Garmin julkaisi uuden heitettävän kaikuluotaimen

Heitettävä kaikuluotain Garmin Striker Cast

Garmin on esitellyt heitettävän Striker Cast -kaikuluotaimen, joka tuottaa kaikukuvaa langattomasti älypuhelimen tai tabletin näytölle. Sitä voidaan käyttää vene- ja rantakalastuksessa.

Laite heitetään veteen rannasta, laiturilta tai vaikka kanootista, ja se näyttää kalat ja veden­alaiset kohteet terävänä kuvana maksuttomassa Striker Cast-sovelluksessa, joka on yhteen­sopiva Apple- ja Android-laitteiden kanssa.

Striker Castin avulla voi luoda myös omia karttoja, joista kalapaikat näkee entistä tarkemmin. Laite toimii yhtä lailla makeassa ja suolaisessa vedessä, ja myös talvella pilkkimisessä. Se on suorituskykyinen matalassa ja syvässä vedessä (alle 0,6 m - 45 m), ja lähettää luotain- ja lämpötila­tiedot langattomasti jopa 60 metrin päähän.

Valittavana on helppolukuinen perinteinen 2D-kaikukuvatila tai pilkkimiseen tarkoitettu flasher-tila, joissa voit säätää esimerkiksi voimakkuutta ja syvyysaluetta. Kun käyttäjä valitsee sovelluk­sessa kalakuvakkeet, hän näkee luonnollisemman näköiset kuvat kaloista ja niiden sijainnista suoraan sovelluksessa.

Striker Cast GPS-malleissa on sisäinen GPS, jonka avulla voi luoda omia karttoja 0,3 metrin välein merkityillä käyrillä Quickdraw Contours-ohjelmistoa käyttäen. Ohjelmisto on maksuton ja helppokäyttöi­nen työkalu, jolla voi luoda yksilöllisiä HD-karttoja. Kerätyt tiedot voidaan tallen­taa Striker Cast-sovellukseen, ja muiden käyttäjien Garmin Quickdraw-verkkoyhteisöön tallentamia tietoja voidaan ladata ja tarkastella.

Laite on tukeva ja kevyt ja sitä käytetään vähintään 9 kg kestävän siiman kanssa. Laite käynnistyy automaattisesti, kun se heitetään veteen, ja sammuu itsestään, kun se nostetaan vedestä. Siinä on sisäinen, USB-kaapelilla ladattava akku, joka kestää jopa yli 10 tuntia yhdellä latauksella. Kaikuluotain on vesitiivis IPX6- ja IPX7-standardien mukaisesti.

Striker Cast tulee myyntiin loppuvuodesta 2020 kahtena eri mallina: GPS-toiminnon kanssa (199€) tai ilman sitä (149€).