PikeMasters 2019 with Ruoto -kalastusohjelma

PikeMasters kalastusohjelma

Suomalaiset ovat pitkään seuranneet ruotsalaisia videosarjoja, joissa mittaa toisistaan ottavat maan tunnetuimmat kalastajat. Sarjat ovat hienosti toteutettuja ja jännitys säilyy viime minuuteille saakka. Viime vuonna ehkä tunnetuimman sarjan, Fly vs. Jerkin voitto tuli Suomeen, jonka pohjalta idea suomalaisten kalastajien kanssa tuotetusta videosarjasta sai alkunsa.
 
Idea syntyi Markus Tandefeltin päässä
Markus oli viime vuonna Pasi Taposen kanssa edustamassa Suomea yhdeksännen tuotantokauden Fly vs. Jerkissä. Voittojuhlissa mieleen hiipi myös ajatus siitä, josko Suomessa voisi tuottaa kalastussisältöä vastaavalla tavalla.
 
”Olin seurannut Fly vs. Jerkiä useamman tuotantokauden ajan, mutta kun pääsin itse mukaan kilpailemaan ja näin tuotantoa, aloin miettiä, että olisi hienoa tehdä vastaavaa ohjelmaa myös Suomessa. Etenkin hauenkalastukseen meillä on mahtavat kalavedet”, Markus sanoo.
PikeMastersin avainhenkilöt vasemmalta Petri Parvinen, Mika Viitanen, Markus Tandefelt ja Antti Zetterberg. Kuvasta puuttuu graafisesta ilmeestä vastaava Wolf Virkki.

Videosarjat ovat erittäin suosittuja Ruotsissa
Tänä päivänä Ruotsissa tuotetaan jo ainakin kolmea erillistä reality-henkistä kalastusohjelmaa. Tämä fakta rohkaisi Markusta viemään hanketta eteenpäin Suomessa. 
 
”Palaute, jonka sain kalastusalalla työskenteleviltä tutuilta oli erittäin rohkaisevaa ja siinä vaiheessa olin täysin varma, että meillä on kysyntää tämän tyyppiselle ohjelmalle, jossa tapahtumat sijoittuvat kotimaan maisemiin”, Markus täydentää.
 
Tuotantotiimi
Ohjelman toteutusta varten Markus keräsi ympärilleen ydintiimin, joiden kädenjälki tulee näkymään tuotannossa: Petri Parvinen on paitsi innokas kalamies ja tuore Battle of Helsinki -voittaja, myös Aalto-yliopiston professori sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. 
 
Suomalaisen kalastusvideo-osaamisen kokeneimpiin tekijöihin kuuluva Mika Viitanen vastaa PikeMastersin kuvauksesta ja leikkauksesta yhdessä muiden kuvaajien sekä ohjelman visuaalisesta ilmeestä vastaavan Wolf Virkin kanssa. Wolf asuu ja työskentelee visuaalisen viestinnän mahtimaassa USA:ssa.
 
Kalastus-lehden päätoimittaja Antti Zetterberg on osallistunut niin ohjelmakonseptin luontiin kuin tarinankerronnallisen puolenkin suunnitteluun. Kalastukseen kuuluvat vahvat tunteet, joiden esittäminen ohjelmassa on osa sen viehätystä.
 
Viisi tiimiä kisaamassa
Kuten ruotsalaisissa tuotannoissakin, on PikeMastersissakin haastettu viisi tiimiä kisaamaan toisiaan vastaan. Tiimit ovat American Tackle Company / Gator, CWC, Daiwa, Garmin ja Rapala. Ohjelman nimikumppanina toimii Ruoto.
 
Jokaisen joukkueen veneessä on mukana kuvaaja, joka myös samalla toimii tuomarina ja valvoo, että sääntöjä noudatetaan. Haukien pituus mitataan erillisellä PikeMasters-mittalaudalla ja vain yli 60-senttiset hauet lasketaan mukaan ja kaikki kalat tulee vapauttaa mahdollisimman nopeasti.
 
Pistelasku tarjoaa hyviä mahdollisuuksia menestykseen
Jotta kisa ei ratkeaisi liian nopeasti on sääntöihin kirjattu seuraavat periaatteet.
 
5 pisintä haukea päivässä saanut joukkue saa 5 pistettä. Toiseksi pisimmät 5 haukea päivässä saanut joukkue saa 4 pistettä ja niin edelleen. Päivän pisimmän hauen saanut joukkue saa yhden lisäpisteen. Ohjelmasarjan 5 pisintä haukea saanut joukkue saa 5 pistettä ja toiseksi pisimmät 5 haukea saanut joukkue saa 4 pistettä ja niin edelleen.
 
Ohjelmasarjan pisimmän hauen saanut joukkue saa yhden lisäpisteen.
Tasapisteiden sattuessa pisin hauki ratkaisee. Tämän mennessä tasan ratkaisee toiseksi pisin hauki ja niin edelleen.
 
Talveksi seurattavaa YouTubeen ja huipennus Vene-messuilla
PikeMastersista tuotetaan kaikkiaan kuusi jaksoa, joista ensimmäinen ilmestyy YouTubeen lauantaina 5.1.2019. Tämän jälkeen YouTubessa näytetään yksi jakso joka lauantai ja ohjelma huipentuu Vene-messujen lauantaille 9.2.2019, jolloin ohjelman päätösjakso näytetään isolta kankaalta messujen kalastusalueella. Vasta messunäytöksen jälkeen jakso tulee yleisesti nähtäväksi.

Kalastusjoukkueiden lisäksi yhteistyökumppaneita ovat Mercury, Motorguide, Canon, Rockstar ja Metsähallitus.

 
Mediayhteistyökumppaneina Kalastus-lehti, Kalamies.com, Kalastus.com & KalastusKanava.

 
Lisätietoja tuotantotiimin jäsenistä: