttaa.

Herranpelko ja änkyräasenne.

Herranpelko ja änkyräasenne.

Jos ite joutuu maksamaan ruotsalaisen Jerkin, niin muiden täytyy maksaa vähintään yhtä paljon luvasta.... Eipä paljon idioottimaisempaa perustelua voi keksiä.

Sitten sössötetään jostain Ruotsin sisävesistä perusteluja vammaiselle änkyröinnilleen.

Samat hemmot valitti jo pilkinnän vapauttamisen tuhoavan sisävetemme, mutta kuinkas kävikään? Taitaa osua arkaan paikkaan kun noin pitää syitä keksiä.

Koko typerä maksu pois, turha harrastelijoille on enää enempää haittaa keksiä. Se kaksi heittoa mökin laiturilta ei kenenkään pussista pois ole.

Miten tuota virveliä muuten

Miten tuota virveliä muuten pidetään jotenkin ryöstökalastuksena vrt. Onkimiseen?
Kyllä syötöillä onkijan kalapussi samasta kohteesta on huomattavasti painavampi kuin virvelillä puuta, rautaa tai kumia käyttävän taitavatkin virvelöijän useimmiten otaksun.

Mukavasti tuntuu änkyrää olevan puolesta ja vastaan, joten virkamiesarmeija tutkii asiaa hartaasti vaikka heitä ei välttämättä politiikan päättäjät viitsi/edes tarvitse vaikka joskus saattas kannattaakkin kuunnella ja käyttävät valtaansa joka heille kansan äänestyksellä suotu niin, että saisivat ääniä mahdollisesti seuraavallekin vaalikaudelle kannattajiltaan.
Otetaan pisteet itselle jos vahingossa onnistuu ja syytetään kansaa tai virkamiesten armeijaa ellei natsaa.....😉
Kyllä se hinta nousee edelleen, nyt joutuu laittamaan 0,10833e säästöön joka päivä niin saa kasaan tuon 39e kalastelonhoitelon maksun.....jne...monen muunkin suhteen kunnes huomaa, ettei riitä palkka ja alkaapi kierre rikosten ym. Venkuloinnin suhteen?

OT. Kelan lääkkeistä menee 50e omavastuuta aina ja kukaan ei narise yhtään....?. Arvaa kyykyttääkö köyhää vai rikasta tai onko virkamies vasemmasta laidasta vai päättäjä oikealta ken tämänkin välttämättömän joutui konkurssikypsään talouteemme nuijimaan? Tämän sai aikaan ne edelliset huonot päätökset on syytä muistaa...ja tietenkin he eivät mitään voineet lisää velkaa jne...
Heh, mamut otettiin orjapalkattavaksi ehdottelee uutisissa nyt toimittaja juu...
Omat ei suostu peijjoonat ku liikaa liitossa porukkaa??

Silti, ken maapallon kaikissa maissa vierailee ja palaa Suomeen , tuskin tuohonkaan köyhempien kyykytykseen kuolee monen muun asian ollessa kohtuullisella tolalla kuitenkin.
Suomi on kuitenkin hyvä maa kalastella meille suomalaisille, kalastuksen hoitelumaksuista huolimatta🇫🇮!

Sorry OT hyvinvointi valtiostamme, kylläpä helpotti, taas jaksaa köyhä änkyröidä tovin😈!

Jos muualla Euroopassa

Jos muualla Euroopassa ilmaista kalastus miksi ette mene sinne jos ilmaiseksi haluatte kalastaa. Jos maksu tuntuu vaikealta maksaa tyytyy onkeen kyllä silläkin syöntikalat saa.

Sisävedet

Saanen ihan keskustellun ulkopuolelta huomauttaa nulikkamaiselle räkänokalle, että otit kyllä itse "sisävesisössötyksen" esiin tässä ketjussa.

Vakiomalli: kun jäät (aina) väittelyssä itseäsi lahjakkaampien ja kokeneempien kanssa toiseksi, kuittaat asian hyökkäämällä lapsellisesti henkilöä vastaan, syyttäen tätä "sössötyksestä".

Ulosantisi ja käyttämiesi termien (kuten myös itkupotkuraivarien, joita saat joka kerran kun joku maltillisesti osoittaa sinun olevan väärässä tai tavallisesti, kun asia menee yli huomattavan suppean käsityskykysi) perusteella olet nimittäin selvästikin se palstan teini-kestopelle, joka lopulta alkaa sönkkäämään "akateemisesta urastaan", vaikka kirjoitus- ja kielioppitaidoillasi - hahmotuskyvystä puhumattakaan - ei pääsisi läpi edes peruskoulusta.

Meillä on täällä jo Rieti ja Aihekenttäpersu. Pitäisiköhän sinut lisätä palstan pelleparaatin jatkoksi, vaikkapa nimikkeellä "Teinisössö"?

Niin, pallo kannattaa kiertää

Niin, pallo kannattaa kiertää olipa kuinka paljon muita fiksumpi narsisti, perus,kalamies/nainen,hintti,hetero,transu,katolinen,budha,muslimi,agnostikko,ateisti tai monenlainen sitoutumaton orpo persu hyvänsä, enemmän oppii kenties jo eka päivänä kuin näillä palstoilla muiden virheitä kytätessä?
Muiden mollaaminenhan kertonee lähinnä omasta ahdistuksen ja pahan olon tilasta, esim. Narsismi? Ei todellakaan ole helppo olla koko ajan muiden yläpuolella ja pitää kulissia yllä. Jos ja kun (ainahan löytyy hepalle kengittäjiä ) siis joku tuon (omassa mielessään täydellisen) persoonan palauttaa maan pinnalle se ompi pommin kaltainen räjähdys/romahdus persoonan minä maailmassa....
Hoitona netissä purkautuminen ei ehkä riitä?

Matkailu avartaa väittää opettajat päiväkodeissa ja peruskoulussa
Ei muuta kuin passi kouraan ja menoksi...
Aivan sama kuka täällä ketäkin parempi kokee olevansa jne... Jokaista uskonsa auttakoon.
Kalaan meen ja valvojat on tervetulleita kyselemään tarvittavia lupia ja madesoppaa syödään lakia ja esivaltaa unohtamatta hyvällä ruokahalulla.
Vilpittömästi ja hyvää tarkoittaen toivotan voimia pahan olon kääntämiseksi hyväksi, antaa tulla haukkuja vaan jos maailma sillä paranee (eihän haukku ei haavaa tee) jos sillä olo helpottaa hyvä niin.
Tsemppiä kalastonhoitomaksun suorittelemiseen ken siihen velvollinen on tällekkin vuodelle 39e 2016!

Historia toistaa itseään.

Historia toistaa itseään.

Ihan samaa nyyhkyttämistä kun pilkintää yritettiin vapauttaa jokamiehenoikeudeksi. Nyt otettu jo narsistiksi haukkuminen ja ahdistus perustteksi, ei kyllä hyvin mene.

Sinänsä turhaa pohdiskelua

Sinänsä turhaa pohdiskelua kun laki ja asetus juuri tullut voimaan niin eiköhän näillä pelisäännöillä mennä jokunen vuosi. Kun lakia valmisteltiin oli lausuntokierroksella, silloin oli mahdollisuus yksittäisen kalamiehen kommentoida noita pykäliä. Nyt jupina pykälistä on vähän myöhässä juna meni jo.

Ei paina korotus

Ihme valitusta muutamasta kolikosta. Laskekaapa kalastusharrastuksen vuosikustannukset, niin parin kaljan hinnan kokoinen korotus häviää kohinaan. Itsellä jotain 80..90% menee matkoihin ja joskus majoituksiin, loput riittävät veneen kuoletuksiin, sen bensoihin ja huoltoon, kalastusvälineisiin ja lupiin.

Loistava uudistus! 39 euroa

Loistava uudistus! 39 euroa enemmän kuin kohtuullista että pääsee melkein jokapaikkaan kalaan.

Aina löytyy näitä kaikestavalittajia. No saman kaverin bongas muutama vuosi sitten kiukuttelemasta äitille karkkihyllyn edestä että mulle kaikki ja heti.

"Ihme valitusta muutamasta

"Ihme valitusta muutamasta kolikosta. Laskekaapa kalastusharrastuksen vuosikustannukset, niin parin kaljan hinnan kokoinen korotus häviää kohinaan. Itsellä jotain 80..90% menee matkoihin ja joskus majoituksiin, loput riittävät veneen kuoletuksiin, sen bensoihin ja huoltoon, kalastusvälineisiin ja lupiin."
Voi juku mikä tupauuno.Minä minä,ja minun kulunu

Sarvikuonojen maa

Täällä puhuttiinkin miten tuo hankaloittaa harrastekijoiden saamista lajin pariin.

Vapakalastajamäärät jatkavat laskuaan ja nyt ei ainakaan edistetä harrastusmahdollisuuksia...

Menee itsellä joka reissulla jo 10 kertainen rahamäärä pelkästään lentoihin.

Nämä nykyinen kalastuslaki

Nämä nykyinen kalastuslaki vähentää kalastajia!
Verkko rajoitukset, madehara ym. Jasperin hommia!
On yritetty saada nuoria kalastuksen pariin, mutta näin ei tule?!!

Nuoret

Ja verkkomäärän vapauttaminen ja rokastuksen laillistamimen se varmaan nuoret ohjaisikin tämän harrastuksen pariin.

Ne, joita nuo fiksut rajoitukset kitpaisevat, olivat nuoria viimeistään joskus 1960-luvulla...

Niinpä, katsoppa esim.

Niinpä, katsoppa esim. pilkkikilpailuja.
Suurin osa osallistujia on veteraanisarjoissa.
Nuorissa 1-5 osallistujaa.
Ja varmaan suuri osa nyky kalastajista ollut isän/ukin ym. eka kerran kalalla.
Miten nyt, jonku Jasperin kanssa kalassa! ei osaa tehdä kalalle mitään!
Eikä varmaan edes syö jos iskä oksentelee kalalle ja laittaa uimaan.

Hassu juttu, kun seura pitää

Hassu juttu, kun seura pitää nuorille perhonsidontailtoja niin sillä on ongelma enemmän se että kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan.

Kyllä siellä vesillä nuoria riittää. Niitä ei vaan vähempää voisi kiinnostaa sinttiahventen kilokisat tai verkonrisojen kanssa sohlaaminen. Fiksuja kun ovat.

Niinpä se onkin:)

Niinpä se onkin:)
Katso vähän muutakin kuin perho hommia, perhokalastajat ehkä n.2%
Suomen kalastajista, jos sitäkään.

Kyllä ne käy myös jerkkiä

Kyllä ne käy myös jerkkiä heittämässä, kuhaa jigaamassa, ravaavat vielä perhanat kuha- ja ahvenpilkillä. Suurin osa myös syö kalaa. Mutt asenteesta on monella vanhemmalla jopa opittavaa, harvat niistä rohmuaa yli oman tarpeen tai tappaa mitä ei syö. Tuntuu isompien vapauttaminenkin olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Fiksua porukkaa.

Höpö höpö

Höpö höpö
Jos joku juniori saa ison kalan, ei varmaan laita takaisin!
Se näyttää kotona, että lälläisen sain!
Tuollainen ajattettelu jostain Jasp.p:stä

Tässä se tulikin, sukupolvien

Tässä se tulikin, sukupolvien välinen kuilu. Nää ottaa kuvan kännykällä ja päästää haukimamman jatkamaan lahnajahtia. Eikä kanna sitä kompostiin niinkuin sinä.

Taatusti on

Taatusti, mutta kun itse on tämmöinen kohta 6-kymppinen pitkän linjan kalastaja, joka on aikoinaan ajellut talviaamuina peräkylillä sitä lupamyyjää etsimässä, jotta pääsisi päiväksi pilkille, ja harrastanut jo sitä valikoivaakin kalastusta yli 30 vuotta, on suht. huvittavaa lukea pilkkilakiin liityviä syytöksiä ja oletuksia räkänokalta, joka on tuskin ollut vielä syntynytkään, edes ennen viehelakia. Nuorisomme on tosiaan ohjauksen ja ikävä kyllä osin myös hoidon tarpeessa.

"Hassu juttu, kun seura pitää

"Hassu juttu, kun seura pitää nuorille perhonsidontailtoja niin sillä on ongelma enemmän se että kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan.

Kyllä siellä vesillä nuoria riittää. Niitä ei vaan vähempää voisi kiinnostaa sinttiahventen kilokisat tai verkonrisojen kanssa sohlaaminen. Fiksuja kun ovat."

Eipä taida perhonsidontailtoihin enää nuoria riittää...voihan jotkut nuoret käydä jokusen kerran seurassa käydä perustaidot harjoittelemassa, into loppuu ja siirtyyvät netin ääreen sitomaan perhojaan, kun esimerkiksi 30 euron seuran vuosimaksu on liikaa. Netin äärestä ei tarvitse liikahtaa, ei tarvitse ajella pyörällä, mopolla, bussilla kerholle, kun youtube on täynnä perhonsidontaohjeita, netti auki ja perhoja sitomaan. Ja onhan niitä DVD-levyjäkin yms., kuinka sidon perhoja. Kun sitoo perhoja, niin sitten välillä voi käyvä lukemassa viimeiset facebook tai twitter-uutiset. Fiksuja kun ovat.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
taime_: