Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

vähän suhteellisuutta

Voi kauheata, harrastus maksaa 39 euroa vuodessa.
Ihan vain vertailun vuoksi, esim sählykentän vuokra on kellonajasta riippuen 60-110 euroa/tunti, eikä niitä reikäpalloja voi edes syödä;)

Suhteellista.Ymmärrän kyllä

Suhteellista.Ymmärrän kyllä nutinan,sen sijaan en ymmärrä,kun aletaan vertaamaan mitä muut asiat maksaa,se taas osoittaa että finskille voi lyödä minkälaiset maksut tahansa,niin aina löytyy tupauunoja maksamaan,ja jakamaan sen hinnan vaikka 365 päivällä,tai vertamaan välineistön hintaan yms...

Ihme valitusta

Ihmetyttää tuo kalastusmaksuista valittaminen, etenkin kun onkiminen ja pilkkiminen on vapautettu kaikista maksuista. Meillä on siis järjestelmä, jossa kaksi suosituinta kalastusmuotoa on maksuvapaita, alle 18 vuotiaat ja valitettavasti myös 65 täyttäneet omaavat hyvin laajat maksuttomat kalastusoikeudet ja työikäiset saavat pikkumaksulla käyttöönsä valtavan määrän kalavesiä. Sitten taas jos ajatellaan niitä rajoituksia, niin koskivesien kalastusta on pakko rajoittaa rajallisten alueiden johdosta ja vetouistelussakin vaparajoitus on mielestäni ihan paikallaan, se on kuitenkin varsin tehokas kalastusmuoto jos vapoja lisätään. Onko suomalaisilla kalastuksen harrastajilla oikeasti syytä valittaa nykytilanteesta?

Hyvä hinta

Joo, on kyllä ihmeellistä kun tästäkin keksitään valittamisen aihetta, huomattava parannus nykyjärjestelyyn ja halvempikin.. Ei pitäisi prkl olla kova hinta koko vuodesta 39e.
Ajatelkaapas nyt hetkinen ennen kuin tästäkin väkisin valitettavaa väännätte.

Ihan älytöntä

Ei ymmärrä miksi pitää maksaa koko Suomen kalastusoikeudesta, vaikka kalastaa aina vain yhdellä pienellä järvellä. Ainoa syy minulle ostaa lupa on että voi hankkia yksikkömerkit omalle järvelle.

Minä

maksan yle-veroa, vaikka en juuri koskaan katso ylen ohjelmia.
Kai se on kalastusluvankin suhteen sama juttu, että valtio tarvitsee rahaa ja kaikki maksaa.

~

Yle-verohan on myös epäoikeudenmukainen. Suomessa on ihmisiä, joilla ei edes ole televisiota, eivätkä Ylen palveluita Internetin välitykselläkään käytä. Netistä kun löytää paljon parempaakin.
Muuten, itse omakohtaisesti maksan sitä veroa nyt vähemmän kuin aiemmin TV-lupana.

Samoin tämä kalastuksen viehemaksu. Onhan se epäoikeudenmukainen, jos sellaiset joutuvat viehemaksun maksamaan valtion kalastuskortin mukana, jotka aiemmin maksoivat ainoastaan tarvitsemansa kalastuskortin. Eli siis nykykäytännön mukaisesti hienommin sanottuna kalastuksenhoitomaksun.
Minun osaltani tämä uudistus on vuosien toiveiden täyttymys, kun saa vihdoinkin luvan, jolla voi sitä mukana kulkevaa uistinta käyttää, kulkipa sitten muiden syiden vuoksi matkoilla ympäri Suomea missä vain. Tosin tänä vuonna ei vielä ole tullut kertaakaan käytyä kalassa uistinta heittämässä, koska on jatkuvasti ollut ihan oikeita töitä tehtävänä, vaikka luvat on kahdelle hengelle maksettukin. Ja kesä alkaa vähitellen loppua. Mutta ensi kesää odotellaan ja silloin olisi tarkoitus hyödyntää tätä lupaa paremmin. Pilkillehän ei täällä länsirannikolla pääse tänäkään talvena ilmastonmuutoksen takia.
Olen myös tyytyväinen eläkeläisten vapauttamiseen luvasta. Itsekin jonkun vuoden kuluttua eläkkeelle jäävänä tiedän myös, että eläkeläisten toimeentulo on usein hyvin pienten eläkkeiden varassa. Ja kaikkihan me joskus ollaan eläkeläisiä, mikäli sinne asti eletään. Lisäksi eläkeläiset ovat varmasti osaltaan veroja tarpeeksi jo maksaneet. Jokainen vuorollaan.

Pitäisikö olla

Pitäisikö olla kalastuksenhoito vero? Kaikki kansalaiset maksais esim. 25€ veron eikä kenenkään tarvis enään ostaa valtion lupaa...

Luonnon antimista tulisi

Luonnon antimista tulisi saada nauttia ilman mitään veroja tai maksuja. Jos joku kalastaa lajeja jotka eivät tarvitse kalastonhoitoa niin mielestäni ko. maksu on aivan turhaa verottamista. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka ahven tai hauki. Kuka istutettavia lajeja kalastaa niin veloitettakoon häneltä tämä maksu.

Voihan se olla että joku muu käsittää termin kalastonhoito jotenkin muuten.

Kalastus vrt metsästys

Uudessa kalastuslaissa kalastusasioiden organisointi alkaa muistuttamaan aika paljon metsästyspuolen vastaavaa, mikä on hyvä. Nuo puheet kalastuksen muuttamisesta kokonaan jokamiehen oikeudeksi ovat hevon kukkua. Kala, kuten riistakin on rajallinen luonnonvara ja siksi niiden hyödyntäminen edellyttää, että mm. kalastusen kohdistumista ja saalismääriä voidaan seurata, tarvittaessa tehdä rajoituspäätöksiä jne. Uuden lain mukaiset kalatalousryhmät ja kalatalousalueet tarvitsevat rahoitusta ja nykyinen rahoitusmalli on hyvä. Lisäksi rahoista maksetaan omistajakorvaukset vesialueen omistajille Näiden korvausten tarpeellisuudesta voi muuten olla montaa mieltä, mutta välttämättömiä ne ovat. Jo aikanaan läänikohtaisia lupia säädettäessä todettiin, että yksityisen kalastusoikeuden käyttäminen edellyttää vesialueen omistajille maksettavia korvauksia. Se että kortin maksaa nimenomaan kalastusta harjoittavat henkilöt on pelkästään hyvä asia, määrärahat eivät tällöin häviä yhdellä nuijan kopautuksella valtion budjettineuvotteluissa.

Niin se vaan on ettei

Niin se vaan on ettei ilmaisia lounaita ole.

Mitenhän joku voi kuvitella saavansa kaiken joltain "valtiolta" maksamatta valtiolle mitään.
Se valtio kun ollaan sinä ja minä ja sen verorahan myös tekee samat tyypit loppupelissä.
Siis minun kalat sinun maksu.??? Meidän rahoista. Sosialismi on kaunis ajatus silloin, kun se toimii. Sais vaan toimia useammin.

Kyllähän kaikilla pitää kivaa olla ja saa tehdä mitä lystää kunhan ei homovastaiseksi ilmottaudu jne...johtaa vielä pahempaan tilaan kalastuksen suhteen kuin edellisen hallituksen mokat valtion taloudelle......

Maksu on ok. Ja summakin siedettävä elipä sossun tuella tai ei.

Anonyymin aiempi vertaus

Anonyymin aiempi vertaus "valtiolle maksamattomuuteen" on kyllä kaikessa lapsellisuudessan melko ontuva.

Ikäänkuin valtio omistaisi luonnon, tai oikeuden nauttia siitä?

Ja edellinen jo palauttikin lapsuksen maanpinnalle, veroilla todellakin kustannetaan vaikka sun mitä. Suomessa olisi varaa jopa kokonaan lopettaa kaikki kalastusmaksut. Vastaava summa saadaan jättämällä vaikka muutama mamu ilman tukea.

Muutenkin taitaa kuitenkin jokaista meitä ympäröivät asiat aika lailla 90-100% "ilmaisia". Vai olisiko oikein että meiltä kerättäisiin vaikka tienkäyttömäksut myös kävelijöiltä ja pyöräilijöiltä? Näköveroa kaikilta joilla on silmät, muutenhan he varastavat valtiolta ihastellessaan ILMAISEKSI valtion rakennuttamia rakennuksia. Muutetaan koulut maksullisiksi, mikesi vaikka hengittäminenkin. Marjanpoimintakin on järjettömän halpaa valtiolta varastamista...

Vai oisko sittenkin niin, että tässä maassa on ilmaisia lounaita. Miksei Onkiminen, pilkkiminen ja vieheklastus nyt vaan voisi olla verotuksen ulkopuolella.

Kyllähän kalastuksen yleisen harrastuneisuuden lisäämiseksi ja totaalisen turhan byrokratian vähentämiseksi olisi ollut ihan sama vapauttaa myös viehekalastus jokamiehenoikeudeksi. Suomi on viimeisiä Euroopan maita jokä änkyröi tällaista vastaan. Muualla on vähissä kalavesissä enemmän kalastajia, ja silti vapakalastus on jokamiehenoikeus. Ihmeellistä että näinkin kalarikkaassa valtiossa pitää miljoonia euroja tuhlata jonkun typerän maksujärjestelmän luomiseksi ja ylläpitämiseksi.

Tosiharrastajilta olisi maksua voitu kerätä, jos sellaista nyt pitää tehdä.. Itseni kaltaisille kalastajille on varmaan aika sama onko maksu 20 vai 200 euroa. Ja se vajaa 200 000 monella vapaa / pyydyksillä kalastavaa osaa sen maksun maksaa ilman turhia "uusia ja hienoja" maksutapoja. Jos tällainen keinotekoinen vero halutaa kerätä, turha sillä on työllistää 60 valtion virkamiestä "kalastonhoitomaksujärjestelmän ylläpidossa". Yksi nettisivu tai raksi veroilmoitukseen voisi olla ihan riittävä...

Jep, siksipä tuo on hyvä

Jep, siksipä tuo on hyvä ettei ole kalastusvero nimeltään.
Ja OT
Todellakin on liikaa niitä jotka isosti jättää veronsa maksamatta ja tuotot mrd luokan suuruisina muille maille täysin laillisesti tietenkin maksamatta centtiäkään veroja.

Nykymalli parempi tai mikä olisi huonompi kuin veroluontoinen eli maksettu raha ilman korvamerkintää...kadotettuna kenties vielä pahempaan byrokratiaan?

pölhölässä eletään

Suomalainen systeemi on sellainen että luodaan kaikkia tämmöisiä järjestelmiä joita varten sitten tarvitaan taas tuhansia ja tuhansia virkamiehiä, koska mikään järjestelmä tässä kekkoslovakiassa ei pyöri ilman virkamiehiä. Ja kaikkeen tarvitaan virkamiehen lupa ja virkamies valvomaan. Koskee ihan kaikkea tässä maassa. Jos meillä ei olisi tällaista systeemiä niin sitten ei olisi myöskään suojatyöpaikkoja näille puoluekortin omaaville.

Nykypäättäjä kun vielä on niin saakelin tyhmä ettei se osaa ajatella omilla aivoillaan vaan kaikkiin päätöksiin tarvitaan tuhansia tunteja asiantuntijatyötä ja lausuntoja. Ja se vasta maksaakin, varmaan saman verran kun näiden turhien virkamiesten ylläpito.

Mihinkä tuota virvelilupaa

Mihinkä tuota virvelilupaa tarttee jos kalaan haluaa?
Ongella tuo saalis on varmaan mittavampi kuin räsäsellä tai rapalalla pyydettäessä?
Syöttiongella saa melkosen varmasti osaava onkija ennemmän päivässä sumppuun painoa kuin räsäsellä samasta vedestä.

Ihme kitinää moisesta summasta joka ei ole pakollinen ,jotta ruokakalaa voi pyytää.
Periaate änkyröinniksi tuppaa menemään tämäkin keskustelon taso, mutta antaa mennä vaan.
Hauska nähdä kuinka mukavasti lämmittää kansalaisia noinkin merkityksetön asia jos vaikka maailman rauhaan vertaa😃!
Onnellinen, ken on sammunut kukkiin, uskon maailman rauhaan ja joulupukkiin (Juice vainaa)

Vai viimeisiä Euroopassa?

"Kyllähän kalastuksen yleisen harrastuneisuuden lisäämiseksi ja totaalisen turhan byrokratian vähentämiseksi olisi ollut ihan sama vapauttaa myös viehekalastus jokamiehenoikeudeksi. Suomi on viimeisiä Euroopan maita jokä änkyröi tällaista vastaan."

Tämä on melko paksua paskapuhetta. Suomessa on Euroopan laajimmat yleiskalastusoikeudet. Muutamissa maissa kalastus on vapaata merialueella, mutta kaikki sisävesialueet edellyttävät vesialueen omistajan luvan. Sitten taas vaikkapa Välimeren rantavaltioissa lupamaksut peritään myös merialueen kalastuksesta. Eihän tuota tarvitse kuin mennä Norjaan tai Ruotsiin, niin yleiset kalastusluvat puuttuvat kaikilta sisävesiltä. Ei kannattaisia huudella, jos ei vaivaudu ottamaan asioista selvää.

Niin Ruotissa kuin

Niin Ruotissa kuin Norjassakin saa meran rannalta kalastella ihan vapaasti.

Samoten mm. Belgian ja Hollannin rannikko ja suistoalueiden rannaltakalastus. Meribassia käyn kalastelemassa näissä säännöllisesti. Norjassa ja Ruotsissa myöskin vuosittain.

Itä-Euroopassa ei pahemmin lupa-asioita viitsitä edes rakentaa, hieman epäilen tuota sepitystä "välimeren valtioista", semmosta touhu siellä, jotta rannalta kalastukseen tuksin jokaisessa lupia vaaditaan.

Mutta pointti on Suomen änkyröinti ja turhan byrokratian lisääminen yleisen kalastusharrastuksen kannalta. Ottaen huomioon miten valtavat sisävesisalueet meillä on, ei luulisi liian suuri takaisku myös viehekalastuksen laittaminen onginnan ja pilkinnän rinnalle. Nykyinen Onginta ja pilkintä on jo niin hieno asia maassamme, jotta näkisin hienona saman jokamiehenoikeuden koskettavan myös viehekalastusta.

Ei marjastuksesta ja retkeilystäkään makseta korvauksia maanomistajille, vaikka tuhot ovatkin paikoin suuria. Miksi ihmeessä onginnasta tai vapakalastuskesta pitäisi valtion jotain kartuttaa?

Tulee mieleen tuosta änkyröinnistä ajat kun pilkkimistä yritettiin vapautaa jokamiehenoikeudeksi. Vesienomistajat olivat varmoja, jotta kuhakannat ja vaelluskalat tuhotaan sukupuutton jos pilkille pääsee kuka vaan. Pilkkiminen oli silloin kuulemma paljon tehokkaampaa ja vaarallisempaa kuin esimerkiksi uistelu.

Nyt änkyrät ovat unohtaneet pilkkimisen pahuuden ja kuulemma se viehekalastus on se kaamea vesien tuho josta jokaisen kuuluu kyllä jotain valtiolle maksaa.

Hyvät on kalavedet norjassa

Hyvät on kalavedet norjassa ja ruottissakin, jopa suomea paremmin hoidettu?
Juu, olisihan tuo onnellista jos saatas vielä enemmän hyvää aikaan noilla kerätyillä hoitomaksuilla.

Paremmin on kalaa mulle tullut yksityisten omistamista vesistä kuin valtion yleisistä keskimäärin. Kukkarolle käy tietenkin vähä enemmän, mieluusti maksan summan ollessa laatuun nähden kohtuullinen.
Lohensouduissa ym. On hinta laatu erot melkoisia ja rahastus naurettavaa paikoitellen minun mielestä ja ihan sama mulle mitä muiden mielestä.

Näyttäs olevan enemmistö kalastuksenhoitomaksuun tyytyväinen tai pitää sopivana äänestyksen suhteen.
Demokratia on puhunut ja karavaani kulkee koirat haukkuu....
Politiikot tyytyväisiä äänimäärän ollessa positiivinen jne.
Ei muuta ku kiltisti pulittamaan kalastuksenhoitomaksu jos ei ikä salli vapautusta ja pelkkään pilikkiin tai onkeen tarttuvaan proteiiniin tyydy😎!
Onnea ja menestystä niille lupamaksutta kalastavillekkin vuodelle 2016 ja niin paljon, että riittää!

Hyvät on kalavedet norjassa

Hyvät on kalavedet norjassa ja ruottissakin, jopa suomea paremmin hoidettu?
Juu, olisihan tuo onnellista jos saatas vielä enemmän hyvää aikaan noilla kerätyillä hoitomaksuilla.

Paremmin on kalaa mulle tullut yksityisten omistamista vesistä kuin valtion yleisistä keskimäärin. Kukkarolle käy tietenkin vähä enemmän, mieluusti maksan summan ollessa laatuun nähden kohtuullinen.
Lohensouduissa ym. On hinta laatu erot melkoisia ja rahastus naurettavaa paikoitellen minun mielestä ja ihan sama mulle mitä muiden mielestä.

Näyttäs olevan enemmistö kalastuksenhoitomaksuun tyytyväinen tai pitää sopivana äänestyksen suhteen.
Demokratia on puhunut ja karavaani kulkee koirat haukkuu....
Politiikot tyytyväisiä äänimäärän ollessa positiivinen jne.
Ei muuta ku kiltisti pulittamaan kalastuksenhoitomaksu jos ei ikä salli vapautusta ja pelkkään pilikkiin tai onkeen tarttuvaan proteiiniin tyydy😎!
Onnea ja menestystä niille lupamaksutta kalastavillekkin vuodelle 2016 ja niin paljon, että riittää!

Eipä tuosta maksun suurusta

Eipä tuosta maksun suurusta täällä kitistykään, toivotaan vuodelle 2016 myös sisälukutaitoa harveneville kalakomin aktiiveille, ja ymmärrystä eritoten ylläpidolle. Toivottavasti jatkossa myös ylläpidon aatteen vastaiset mielipiteet olisivat sallittuja...

Tuo maksu hautautuu valtion pohjattomaan kassaa, eikä sillä ole kalavesien hoidossa oikeastaan mitään roolia. Kuten edellä kirjoitettajakin on todennut, yksityisvesillä ja erityiskohteilla ne parhaiten hoidetut vedet löytyy.

Olisi hienoa nähdä veilä jonain uutena vuotena Suomi, joss ei vapakalastjat tai pilkkijät aiheuttaisi niin hirvittävää kateutta tai änkyröintiä. Jos joku haluaa mökkilaituriltaan onkia tai jigistellä savuahvenia, soisi sen hänelle suotavan.

Pointti oli?

"Hyvät on kalavedet norjassa ja ruottissakin, jopa suomea paremmin hoidettu?"

Totta, monesti ovat. Syykin on selvä, omistajat myyvät luvat ja pistävät rahan taskuun. Se antaa motivaatiota pitää vedet kunnossa. Suomessahan esimerkiksi järvien kalaston hoitoon ei ole mitään mieltä panostaa, kun kalastus tapahtuu yleisluvilla.

"Niin Ruotissa kuin Norjassakin saa meran rannalta kalastella ihan vapaasti.

Samoten mm. Belgian ja Hollannin rannikko ja suistoalueiden rannaltakalastus. Meribassia käyn kalastelemassa näissä säännöllisesti. Norjassa ja Ruotsissa myöskin vuosittain."

Niin kuin edellä totesin, niin merialueen kalastus on monessa maassa vapaata, mutta entäpä sisävedet, joissa suurin osa Suomen kalastuksesta tapahtuu? Toisakseen Suomessakin on pilkkiminen ja onkiminen vapaata, myös merialueella. Etelä-Euroopan osalta on omakohtaista kokemusta Kanarialta, Portugalista, Kroatiasta ja Espanjasta. Ainakin kaikissa näissä maissa luvat vaaditaan ja kalastus on muutenkin melko rajoitettua. Norjassa ja Ruotsissa olen kalastanut paljon. Sisävesillä lupien saaminen on välillä salapoliisityötä.

39 euroa ja mitä sillä

39 euroa ja mitä sillä oikeasti saadaan aikaan tai ei saada olisi minunkin mukava tietää?
En ole koskaan vaivautunut asiaa pohtimaan vaikka köyhä olenkin maksellut "huvikseni " ja hyvää tarkoittaen pois ,niin kaipa noista rahojen käytöistä jossain joku budjettilaskelma on olemassa.
Tiedä sitte riittääkö saitilla sivut ko kohteita varmaankin piisaa...
Laittaa tulemaan ken noista jaksanut selvää ottaa.
Helepottashan tuo puolueeton tieto ja faktaakin jos mahtollista sais olla.
Siitäpä sitte pohtimaan miltäs nyt tuntuu😎!

Kalakannan hoitovelvoitteet 2

Kalakannan hoitovelvoitteet 2.9 miljoonaa näytti valtionkonttorin budjetissa
2015 varatun, mutta mihin sitte sieltä meneekin.....
Ja voisiko saman rahan saada revittyä/siirrettyä/lopetettua jostain muusta tärkeästä.
Vesien käytön ja kunnostuksen velvoite tais pyöriä 12 millin kieppeillä, lieneekö sitten kalaston hoitoo se vesien hoito vielä osittain myöskin.
Aika pienihän tuo summa on ja paljon hoidettavia vesiä.....
Huutaa paljon lisää.... jotta kaikilla olis kivaa varmaankin.
Nämä siis valtion konttorin tiedoista googletin ajankuluksi....jotta joku pääsee sanoo ettei se nyt taaskaan noin menny jne😉!

Kun verrataan tuota moneen

Kun verrataan tuota moneen muuhun, aika mitättömistä summista puhutan.

Ei pilkinnän vapauttaminenkaan romahduttanut korttituloja, niin miksi viehekalastuksen vapauttaminen romahduttaisi valtion talouden?

Kalastusharrastuksen lisääntyminen johtaisi yleisen liikkuvuuden ja hyvinvoinni kasvuun. Kannattaakohan nyt repiä pennosia väärästä paikasta?

Lupatulot samassa opiksessa

Lupatulot samassa opiksessa noin 9,5 miljoonaa 2015!
Onhan tuossa kalastuksen hoitoon varattu hiukan vähemmän kuin maksuilla saadaan kerättyä?
Ettei vaan olisi liian helppoa niin pitäs nyt selvittää edelleen mistä erotus saadaan? "Hallinnolliset kulut" vai mikä lie valistustyö vie loput ku hoitokulut noin kolmasosa kerätystä hoitomaksusta😳??

Saapihan nuo muksut onneksi

Saapihan nuo muksut onneksi aloittaa kalastelun maksutta , kuten myös useimmiten kalastella yksityisiiläkin vesillä vanhemman lupaan ja vanhemman kiintiön puitteissa ja päästä harrastuksen pariin kohtuu sujuvasti.
Mato onginta on usein ensimmäinen askel vapakalastukseen jja sekin jokseenkin helppo aloittaa.
Kaipa se 10 miljoonaa on kuitenkin liikaa sijoitettu virvelöinnin vapauttamiseksi pähkäilee päättäjät , joita viisaudessamme tai tyhmyyttämme on tullut hommaan valittua.
Minusta nykyinen parempi kuin edellinen, hoitobudjetti vois olla 2/3 osaakin tuosta kerätystä maksusta 1/3 sijaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
k_iski: