PikeMasters 2020 joukkueet

PikeMasters 2020 joukkueet

Team Abu

Antti Heinonen (60v) vasemmalla ja Jani Haavisto (31v) oikealla. 
 
Antti on yksi Suomen (ja hieman Ruotsinkin) haukiskenen näkyvimmistä persoonista, joka kalastaa pelkästään haukea. Tavoitteena on aina iso hauki ja menetelminä raskas heittokalusto ja isot vieheet. Itse kalastuksen lisäksi intohimona ovat Abun välineet, joista hän tietää pienetkin yksityiskohdat ja osaa myös huoltaa keloja kellosepän tarkasti.
 
Antti asuu Kauniaisissa ja Hangossa. Hänen kalastus keskittyy Hangon vesien lisäksi Tammisaareen ja Porvoon sekä Loviisan vesille. Suomen kalavesien lisäksi hän kalastaa haukea myös Ruotsissa ja Saksassa. Siviilissä hän on innokas amerikkalaisen jalkapallon kannattaja ja hän on tehnyt pitkän uran rahoitusalalla.
 
Jani Haavisto on kotoisin Vaasasta ja hän on kokenut kilpakalastaja sekä hänellä on kokemusta myös kisojen järjestäjänä. Jani on tehnyt ennakkoluulotonta työtä kalapaikkojen etsimisessä läntisellä kivikkoisella merialueella. Hauen lisäksi hän kalastaa ahkerasti myös ahventa ja hän puhuu Suomen hyvien ahvenpaikkojen puolesta. Erityisesti hän kehuu Vaasan seudun suurahvenpaikkoja ja uskoo ahvenenkalastuksen olevan nouseva kalastuksen trendi. Siviilissä Jani on innokas urheilija ja hän työskentelee vaasalaisessa Kurre-nimisessä kalastusvälineliikkeessä.
 
Team Gator Finland
Alexander Lexen vasemmalla ja Mika Mujunen oikealla.

Hauenkalastuksen rinnalla espoolainen Mika jigaa ahventa ja kuhaa. Hän vastaa Gator tuotteiden jakelusta Suomessa. Ruotsissa asuva Alexander on puolestaan innokas perhokalastaja ja on Gator-tuotemerkin takana. Katso Team Gator Finlandin esittelyvideo.
 
Team Garmin
Tomi Tikkanen vasemmalla ja Jani Karonen oikealla.
 
Kouvolassa asuva Tomi (48 v) on kokenut itäisen Suomenlahden kävijä. Hän on myös yksi eniten Saksan Rugenin "haukimekassa" vierailleista suomalaisista. Pääkohde hänellä on hauki, mutta viimeisen parin vuoden aikana myös ahven ja kuha ovat tulleet kuvioihin mukaan. 
 
Tomin kalastusideologiaan kuuluu kiireetön ote tekemiseen - hän käyttää aikaa huolelliseen ennakkovalmistautumiseen ja toimii veneessä määrätietoisen rauhallisesti riippumatta kisatilanteesta. Tämä näkyy äärimmäisenä keskittymiskykynä kalastukseen. 
 
Ennätyshauki on yli 14 kg/124 cm, josta on videokin olemassa: https://youtu.be/5kg72wGBWLQ Tämän kalan saaminen kertoo Tomin hyvästä keskittymiskyvystä - taustalla oli useampi täysin tyhjä kalastuspäivä, mutta silti Tomi pystyi keskittymään huolelliseen vieheen uittamiseen ja sai kuin saikin hennosta tärpistä ylös tämän ennätyskalansa. Siviilissä hän työskentelee liiketoimintapäällikkönä Lisäpalvelut yhtiöiden palveluksessa. 
 
Jani Karonen (26v) on kotoisin Espoosta ja hänen tärkein kalastuskohde on hauki. Tavoitteena hänellä on saada Suomen ennätys. Päin vastoin kuin kisakalastuksessa hänelle merkitsee enemmän kalan koko painona kuin pituutena. Jani tunnetaan ennakkoluulottomasta kokeilemisesta sekä vieheiden että kalapaikkojen osalta. 
 
Jani käy kalastamassa lukemattomissa eri järvissä ja virtavesissä etsien koko ajan uusia kalastuspaikkoja. Jani ja Tomi osallistuivat 2019 PikeMasters Haukiliigaan, jossa Jani oli valinnut kalastuskohteen Itä-Suomesta Ilman aikaisempaa kokemusta paikasta. Joukkue sai sieltä yli 10 kg kalan, mikä osoittaa Janin erehtymättömän kalavainun. Liigan jakso nähtävissä tässä: https://youtu.be/c6FlR8K99TE Siviilissä Jani työskentelee sähköasentajana.
 
 
 
Team Daiwa
Ville-Matti Blomqvist oikealla ja Juhani Hutri vasemmalla. 
 
Ville-Matti eli VMB Fishing on yksi Suomen harvalukuisista kalastusoppaista, joka elättää itsensä pelkästään kalastusmatkailulla.
 
Juhani Hutri on aktiivinen hauen heittokalastaja, mutta sen lisäksi myös innokas kilpavetouistelija. Juhani työskentelee Daiwa Scandinavia yrityksessä. Katso Team Daiwan videoesittely.
 
Team CWC
Mika Mäkelä vasemmalla ja Janne Helenius oikealla. 
 
Mika on työskennellyt pitkään hauenkalastuksen keskiössä ensin Tampereen Kalastusvälineessä ja nykyään ruotsalaisessa yhtiössä nimeltään Catch With Care. Hän pääsi alusta asti seuraamaan läheltä nopeiten kasvanutta hauenkalastustrendiä eli jerkkikalastuksen nousua Suomessa. Huolimatta siitä, että asuinpaikka Tampere sijaitsee yli parin tunnin matkan päässä rannikosta, Mika tuntee merialueen haukispotit erittäin hyvin. Nykyään kalastus keskittyy enenevissä määrin sisämaan paikkoihin.
 
Mikalla on saaliskirjassaan lukemattomia suurhaukia. Hän on kalapaikan valinnoissa äärimmäisen analyyttinen ja tekee päätökset harkiten perustuen viime hetken tietoihin ja havaintoihin säästä esimerkiksi veden korkeudesta tai tuulista. Kilpailuissa hän heittäytyy kalastustilanteisiin 100% ja on huolellinen välineiden valinnoissa. Menestys kalavesillä perustuu myös tapaan tulkita erilaisia kalastuspaikkoja - hän tunnistaa kohteessa spotit, joihin kalastus kannattaa painottaa kulloisellakin hetkellä, esimerkiksi milloin kalastus keskitetään kaislikkojen tuntumaan ja milloin syvien lahtien keskelle. Siviilissä Mika on muuten taitava kokki! Ennen kalastusalalla toimimista hän työskenteli 15 vuoden ajan kokkina.
 
Janne Helenius tunnetaan saaliskuvistaan, joissa hän pitelee sylissään toinen toistaan suurempia haukia. PikeMasters kilpailijoista hänellä on suurin ennätyshauki, joka on yli 16 kg! Janne on ollut Buster-jerkin yksi näkyvimmistä keulakuvahahmoista Suomessa ja hän on suunnitellut Busteriin oman värinsäkin, joka on musta, missä on oransseja läiskiä. Tämä viehe tullaan muuten näkemään PikeMasters 2020 kauden aikana.
 
Jannen tyyli kalastaa on määrätietoisen rauhallinen ja keskittynyt. Hänellä on aina visio, missä tilanteessa käytetään mitäkin viehettä. Jannen kalastustyylissä ja valinnoissa on jotain, mikä saa vavan taipumaan. Siviilissä Janne työskentelee Kone-yhtiön palveluksessa.
 
Jannen ja Mikan suorituksia kannattaa seurata huolella, sillä he voittivat PikeMasters 2019 ja myös syksyn 2019 Haukiliigan. Heidän voittoisan reissun voi katsoa tästä: https://youtu.be/uK8VcvnHz7A
 
Team Rapala
Markku Tiusanen (58v) oikealla ja Tero Ruoho (48v) vasemmalla. 
 
Vantaalainen Markku on kokenut kilpakalastaja ja monipuolinen kalastusosaaja. Kilpakalastuksessa hänellä on plakkarissa arvostettu World Predator Classic -kilpailun voitto vuodelta 2014 ja kisakaverina hänellä oli silloin Antti Anttila. Viime vuonna Rapalan joukkue, Markku Tiusanen & Mikko Seppänen tulivat toiseksi PikeMasters-kisassa.
 
Markku on tehnyt pitkän uran siviilissä Vantaan kaupungin palveluksessa, missä on kehittänyt kaupungin virkistysalueiden toimintaa ja parantanut Vantaanjoen kalastusmahdollisuuksia sekä myös edesauttanut lohikalojen menestystä pk-seudun pienvesissä. Markkuun voi törmätä mm. Vantaankoskella kalastuksenvalvojana.
 
Aktiivisen kalastusharrastuksen, siviilityön ja kisakalastuksen rinnalla hän on myös yksi Suomen tunnetuimmista kalastusoppaista. Markun opissa voi käydä parantamassa jigikalastustaitoja tai saada oppeja meritaimenen kalastukseen. Markun kirjoituksia saa vuosittain lukea Metsästys & Kalastus -lehdestä.
 
Tero Ruoho on ammatiltaan kokki & kalastusopas ja hän on kotoisin Porvoosta. Teron bravuurina on valmistaa asiakkailleen itse pyydetystä kalasta illallinen fine dining -tyyliin.
 
Hauen heittokalastuksen lisäksi Tero on äärimmäisen taitava jigikalastaja ja hauen perhokalastaja, joka ei kaihda kalastusta kelluntarenkaastakaan, vaikka hänellä on huippuvarusteltu Tracker-vene käytössään.
 
Muista kalastusmuodoista esimerkiksi siianonginta on hyvin Terolla hanskassa. PikeMasters urheilijoista hänellä lienee eniten kokemusta hauen ismete-kalastuksessa ja hänen viimeisen päälle suunniteltu jääkalastuskalusto herättää paljon mielenkiintoa.