Sukelluskalastuksen Euro-Afrikan mestaruus 2015

Sukelluskalastus Espanja

Cadiz, Espanja

Syyskuun alussa pidetyt sukelluskalastuksen suurkisat olivat Suomalaisittain onnistuneet: sijoituimme maana 9. ja täytimme siten asetetun tavoitteen. Yksilökisassa Suomen Matti Pyykkö oli Pohjoismaiden paras ollen sijalla 16. 
Omaan suoritukseeni olin todella pettynyt. Olin 26. sijalla. Tavoitteeni oli 15 kärki ja valmisteluissa löysin erittäin hyvin kalaa. Toki kalan löytäminen valmisteluissa on yleistä ja on myös yleistä että tilanne muuttuu täysin kisa päivänä kun 50 venettä pärähtää alueelle. Tällä kertaa luulin tilanteen olevan toinen, sillä löysin apureideni Jukka Rapon ja Philippe Chapuisin kanssa kaloja luolista. Luolissa lymyäviä kaloja pidetään vapaassa vedessä nähtyjä kaloja varmempina. Pidin etenkin kahta todella huikeata luolaa hihassa lymyävinä ässinä. Kisapäivät olivat kuitenkin erittäin vaikeita, sillä paikka toisen jälkeen oli tyhjillään kalaa ja sain vain yksittäisiä kaloja. Sain lopulta 7 kalaa per päivä, mikä toki auttoi nostamaan maamme 10 parhaan joukkoon.

 
Espanjalaiset dominoivat kisaa ja saalistivat 20-30 kalaa päivässä. Kroatialaiset ja Portugalilaiset olivat heti heidän kannassaan. Nämä urheilijat ovat useimmiten ammatiltaan sukelluskalastajia ja kalastavat samoja lajeja kotimaassaan. Heillä on lajikohtainen vainu kohdallaan ja reagoivat heti jos aavistavat olosuhteiden muuttuneen. 
Erittäin hyvin järjestetyt kisat olivat hieno kokemus! Tässä lajissa kalastajien välinen veljeys on kansainvälistä, eikä sillä ole merkitystä oletko Espanjalainen ammattilainen ja maailmanmestari vai Suomalainen lahnajamppa, aina löytyy yhteinen sävel ja puheenaihe: mitä, missä ja etenkin miten iso!

Teksti ja kuvat:
Sukelluskalastaja Kim Jaatinen joukkueineen.

Kamera: Garmin Virb XE.
Kuvat ovat irroitettu videomateriaalista.