Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

Tullimies: Henkkarit mukana säästyy 39e

AHVEN.NET: Miten toimia kun kohtaat kalastuksenvalvojan

Muista pitää kalastonhoitomaksun kuitti ja muut mahdolliset luvat aina mukana kalastaessasi.

Kalastajan tulee pyydettäessä esittää kalastuksenvalvojalle kalastuslupansa.

Jos kalastusoikeus perustuu ikään, on kalastajan voitava todistaa ikänsä.

Kalastuksenvalvojan lisäksi lupia voivat tarkistaa poliisi, ELY-keskus, tulli, rajavartiolaitos ja Metsähallituksen erävalvojat.

Mikäli kalastonhoitomaksu on maksamatta, tai kuitti maksun suorittamisesta ei ole mukana kalastaessa, valvoja antaa kalastajalle näyttömääräyksen.

Näyttömääräyksen saanut voi seitsemän päivän kuluessa mennä poliisiasemalle näyttämään todistuksen siitä, että maksu on kalastushetkellä ollut maksettuna.

Ellei maksu ole ollut kunnossa, poliisi määrää (KUN JOUTELEE) 100 €:n suuruisen rikesakon.

Velkuan juorut

Kuinka voit tietää onko Velkuan kalarosvot saaneet rikesakkoja, kävivätkö näyttämässä rikesakkolapun ??

En mä sitä sen tarkemmin

En mä sitä sen tarkemmin kysynyt, että miten sen oli varsinaisesti saanut. Epäilen että kirjekuoressa postissa. Sanoi että valvoja oli käynyt. Myöhemmin kysyin että tuli sakkoa ja sanoi, että oli tullut. Sen tiedän varmasti, että samana keväänä noita sakkoja kirjoitettiin samasta paikasta useita kymmeniä.

Päiväsakko / rikesakko

Luultavasti velkualainen salakalastaja
MYÖNSI,
ettei lupaa ole ja sai päiväsakkoja, esim 120e.

Olisi vain kertonut luvan olevan ostettuna vaan jäi matkasta pois. Ja henkkarit näyttänyt.

Seurauksena näyttömääräys ja rikesakko, jota poliisi tuskin vaivautuu lähettämään.

Omaa 50e rikesakkoa olen odotellut vuodesta 2011, koskahan vanhenee.

Ootko koska viimeksi ollut

Ootko koska viimeksi ollut tekemisissä poliisin kanssa? Sulla voi olla sakko venailemassa ihan hyvin, annetaan tavattaessa jne. Vähän lisämaustetta liikenneratsiaan. Ja vaikka ei olisi, nii ei ehkä kannata vedellä mitää kovin suuria linjoja yhden valvojan antaman yhden näyttömääräyksen perusteella.

"Olisi vain kertonut luvan

"Olisi vain kertonut luvan olevan ostettuna vaan jäi matkasta pois. Ja henkkarit näyttänyt.

Seurauksena näyttömääräys ja rikesakko, jota poliisi tuskin vaivautuu lähettämään.

Omaa 50e rikesakkoa olen odotellut vuodesta 2011, koskahan vanhenee."

Eikö toi ole jo aika *erseestä!? Et sä kuseta vaan virkavaltaa vaan samalla kaikkia niitä, jotka luvan maksaa. Ihme touhua.

varastettuun tavaraan ryhtyminen

Älä osta mitään metsähallituksen lupia, "kaikkien yhteisiin" vesiin.

Tai osta ja olisiko tuo "varastettuun tavaraan ryhtyminen" ?

Laillisesti valkoinen mies saamelaisten maat varasti ja nyt kalalupia myy.

Onko kukaan vielä onnistunut

Onko kukaan vielä onnistunut maksamaan kalastonhoitomaksua 2016? R-kioski ei myy, puhelinpalvelu on tukossa ja verkkokauppa herjaa: tuotteiden ostaminen ei juuri nyt ole mahdollista.

Huhujen mukaan eräs lahtelainen työtön atk -tukihenkilö olisi viime viikolla onnistunut, mutta tämä on toistaiseksi vahvistamaton tieto.

"Siis ihan oikeesti,mikä

"Siis ihan oikeesti,mikä hoppu teillä on tuota lupaa ostaa?3-4kk aikaa ennenkuin pääsee lupaa hyödyntämään."

Ihan vain sellainen pieni hoppu, että töitteni kausiluonteisuudesta johtuen en ehdi kalaan kesällä. Kaslastan vain jäältä: pilkkiä, koukkuja ja tunnustan homoilevani kahdella verkolla. Vesialueen haltija ei myy lupia ilman kuittia kalastonhoitomaksusta.

Kun on Pakko

Siis ihan oikeesti,mikä hoppu teillä on tuota lupaa ostaa?3-4kk aikaa ennenkuin pääsee lupaa hyödyntämään. Ei muuten mutta kun metsähallituksen paikoissa pitää olla myös tämä lupa olla maksettu vaikka vaan pilkkii.

Ken tuon kalastuksen

Ken tuon kalastuksen hoitomaksun tilinumeron saa selville voisikohan ystävällisesti laittaa esille.
Voin toki omanikin näin aluksi antaa vuokralle sopivaa korvausta vastaan 😉!
Laittelen viestii sitte ku on 10 miljoonaa euroa tilittynyt.... Jostain barracuda vesiltä varmaankin😇!

eraluvat.fi

Kirjaudu verkkokauppaan, rekisteröidy ja lunasta maksusi.
Rekisteröitymisen yhteydesssä udellaann joitain henkilötietoja.
Tositteen voi tulaostaa tai tallentaa moblaitteeseen

eraluvat.fi

Tuolta tuli ostettua joululahjat. Eiköhän muut verkkokaupat saa systeeminsä toimimaan MMM ehdoilla, jo ennen avovesikautta...

Soita puh: 020692424 eräluvat

Soita puh: 020692424 eräluvat puhelinpalvelu. Sieltä lähettävät laskun jos et halua verkkokaupasta tai ärrältä. R- kioskista ei tietoa joko toimii ja taisi verkkokaupassakin olla toimintahäiriöiä. Soitto pelasi minulla parhaiten lasku oli seuraavana päivänä postilaatikossa.

Tässä lakia, ei mielipiteitä

LAINAUS :(
Tullimies: Henkkarit mukana säästyy 39e

Lähettänyt Su, 01/03/2016 - 20:58 käyttäjä Tullimies

AHVEN.NET: Miten toimia kun kohtaat kalastuksenvalvojan

Muista pitää kalastonhoitomaksun kuitti ja muut mahdolliset luvat aina mukana kalastaessasi.

Kalastajan tulee pyydettäessä esittää kalastuksenvalvojalle kalastuslupansa.

Jos kalastusoikeus perustuu ikään, on kalastajan voitava todistaa ikänsä.

Kalastuksenvalvojan lisäksi lupia voivat tarkistaa poliisi, ELY-keskus, tulli, rajavartiolaitos ja Metsähallituksen erävalvojat.

Mikäli kalastonhoitomaksu on maksamatta, tai kuitti maksun suorittamisesta ei ole mukana kalastaessa, valvoja antaa kalastajalle näyttömääräyksen.

Näyttömääräyksen saanut voi seitsemän päivän kuluessa mennä poliisiasemalle näyttämään todistuksen siitä, että maksu on kalastushetkellä ollut maksettuna.

Ellei maksu ole ollut kunnossa, poliisi määrää (KUN JOUTELEE) 100 €:n suuruisen rikesakon.)

NÄIN SANOO LAKI:

104 § (25.3.2011/270)
Pysähtymisvelvollisuus ja henkilöllisyyden selvittäminen

Kalastukseen käytettävä kulkuväline on 96 §:ssä mainitun viranomaisen tai kalastuksenvalvojan antamasta, selvästi havaittavasta pysähtymismerkistä pysäytettävä heti, kun se voidaan turvallisesti tehdä.

Pyyntiä harjoittavan on annettava kalastusviranomaiselle tai kalastuksenvalvojalle yksittäisen valvontatehtävän suorittamiseksi tarpeellinen tieto nimestä, henkilötunnuksesta tai sen puuttuessa syntymäajasta ja kansalaisuudesta sekä yhteystiedot." ELI ei laki velvoita pitämään henkkareita mukana."

104 a § (25.3.2011/270)
Näyttömääräys

Edellä 96 §:ssä mainittu viranomainen tai kalastuksenvalvoja voi antaa näyttömääräyksen kalan tai ravun pyyntiä harjoittavalle henkilölle, joka ei 89 §:n mukaisesti esitä todistusta suorittamastaan maksusta.

Näyttömääräyksellä velvoitetaan 1 momentissa tarkoitettu henkilö esittämään todistus poliisille seitsemän päivän kuluessa näyttömääräyksen antamisesta.

98 § (25.3.2011/270)
Kalastuksenvalvojan valtuutus ja toimialue

Edellä 97 §:n mukaan hyväksytyllä kalastuksenvalvojalla on oikeus valvoa kalastusta koskevien säännösten ja määräysten noudattamista ainoastaan kalastusalueen, osakaskunnan, vesialueen omistajan tai kalastusoikeuden haltijan valtuuttamana valtuutuksessa määritellyllä alueella. Kalastusalueen valtuuttamalla kalastuksenvalvojalla on oikeus valvoa kalastusta koskevien säännösten ja määräysten noudattamista koko kalastusalueen alueella riippumatta siitä, onko 64 §:ssä tarkoitettua sopimusta tehtävien siirrosta kalastusalueelle tehty.

Kalastusalue, osakaskunta, vesialueen omistaja ja kalastusoikeuden haltija ovat velvollisia ilmoittamaan valtuutuksen sisällöstä ja voimassaoloajasta kahden kuukauden kuluessa valtuutuksen voimaantulosta sille elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, jonka toimialueeseen valtuuttajan alue pääasiallisesti kuuluu. Valtuutuksen päättymisestä alkuperäistä voimassaoloajankohtaa aikaisemmin tulee ilmoittaa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle viivytyksettä.

JA SITTEN TÄMÄ TÄRKEIN :

97 b § (25.3.2011/270)
Kalastuksenvalvojakortti ja -tunnus
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus antaa kalastuksenvalvojaksi hyväksytylle kalastuksenvalvojakortin ja -tunnuksen. Kalastuksenvalvojan on pidettävä kortti sekä 98 §:ssä tarkoitettua valtuutusta koskeva asiakirja kalastuksenvalvontatehtävissä mukana ja esitettävä ne pyydettäessä. Kalastuksenvalvojan on lisäksi käytettävä kalastuksenvalvontatehtävissä kalastuksenvalvojatunnusta.

Ettei tartte ihan jokaiselle kyselijälle näytellä.

Käykäähän....

ostamassa pyydysmerkit ja haastatelkaa myyjää miten käytäntö on muuttunut? Ei mitenkään ainakaan tällä kalastusalueella jolla itse pyydän. Merkkejä saa saman määrän kuin ennenkin (3) ja aivan sama kuka niitä pyydyksiä kokee, kunhan on nuo merkit avannolla.

Puuh...

... taasko tämä urpoilu jatkuu?

"ELI ei laki velvoita pitämään henkkareita mukana."

MITEN todistat lain kirjaimen täyttäen (eli luotettavasti) em. asiat ilman papereita? Ei valvojalla, kuten ei poliisillakaan, ole mitään velvollisuutta uskoa näitä: "Joo... mää oon Pertsa Pystypilkki Tyrnävältä" -juttuja.

Totta hitossa voi vedota "vapauteensa olla pitämättä papereita mukana", mutta silloin ei pidä nyrpistellä, jos valvoja kutsuu paikalle virkavallan, jonka kanssa lähdetään sitten kotio selvittämään sitä henkilöllisyyttä.

Jos taas on niin urpo, että alkaa kaivella papereita esiin kyttien tultua paikalle, voin hyvin kuvitella poliisin olevan todella kiitollinen, että kansalainen käytti suoraselkäisesti "vapauttansa olla pitämättä papereita mukana", ja siten juoksutti heitä turhaan.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, pätee tähänkin.

Voisin jopa kuvitella, että jos ne kytät joutuvat näkemään huomattavaa ekstravaivaa paikalle tullakseen ja ne proopuskat löytyvätkin sieltä taskusta, aletaan ehkä harkita jopa syytettä rikoslain 16 luvun mukaan:

"....3 § Haitanteko virkamiehelle. Joka käyttämättä väkivaltaa tai sen uhkaa oikeudettomasti estää tai yrittää estää 1 §:ssä tarkoitetun virkatoimen (tarkoittaa julkisen vallan käyttöä sisältävän virkatoimen, kuten kalastuksenvalvonta),suorittamista tai vaikeuttaa (!) sitä, on tuomittava haitanteosta virkamiehelle sakkoon.

Haitanteosta virkamiehelle tuomitaan myös se, joka menettelee 1 momentissa mainitulla tavalla sitä kohtaan, joka virkamiehen pyynnöstä tai suostumuksella avustaa virkamiestä julkisen vallan käyttöä sisältävässä virkatoimessa. (12.7.2002/604)"

Jos lakitermit ja niiden sisältö eivät ole tuttuja, niin tuohon jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat myös kalastuksenvalvojat.

---

Jokaisessa valvontatapahtumassa on valvojan luonnollisesti ensin todistettava oikeutensa valvontaan ko. alueella. Mukanani on aina "virkatehtävässä" ollessani kortin ohella osakaskunnan valvojalupa ja rinnuksessa valvojamerkki.

Nohuhhuh

"..., jos valvoja kutsuu paikalle virkavallan, jonka kanssa lähdetään sitten kotio selvittämään sitä henkilöllisyyttä."

Notottaihmeessä paperit on syytä olla mukana,
mutta aina sattuu ja tapahtuu.
Erehtyminen on kuitenkin aika inhimillistä, eikövain?

Mutta että valvoja kutsuisi virkavallan tuonne Oulujärven rantajäille,
parin kilometrin päähän avoveden rannasta?

Niin, maksellaan luvat ja

Niin, maksellaan luvat ja mennään kalaan josko sitten helpottaisi ja ei tarttis vääntää pilkkujen paikasta jne....
Ehkäpä järjen käyttö ei ole säännöissä kielletty tai sallittu kenties kuitenkin suotavaa ja siitäpä se taas lähtee lapasesta kumminkin....tulkinnan suhteen ken haluaa.
Itse luotan täysin valvojien ammattitaitoon käytännössä, tervetuloa vaan tarkastelemaan lupia. Aina on jäänyt hyvä fiilis ja toivottavasti molemmille osapuolille niillä harvoilla kerroilla lupatarkastuksissa omalla kohdalla.
Jännitystähän se kalastelussa toki lisää , jotta joutuu valvojaa karttelemaan. Mulle mukavampi olo tulee mielenrauhan suhteen , kun luvat on makseltu vapakiintiöt täsmää jne....
Toisaalta Suomi on suht vapaa maa ja pitäähän muutamia vänkääjiäkin olla , ettei liian helpoksi menisi😉!

Kyllä, kyllä...

"Notottaihmeessä paperit on syytä olla mukana,
mutta aina sattuu ja tapahtuu.
Erehtyminen on kuitenkin aika inhimillistä, eikövain?"

Totta kai. Siksi me valvojat käytämmekin tervettä harkintaa ja psykologista silmää näissä tapauksissa. En ole esimerkiksi jokivarressa vaatinut kalastajaa hakemaan autolta lupalappua, joka on sanomansa mukaan jäänyt hansikaslokerossa olevaan lompakkoon. Kaipa tuo totta puhui, kun asia olisi ollut kuitenkin melko helposti tsekattavissa kävelemällä yhdessä sinne autolle. Jos taas pelasi riskillä, niin samapa tuo, jos oli äijälle sen arvoista.

Jos lupaa ei ole ja henkilöllisyyttä kysyttäessä asiakas alkaa retostamaan "oikeudestaan olla näyttämättä henkkareitaan", ei suhtautuminen ehkä valvojankaan puolelta ole yhtä joviaalia.

"Mutta että valvoja kutsuisi virkavallan tuonne Oulujärven rantajäille,
parin kilometrin päähän avoveden rannasta?"

Ehkä ei, mutta tunnen tapauksen, jossa poliisi tuli valvojan kutsumana 30 kilometrin päähän kyliltä, kun lupia ja henkkareita ei alkanut näkyä ja asiakkaan asenne oli vähemmän rakentava.

Onki?

Jos ihan normionginnasta ilman keloja puhutaan, niin sehän on vapaata.

Heittokalastaja, joka on läänilupaa käyttänyt (tai esim. kalastusaluekohtaista) taas selviää halvemmalla kuin ennen.

Verkkokalastajalle korotusta reilu kymppi "sikakalliiden" (yleensä luokkaa 5 € kpl max. vuodessa) pyydysmerkkien päälle.

Vetouistelijoille lisäkuluja, kun pitää kuitenkin aluelupa olla, jos useampaa vapaa käyttää.

Erityiskohteissa tai vain omilla vesillä tai jollakin rajatulla vesialuella kalastavalle lisäkuluja (kosket, istutusjärvet ja esim. osakaskunnan vedet.)

No tuohan on nyt ollut selvää

No tuohan on nyt ollut selvää jo pitkän aikaa?

Vai mikä lienee tuon jankuttamisen tarkoitus. Lvuan hinnan on jokainen keskustelija tiennyt jo ekasta viestistä lähtien.

Onhan tuo kohtuutonta lisätä maksuja, kaventaa kalastusharrastuksen mahdollisuuksia ja estää uusien harrasTELIJOIDEN pääsy lajin pariin.

Muualla Euroopassa vapakalastus on pääosin maksutonta, joten ihmetyttää tämä suomalainen änkyräasenne "saavat kyllä maksaa jos meirän vesille tulevat".

Pilkintä, onginta ja vapakalastus saisi kaikki olla jokamiehenoikeuksia. Vaikka se änkyrän sieluun sattuisikin kun itse joutuu luvat maksamaan ja vapamiehet saisivat sen ilmaiseen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
meril_hi: