Mitä mieltä 2016 kalastonhoitomaksun 39€ vuosihinnasta?

Kommentit

Kyllä, kalastuksenvalvojien

Kyllä, kalastuksenvalvojien "kulukorvauksiin", toimielinten kokouspalkkioihin ja kulukorvauksiin. Mainosten painattamiseen ja nettisivujen ylläpitoon. Rahan tarvettalöytyy jo kalastusaluetasolla valtavasti.

Luvanmyyntikuluista nyt puhumattakaan.

Olisivat nostaneet samantien kahteen sataan, niin jotain riittäisi kalastonhoitoonkin.

Ok

Sopiva hinta. Itsellä jää nettoa n. 50 e, ihan ok bensa rahat.

j

Ihan perseest. Ei yhen katiskan tai iskukoukun pitäminen voi mitenkään olla ton väärtti ko niist kuiteski joutuu maksaan osakaskuntamaksun viel lisäks. Miks pitää maksaa 100.000 hörhön takii tuplat entiseen.

j

Lisäys edelliseen. Tuo älytön korotus koskee lähes 2 milj. kansalaista, repikää siitä. Te köyhälistö virppailijat, ja nauttikkaa ny v*tusti saamastanne about 150€:n tulonsiirrosta mummoilta.

Perseen silmä!

Monipa ei ole mitään läänilupia tarvinnut, kun kalastavat pelkästään koski -ja virtapaikoissa, jonne pitää maksaa oma lupansa. Toisten halpuus on toisten perseestä revitty melkein tupla korotus.

Ei sen noin pitänyt mennä

Ymmärtääkseni 35 euroa olisi tuo koko maan kattava viehekalastuslupa. joka sisältää myös sen kalastuksenhoitomaksun. Mutta kai siihen tuli sitten pakolais korotus.

Halpa

Todella ok hinta joka ei tee kipeetä kenellekkään, oli duunissa tai ei.

Eläkeläiskorotus

"Ymmärtääkseni 35 euroa olisi tuo koko maan kattava viehekalastuslupa. joka sisältää myös sen kalastuksenhoitomaksun. Mutta kai siihen tuli sitten pakolais korotus."

Se on kylläkin eläkeläiskorotus, koska eläkeläiset vapautettiin maksusta. Muut sitten maksavat senkin osuuden.

Järjetön hinta mökkiläiselle

Järjetön hinta mökkiläiselle YHDEN katiskan pitämisestä juhannuksen aikana.

2 miljoonaa Suomalaista kalastaa keskimäärin 4 kertää vuodessa, alle tunnin kerrallaan. Välineisiin laitetaan vuodessa keskimäärin alle 5 euroa. Saattaa jäädä luvat nykyään monelta maksamatta.

Kyllä rahastetaan, muualla Euroopassa on vapakalastus pääosin maksutonta (merellä), vaikka populaa moninkertaisesti.

Ainakin jokamiehen kalatusharrastusta ollaan nyt ajamassa kovalla kädellä alas. Tosiharrastajalle hinta tosin on halpa.

Se luvan hintahan nousi sille

Se luvan hintahan nousi sille yhden katiskan mökkiläiselle kokonaiset 15e, jolla saa sitten kalastaa aika paljon laajemminkin.

Kalastajista suurin osa on kuitenkin vapakalastajia.

Lopettakaan nyt se kitinä ja jättäkää ne kolme olutta ostamatta.

Katiska

Ei millään pahalla, mutta lähtökohtaisesti voidaan kyllä sanoa, että eivät ne mökkiläiset ole tähänkään päivään mennessä pääosin mitään lupia sitä laiturin kupeelle paiskattua kanaverkkohäkkiään varten hankkineet. Mökin mummot vielä vähemmän...

Siipeilijät

Laitetaas tohon samaan maksuun mukaan virta ja koskipaikkojen maksut, niin olisi tasapuolista. Tästäpä alkaisi armoton kitinä... Hyvä huudella, että on halpaa kun toiset maksaa puolesta.

Lupatulot pysyvät entisellään

Lupatulot pysyvät entisellään, mnaksajat vähenee rajusti.

Outoa että juuri Suomessa, tuhansien järvien maassa, pitää tällaisia keinotekoisia maksuja väsätä. Lääniä meillä kyllä riittäisi kalastella, ja nykyiselläänkään ei maksusta kalastonhoitoon mene juuri mitään.

Kipeä paikka keskivertokalastajalle, joka kalastaa alle neljä tuntia vuodessa. Onneksi sentään eläkeläiset ja lapset vapautettiin maksuista.

Eläkeläiset

Itse asiassa eläkeläisiä ei vapautettu maksusta, vaan 65 vuotta täyttäneet. Nyt sitten sairauseläkkeellä olevat ja todella pienituloiset 40+ ikäryhmän pitkäaikaistyöttömät, joiden työllistyminen on aika toivotonta, maksavat enemmän, jotta esimerkiksi 10 kertaa enemmän tienaavien eläköityneiden johtajien ei tarvitse.

Mitä tulee omaaan kalastukseeni, niin ostan pääosin erityispaikkojen lupia, tai kalastusaluekohtaisia, mutta pidän silti hintaa sopivana, tosin 35 euroa olisi ollut periaatesyistä vielä sopivampi.

...

En tiedä onko hinta kohdallaan, korkea vai edullinen.
Jos kalastukseni jää samalle tasolle kuin tämänkin vuoden puolella.
Maksoin oman ja emännän kalastuksenhoitomaksut ja lisäksi läänikohtaisen viehelupamaksun, yhteensä yli satasen. Ja nyt sitten vuosi alkaa olla lopuillaan, emmekä ole käyneet kalassa ainuttakaan kertaa.
Sehän on tietenkin henkilökohtainen syy, kun ei kerta kaikkiaan ole ollut aikaa. Mutta eipä oikein ole paikkaakaan lähellä.
Jos nyt maksan ensi vuodesta samat luvat, pääsen hiukan halvemmalla, mutta jos kalastuskertoja on yhtä monta, eli ei yhtään, onko tuo sittenkään niin kovin edullista?
Mutta ei auta, oma vika tämä. Pidän uudistuksesta, olisin sen kuitenkin halunnut jo kauan sitten ollessani nuori jolloin oli aikaa harrastuksillekin.
Koko maan kattava on hyvä siinä mielessä, että autossa voi kuljettaa kalastusvälineitä mukana muista syistä liikkuessaan ja kalastaa hyvän paikan tullen ympäri maata.

halpa on, valitettavasti ei

halpa on, valitettavasti ei vain koske yli 65v kuten alkujaan oli tarkoitus. Voisi helposti maksaa kympin enemmänkin. Tyytyväisenä maksan, kun voi kalastaa nyt koko suomessa. Erittäin halpa harrastus.

Harrastajillehan tuo on

Harrastajillehan tuo on halpaa.

Mutta kun suurin osa kalastajista ei ole minkäänlaisia kalastuksen harrastajia. Maksavat luvat jos sattuvat käymään kalassa, ja jos käyvät jää se enintään muutamaan kertaan vuodessa.

Kalliiksi käy, kun mökkeilevä joutuu örrykkänsä kanssa liki satasen maksamaan parin tunni huvista.

Eiköhän siellä ole viikko- ja

Eiköhän siellä ole viikko- ja jopa päiväluvatkin tulevaisuudessa niille jotka kalastaa vain muutaman tunnin.

Lopettakaa nyt toi lapsellinen valitus ja hankkikaa oikeita töitä.

http://www.eraluvat.fi

http://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat-2/kalastonhoitom...

Kalastonhoitomaksu korvaa vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut.Kun kalastaja maksaa uuden kalastonhoitomaksun, hän voi kalastaa yhdellä vavalla kaikilla vesialueilla, joilla entisillä läänikohtaisilla maksuilla sai kalastaa.

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18‒64-vuotiaat kalastajat. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastaa pelkästään pilkillä tai mato-ongella. Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 39 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 12 eurolla tai vuorokaudeksi viidellä eurolla.

Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, kohdekohtaisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai lohikala- ja siikapitoisissa virtavesissä. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa.

Kalastonhoitomaksun maksavat myös 18‒64-vuotiaat pyydyslupakalastajat ja vetouistelijat.

No eipä tämä töistä ota

No eipä tämä töistä ota kiinni, palkkakin ylittää keskiverto palkansaajan reippaasti sekä puolisolla että itsellä. Tohtorintutkintoa, yhteiskunnalisia ansioita ja luottamustehtäviäkin löytyy. Nämä tuntuvat täällä kalakomin palstalla aina jollekin merkitsevän jotain?

Ihmetyttää nämä oman elämsä sankarit, jotak heti kuvittelevat pienen kritiikin tulevan aina jonkun yhteiskunnan väliinputoajan suusta. Vissiin heijastavat omaa pientä irtiottotaan.

Varallisuudestani huolimatta en pidä maksusta, joka ajaa vääjäämättä satunnaisia kalastelijoita pois harrastuksen parista. Melkein jokaiselta mökkiläiselta joku virvelinraato kaapista löytyy, jolla mökkiläinen tai vieraat ovat muutaman kerran kesässään ovat käyneet kalassa. Nyt jo ennestään monelle liian kova maksu lähes tuplautuu. ITsekin jaellut vanhoja virveleitä vaikka kuinka monelle tutulle, ja epäilen jotta nyt viimeistään jäävät jonnekin pölyttymään.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Varmistus
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
_irjolohi: