Uusi kaikille avoin AhvenLiiga-kalastuskilpailu

Syysahven-liiga on kaikille avoin kalastuskilpailu, joka kestää kolme viikkoa ja huipentuu finaaliviikonloppuun. Kilpailualueena on koko Suomi. 
 
Kilpailun järjestää PikeMasters-ohjelmastaan tunnettu Canal Outdoor ja yhteistyössä on ruotsalainen kumppani, joka on järjestänyt TheBig5-konseptilla kalastuskilpailuita usean vuoden ajan. Kilpailussa kalastetaan viittä mahdollisimman pitkää ahventa. Sponsoreina on kalastusvälineliike Ruoto, elektroniikkavalmistaja Garmin ja kalastustuotemerkit Westin sekä Headbanger.

Suureen ahveneen keskittyvä kalastus on nouseva trendi aktiiviharrastajien keskuudessa. Suomessa on opittu kalastamaan isoa ahventa.

 
Joukkeessa voi olla kolme kilpailijaa, jotka voivat kalastaa yhtä aikaa tai yhdessä. Tiimi voi siis halutessaan levittäytyä eri puolelle Suomea kalastamaan. Tämä on uudenlainen lähestymistapa kalastuskilpailuun, minkä ansiosta matkustusaikaa säästyy ja joukkueen jäsenten on mahdollista koluta yhä useampia vesiä. Kukin joukkueen jäsen voi panostaa kalastusaikaa juuri sen verran, kun resurssit antavat myöten.
 
“Uskon, että tulevaisuudessa vastaavanlaiset kalastuskilpailuformaatit tulevat yleistymään. Tässä mallissa kalastajien ei tarvitse käyttää aikaa uusien vesien treenaamiseen, vaan he voivat keskittyä kotivesiin, jotka tuntevat parhaiten.”, kertoo Markus Tandefelt, joka on yksi AhvenLiigan järjestäjistä.

Markus Tandefelt tunnetaan ruotsalaisen Fly vs Jerk -kalastusohjelman yhtenä kilpakalastajana, joka kalastaa perholla. Ohjelmasarjassa kalastetaan haukea, mutta toisinaan ahvenet ottavat myös perhoon. Markuksen suurin ahven perholla on 42 senttiä.

 
Markus uskoo, että voittajan tulos tulee olemaan kova. Hän arvelee, että viiden suurimman ahvenen keskimitta saattaa kohota jopa 47 senttiin. Sen mittaiset ahvenet ovat jo reilusti yli kilon. Tällaiseen tulokseen on mahdollisuus lähes missä kolkassa Suomea tahansa. Isoja ahvenia saadaan niin Ahvenanmaalta kuin Lapista.
 
“Oma kilpailustrategiani saattaisi olla sellainen, että tekisin kolmen viikon aikana yhden reissun pohjoiseen, jossa kalastaisin järviä ja jokia. Tämän lisäksi tekisin lyhyitä reissuja etelässä tutuilla mökkivesillä.”, kokeneena kilpakalastajana tunnettu Markus pohdiskelee.
 
AhvenLiigan säännöt ja osallistuminen tapahtuu osoitteessa: www.thebig5.fi Osallistuminen maksaa 29 euroa / henkilö.


Joukkue AhvenLiiga By PikeMasters sijoittui sijalle 8. jigicupin Daiwa Prorex -kisassa Lohjalla. Joukkueeseen kuuluivat kalastusmatkailuyrittäjät Ari Paataja ja Kari Koivisto sekä Petri Parvinen (kuvassa), joka on yksi PikeMastersin ja AhvenLiigan taustalla olevista henkilöistä.