Vuoden kalastusopas on Otto Blomqvist

Vuoden kalastusopas Otto Blomqvist

Otto Blomqvist yhdistää kalastusopaspalvelut ja nuorisotyön.

Arvovaltainen, kalastusalan eri toimijoista koottu raati on valinnut vuoden kalamiehen ja kalastusoppaan vuodesta 2000 alkaen. Huomionosoitukset myönnetään tärkeästä työstä suomalaisen kalastuskulttuurin eteen. Vuoden valintaraadin kokoaa Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura SKES ry.

Vuoden 2018 kalastusopas on pälkäneläinen Otto Blomqvist, jonka kotivesiä ovat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen koski- ja järvireitit. Otto Blomqvist on innovatiivisesti yhdistänyt tärkeän lastensuojelu- ja nuorisotyön kalastukseen. Blomqvist toimii lastensuojelun ammattilaisena ja kalastusoppaana, ja siten hän pystyy molempia taitojaan yhdistämällä luomaan palveluita, joita Suomessa vain harva kykenee tuottamaan.

Otto Blomqvistin innostava ote kalastusoppaan työhön ja pedagoginen ammattitaito ovat oiva yhdistelmä lapsia ja nuoria kohdatessa. Hänen liikeideansa ”Kalastus voimavaraksi nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä” voitti Suomen kalastusmatkailun innovaatiokilpailun vuonna 2012. Otto Blomqvist tunnetaan myös taitavana perhokalastajana ja perhonsitojana.

Vuoden kalamies on Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Lauri Urho. Hän on tehnyt runsaat kolmekymmentä vuotta arvokasta tutkimustyötä kalojen, erityisesti kalantuotannon perustan – kalanpoikasten parissa. Urho on tuonut asiantuntevasti ja kansantajuisesti esille ympäristömuutosten vaikutuksia kaloihin, kalakantoihin ja kalastukseen.

Viime vuosina Lauri Urho on tutkinut varsinkin haitallisten vieraslajien, mustatäplätokon ja hopearuutanan, levittäytymistä ja runsastumista Suomen vesissä. Lauri Urhon kirjallinen tuotanto on laaja ja kunnioitettava. Hänet tunnetaan myös taitavana ja sinnikkäänä vähemmän tunnettujen lajien kalalajien pyytäjänä.