Kokeile tasurointia pintajigillä

Taneli Laulajainen kertoo uudesta tavasta käyttää kesävieheitä pilkinnässä. Wake Flee on pehmytviehe, jonka voi kiinnittää siimaan sen selässä olevasta lenkistä tai nokkalenkistä. Selkälenkistä kiinnitettynä se käyttäytyy kuin tasapainopilkki, vaikka se on tavallista tasuria huomattavasti kevyempi.
 
Flee soveltuu melko mataliin, alle kolmen metrin syvyisiin vesiin. Herkästi uiva pyrstö antaa vieheelle eloa pienelläkin liikkeellä, säikyttämättä arkoja kaloja. Sivuilla olevat siivekkeet leijuttavat Fleetä hitaasti kohti pohjaa ja antavat vajotuksessa tapahtuvaan uintiin epäsäännöllisyyttä. Vatsassa oleva yksi kolmihaarakoukku takaa sen, että Flee ei jää avannon reunaan kiinni kaloja ylös ottaessa.
 
Fleetä kannattaa uittaa rauhallisesti, ei yhtä agressiivisin uittoliikkein kuin normaalia tasapainopilkkiä. Erittäin aralle kalalle sitä kannattaa vain hitaasti nostaa ja laskea, antaen pyrstön tehdä työn. Vatsakoukkua voi maustaa toukilla tai koukun varteen voi laittaa pätkän toukkajigin runkoa iskupisteeksi. Halutessaan värikoukun vaihtaminen paikalleen käy helposti.
 
Jos pilkit matalammassa vedessä ja kuhat tai suuret ahvenet ovat aralla syönnillä, koita 4" Fleetä rauhallisesti uitettuna. Muistakaa kuhan uusi alamitta!
 
Teksti: Taneli Laulajainen