Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

Itse olen maksanut 11 vuotta

Itse olen maksanut 11 vuotta etelä-suomen ja itä-suomen lääninluvat+ kalastuksenhoitomaksu. Kaveri kalastaa kolmen läänin alueella, ja maksut puolittuu hänellä kolmasosaan nykyisestä.
Toivottu uudistus. Jotka haluaa vinkua, niin nämä vinkuisivat, vaikka yksi lupa lähes koko maahan maksaisi 10 euroa.
Tuli asuttua Kuopiossa noin 30 vuotta. Melkoista hyvinperusteltua huttua, tosiharrastajilta hintaa lasketaan, niin aloittajilta ja harrastelijoilta kalakorttivaroja halutaan lisää:...:
Kalastusta helpotetaan oleellisesti kun on yksi lupa käytössä. Itse en näe lainkaan järkevänä vapakalastuksen vapauttamista täällä "takapajulassa".

Jo pelkkä teoreettinen

Jo pelkkä teoreettinen pohdiskelu täällä vapakalastuksen vapauttamisesta jokamiehenoikeudeksi aiheuttaa samanlaista änkyröintiä, mitä vastaan pilkinnän vapauttajat joutuivat taistelemaan vuosikausia.

Vielä ei pilkintä ole tuhonnut, kaikkia kalavesieämme, joten kannattaisikohan änkyröiden hitusen joustaa asenteissaan myös vapakalastuksen osalta.

niin

Onhan se vapakalustuskin neljän yön jälkeen "jokamiehenoikeus" naurettavalla 39 euron hinnalla.
En ymmärrä mikä tässä on joillakin ongelmana, minä ainakin otan silloin kuohuvaa uuden lain kunniaksi.

Selvennettään hieman omaa

Selvennettään hieman omaa tekstiä. Kaverillani maksut alenee entisestä kolmasosaan, ennen hän kalasti kolmen läänin alueella, kävi järvillä, merellä, joella kalassa. Joten hänen mielestään 39 euron lupa on halpa.
Ja selkeyttää lupapolitiikkaa.

Vapakalastuksen vapauttaminen maksuista on ei ole mielestäni järkevää, jos esimerkiksi 10 000-20 000 henkilöä maksaa tuon 39 euron luvan, tekee se lupatuloissa 390 000- 780 000 euroa. Jotain tuolla390 000- 780 000 eurolla saataisiin aikaan. Jos vapakalastus vapautettaisiin, niin jäisi tulot saamatta. Voi myös ajatella, että vapakalastuksen vapauttaminen toisi lisää harrastajia, mutta empä usko, että vapakalastus tai kalastusharrastus lisääntyisi, ei pitäisi olla kynnyskysymys 39 euron luvan maksaminen. Kun noihin kalastusharrastuksen yhteydessä käytettyihin bensoihin menee vuodessa aika monta 39 euroa. Voi pitää änkyrä-känkyränä, mutta tätä mieltä asiasta olen, että vapakalastuksen vapauttaminen ei ole mielestäni järkevää.

Pitkä penni

" Vuonna 2012 kalastuksenhoitomaksuja kertyi yhteensä 5 941 431 euroa. Kun vuosina 2010—2012 kalastuksenhoitomaksun vuosimaksujen suorittaneiden henkilöiden keskimääräinen lukumäärä oli 251 560 ja seitsemää vuorokautta koskevia maksuja suorittaneita keskimäärin 36 106, on kalastuslain 90 §:n mukainen kalastuksenhoitomaksuvarojen vähimmäismäärä 6 290 182 euroa uudella elinkustannusindeksillä tarkistetulla maksulla.

Vuonna 2012 maksettiin 93 517 kpl lääni-kohtaisia viehekalastusmaksuja kalenteri-vuodeksi ja 45 082 kpl seitsemän vuorokauden pituiselle jaksolle. Viehekalastusmaksuja kertyi vuonna 2012 yhteensä 3 027 561 euroa. Kun kalenterivuotta koskevia viehekalastusmaksuja arvioidaan kertyvän vuonna 2014 vähintään 93 000 ja seitsemän vuoro-kauden kalastusjaksokohtaisia vähintään 45 000 suoritusta, kokonaiskertymäksi tulee yhteensä 3 198 000 euroa. Arvioitu vuosi-maksujen suoritusmäärien nousu perustuu viimeaikaiseen kehitykseen maksusuorituksissa."

j

Yllä "hieno" laskelma. Toivon mukaan esim. "mummojen" katiskat saa "järkevän"(v. koskoo kepulia, persuha ei ees ymmärrä ja kokkeliha kattoo vaa rahnoo) ratkasun käytännössä.

Itelle ei oo koskaan tullu

Itelle ei oo koskaan tullu kohdalle semmoinen kalapaikka,missä sais jollain läänin luvalla kalastaa,aina on pitänyt ottaa paikallinen lupa ko.paikkoihin,joten mulle ainakin kalliimmaksi tulee.

Pannaan kaikki verolle.

Pannaan kaikki verolle. Sienestys ja marjastus sekä omien polttopuiden teko omasta metsästä. Ihmiset kävelee ja pyöräilee tuolla ulkona rakennetussa infrassa, laitetaan 50euron vuosimaksu kaikille.

Ja me kaikki voimme hyvin tämän jälkeen,vai?????? :)

Enää vain kolme yötä jouluun

Onneksi ei kalastuksesta tarvitse maksaa "veroa" vain pieni maksu, mikä menee kalastuksenhoitoon ja virkamiesten palkkoihin.
Eikä nämä "omavesi" porukka edes omista niitä kaloja, sillä kaloillahan on evät, ja voivat uida pois;) Tuli vaan mieleen polttopuu ja sieni vertailusta

!

Valitettavasti siitä maksusta menee vain pieni osa kalastuksenhoitoon. Ja sekin hyödyttää vain pientä osaa Suomen vesistöistä. Varsinkin pienet vesistöt ovat kaiken ulkopuolella.

luvan osto ei

Et sitten lukenut...

Lähettänyt Ti, 12/22/2015 - 16:02 käyttäjä tiemu

Et sitten lukenut esitettä tarkemmin...kävelet lähimpään R-kioskiin ja ostat luvan sieltä.
Ei onnistunut ainakaan tänään sillä ilmoitti jotain tietojärjestelmävikaa. Taas saa ruveta suojelemaan sitä kuitti kuin ruununjalokiveä ettei se katoa sillä aikaisempina vuosina tuo MMM tietojärjestelmästä ollut sellainen ettei sieltä nähnyt onko maksun suorittanut vai ei.

Älä vain osta 39e lupaa

Tilaa puhelimella valkoisen miehen eräluvista 39e maksulappu sähköpostiisi.
Sitten jätä maksamatta koko lasku.

Tulosta kuitenkin maksulappu ja näytä maksulappua metsähallituksen lupakyylälle.

Pidä henkkarit mukana ja kerro lupakyylälle innostasi käydä näyttämässä poliisilaitoksella 39e maksukuitti, maksetusta maksusta. "Puoliso kai maksoi kun pyysin" jne.

Ikinä et saa 100e rikesakkoa kun näin toimit.

Lupakyylältä saat muistoksi paperisen näyttömääräyksen.

Osta säästyneillä rahoilla 39e sami duodji käyttötavaraa.

Hyvin pyyhkii

Ei pitäisi olla lamaa Suomen tuhansilla järvillä. On sen verran paljon noita neroja asiantuntijoita kalastuksen parissa. Ainakin kun noita juttuja lueskelee. Toivottavasti ovat yhtä viriilejä uusissa innovaatioissaan työpaikoillaan niin lamat lakkaa alta aikayksikön eikä talous sakkaa ja pakkolaitkin peruuntuvat turhanpäiväisinä.

j

"Kyllä on ihme valitusta jostain aivan naurettavan pienestä maksusta! Ymmärtäisin valituksen jos lupa maksaisi 200€."

Voi vee mikä itku syntyikään, ku isit sai vappaata ja pojuilla hinta nous 5€:lla. Kannattaas miettii...

Ilmasta

Soutumies ei tartte lupaa ja verkot kokee 15v poika,naurettavan edullista ja jopa mukavaa,

En ymmärrä mistä korotuksesta

En ymmärrä mistä korotuksesta nyt puhutaan?
Mulla laskinharrastuksen vuosimaksu puoliskoni kanssa 32e?
16e kpl verrattuna entiseen yhden läänin lupaan ja vielä muut 7e vko lääniluvalla päälle siis lähes ilmasta verrattuna edelliseen?
Maksan VÄHEMMÄN kuin viime vuonna mielelläni, kerrankin on saatu tolkkua johonkin asiaan.
Sopinee juuri sille porukalle joka on vaaleissa päättäjät äänestänyt päättämään.?
Ja oppositiossa vängätään pilkkuja ja sanamuotoja kuten kuuluukin.

Eihän noita munattomien vuosikausien mokia yhdessä vaalikaudessa korjata ja seuraavalla samat mokat tekee seuraava mokaava lauma.
Se on sitä puoluepolitiikan parasta antia.
Oikeisto vetää palkat minimiin ja sitten äänestetään vasemmisto remmiin ja verot maximiin, hyväpä on duunarin elellä juu.....minimipalkan ja maximi verotuksen turvin sossun luukulla vaikka parissa työssä käykin...
Kattomaan ny vaan hyvät ihmiset se itselle sopiva henkilö,vaikka tuo puoluepolitiikka vaan aina tuhoaa kaiken henkilöistä riippumatta useimmiten.
Niin, enhän tarvinnut edes äänestää ja kalastusluvan hinta se vaan halpenee....ja kalavesien tila saattaa jopa parantuakkin jos onni myötä!
Taidanpa äänestää seuraavallakin kerralla samaa...

kalastonhoito maksu

Mitä sitä valittaa, nyt saat kalastaa 39 ekellä koko joen... menkää joelle kalaan esim. veneellä jossa vaihtuu luvan myyjä muutaman kilometrin välein,nyt ei tarvi huolehtia luvista...

Älä lupaa osta: Pidä

Älä lupaa osta: Pidä henkkarit mukana ja sano, että lupa on vaan on lupa kotona/mökillä/autossa.

Saat näyttömääräyksen, joka hyvä sytyke.

Mitään rikesakkoa ei poliisi jouda kirjoittamaan sinulle milloinkaan.

Nauhoita älypuhelimella keskustelu valvojan kanssa, kysy ensin onko valvojalla valtuutus ja voisiko valtuutuksen ja henkkarit näyttää ?

Eli yllytät rikokseen

Eli yllytät rikokseen/rikkomukseen? Aika kova ja selkärankainen jätkä olet. Onko mopokortti jo suoritettu?

Mode voisi poistaa tuollaiset viestit alkuunsa.

Jaa ei nouda kirjoittamaan.

Jaa ei nouda kirjoittamaan. Kel ne vaan jouti aika helkutin monta sakkoa viimekeväänä kirjoittamaan velkuan luvattomille siianonkijoille ihan näyttömääräysten perusteella. Mut siitä vaan koittamaan.

39€/vuosi. Viitsiikö oikeesti joku katsella olkapään yli tommosen karkkirahan takia ja kytätä koska valvoja pamahtaa paikalle.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
me_itaimen: