Kalawokki muurikalla

kalawokki

Toisinaan kalassa on aikaa kokkaillakin. Lämmin ruoka retkiolosuhteissa nostaa kivasti fiilistä. Tässä hyvin nopea ja yksinkertainen ehdotus siitä, miten saat murkinaa isommallekin porukalle. Kalaksi käy itse juuri pyydetty kala. Wokissa ei haittaa, vaikka kala tuoreudeltaan kipristelisi pannulla. Kalaksi käy oikeastaan mikä kala vaan hauesta kirjoloheen. Ruodotonta filettä kannattaa käyttää. Tästä syö 4-5 nälkäistä. Nopeuden ja helppouden vuoksi tässä on käytetty pakastewokkivihanneksia, mutta voit tietenkin hommata tuoreetkin tarpeet. Pakastevihannekset kulkee helposti kylmälaukussa ja ne kivasti pitävät laukun sisältöä kylmänä.


Tarvitset:
1,5 kg kalan. Kirjolohi, hauki tai kuha. Pyöreästä kalasta tehdään ruodottomat fileet, jotka suikaloidaan.
3 pussia wokkivihanneksia (noin 300 g pussi)
1 dl öljyä (auringonkukka- tai rypsiöljy)
Mustapippuria
Valkopippuria
2 dl kermaa (kookoskermaa tai makukermaa)


Valmistat wokin seuraavasti:
Laita muurikkapannu nuotion tai kaasutulen päälle. Odota, että pannu kuumenee ja kaada öljyä muurikalle. Pyyhi talouspaperilla muurikkaa. Toista se pari kertaa. Lähtee lika pannun pinnalta pois.

Lisää öljyä muurikkaan. Laita wokkivihannekset perään. Ei haittaa, vaikka ne olisi vielä osin jäässäkin. Kääntele ja "wokkaile" niitä. Seuraa kypsyyttä. Älä paista liian pehmeäksi, vaan jätä ne hieman kovaksi. Mukavampi syödä ja maistuu paremmalta. Siirrä sivuun vihannekset ja laita sekaan kalasuikaleet.  Kääntele niitä ja odottele, että nekin kypsyy. Kalasuikaleet kypsyvät tosi nopeasti. Paistamisen yhteydessä voit suolata ne ja maustaa pippureilla. Lopuksi voit lisätä makukermaa tai kookoskermaa sekaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Vedä muurikka sivuun ja tarjolle!


Putsaa muurikka aluksi öljyllä ja talouspaperilla.

Laita wokkivihannekset kuumennetulle pannulle ja ala kääntelemään niitä.

Paista vihanneksia, mutta varo, ettei ne mene liian pehmeäksi.

Tee tilaa kalalle ja lisää hieman öljyä muurikkaan. Laita kala perään!

Mausta kala suolalla ja pippureilla.

Nauti kalapaikan äärellä!